Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník
Odesláno (upraveno)

napsal jsem rifle s malým "r", čili pro ty, co maj delší vedení, tak džíny... :suicide_anim:

nauč se Pravidla, akademiku :)

Jména některých výrobků, plodů a rostlin; označují

a) jejich typy:

automobil Škoda Favorit, sedací souprava Lada, hodinky Prim, prací prášek Tix, zubní pasta Extradent, mýdlo Šeřík, víno Dívčí hrozen, sýr Blaťácké zlato, zmrzlina Pražský pohár, cigareta Sparta, minerální voda Poděbradka; jablko Parména zlatá, jiřina Paní komisarka;

Tato označení se užívají také jako obecná pojmenování druhová a píšou se pak s písmenem malým (mám nejraději blaťácké zlato); přitom někdy dochází i k změně podoby (koupil si škodovku) a běžně se od nich tvoří množné číslo (nové favority mají lepší pérování; dejte mi dva pražské poháry). Takový přechod je obvyklý zejména u jmen látkových (pere v tixu).

Upraveno uživatelem Roman I.
  • Odpovědi 135
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Kamil
Odesláno

napsal jsem rifle s malým "r", čili pro ty, co maj delší vedení, tak džíny... :suicide_anim:

Takže jsi měl na sobě oblečenou pušku? :lol2:
Odesláno

Docela sranda. Teď zas někde napíšou, že fusakle v sandálech nejsou fopá a všichni stávající kroutiči hlavou otočej. Doufám, že hodně brzo prohlásej, že přeci kravata a košile s krátkym je módní hit, a budu spokojenej.

Tak to je ale moc. Nicmene, kdybys zkombinoval kosili s kratkym rukavem, kravatu a nejaky ty botky z toho clanku (idealne s ponozkama), byl bys sekac :D

PS: Dobra diskuze:

na to jsme faakt čekali ...že nám teplouši a anorektičky zapíchnou další značku přikázaný směr jízdy

Odesláno

Horhe, muzu te ubezpecit ze to se nestane.

A víš to jistě? Copak by někdy někdo řekl, že fusky v lodičkách jsou OK?

Odesláno

Vim to jiste. Jeden z prstu vycucany clanek, nazor, pokus, vlna, revolta nezmeni vseobecne chapani vkusneho a nevkusneho. At je strih obleku jakykoliv, at jej moda zmeni sebevice, kdyz si nekdo vezme sle i pasek, tak je to buran v tricatych, sedesatych i desatych letech. Stejne tak se nikdy nestanou vkusne plesnive dziny, neupravene nehty, pachnouci podpazi, zarostle nehty na nohach, neudrzovane zuby a batikovane tricka i kdyby se ekomentalisti postavili na hlavu. Nektere veci jsou proste axiomaticke. Muzes s tim samozrejme nesouhlasit a bojovat s tim. Ale nevim, jestli neni lepsi to akceptovat, nenosit ponozky v sandalech a nediskvalifikovat se tim padem z prirozene souteze o atraktivni sexualni partnerku hned na zacatku. :-)

Odesláno

Myslím, že si v ČR hrajeme na větší svět, než ve skutečnosti jsme, když porovnám např. oblečení, které se nosí např. v Microsoftu v USA (tím nemyslím zdejší nabubřelý aparát).

Myslíš tu fajn módu béžovejch/šedivejch pytlovytejch kalhot a modrejch/bílejch košil, který tam nosí prakticky všichni? Nebo něco jinýho?

A co nosí českej nabubřelej MS? To by mě zajímalo...

Odesláno (upraveno)

nauč se Pravidla, akademiku :)

Jména některých výrobků, plodů a rostlin; označují

a) jejich typy:

automobil Škoda Favorit, sedací souprava Lada, hodinky Prim, prací prášek Tix, zubní pasta Extradent, mýdlo Šeřík, víno Dívčí hrozen, sýr Blaťácké zlato, zmrzlina Pražský pohár, cigareta Sparta, minerální voda Poděbradka; jablko Parména zlatá, jiřina Paní komisarka;

Tato označení se užívají také jako obecná pojmenování druhová a píšou se pak s písmenem malým (mám nejraději blaťácké zlato); přitom někdy dochází i k změně podoby (koupil si škodovku) a běžně se od nich tvoří množné číslo (nové favority mají lepší pérování; dejte mi dva pražské poháry). Takový přechod je obvyklý zejména u jmen látkových (pere v tixu).

já prostě džínám odjakživa říkám rifle a myslete si, co chcete, budu jim tak říkat i nadále, slovo "džíny" mi přes pysky moc nejde, přijde mi divny, takovy čecháčkovsky... :suicide_anim: něco jako p*ča s dlouhým í.

Upraveno uživatelem paia
Návštěvník
Odesláno (upraveno)

já prostě džínám odjakživa říkám rifle a myslete si, co chcete, budu jim tak říkat i nadále, slovo "džíny" mi přes pysky moc nejde, přijde mi divny, takovy čecháčkovsky... :suicide_anim: něco jako p*ča s dlouhým í.

gratuluji Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

Rifle říkali džínám moji rodiče, takže pája asi bude starší ročník :D. Nothing wrong with that, of course.

tak teď jsi ze mě udělal dědka... :wheelchair:

Odesláno

Rifle říkali džínám moji rodiče, takže pája asi bude starší ročník :D. Nothing wrong with that, of course.

Moje babička jim říkala "džeksny" Posted Image
Návštěvník
Odesláno

jak to mas nastaveny ty ve svem veku? Popravde moc starsich lidi nez tebe neznam... :)
Odesláno

jak to mas nastaveny ty ve svem veku? Popravde moc starsich lidi nez tebe neznam... :)

Já si zpívám ...džíny barvy kůže, namodro natírám...

Zapomněl jsi ale dodat, že na svůj věk jsem zachovalej a že vypadám mladší :D

A že jsem tě předjel na kole, když už začínáš se sviňárnama :D

Jo, a Mechano je starší.

Návštěvník
Odesláno

Já si zpívám ...džíny barvy kůže, namodro natírám...

Zapomněl jsi ale dodat, že na svůj věk jsem zachovalej a že vypadám mladší :D

A že jsem tě předjel na kole, když už začínáš se sviňárnama :D

Jo, a Mechano je starší.

zachovalej jsi, to je pravda... na kole jsi mě předjel, protože se mi s litrem vína nalačno špatně šlapalo a měl jsem zrovna v tom kopci krizi středního věku nebo co, to je taky pravda, ale vod Mechana budu potřebovat poladit kukačky, takže se úlisně lísám a prohlašuju, že Mechano vypadá mladší než ty :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...