cortes1990 Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Odesláno 10. října 2016 Nájdi si zopár hodiniek s rímskymi číslami a zistíš ze neurobili
JayB Odesláno 10. října 2016 Nahlásit Odesláno 10. října 2016 No vida! Toho jsem si nikdy nevšíml...díky.
odjinud Odesláno 15. října 2016 Nahlásit Odesláno 15. října 2016 V pohodě, rolex i jiní tam mají tu chybu taky :-)
silvio Odesláno 16. října 2016 Nahlásit Odesláno 16. října 2016 Až na to, že to nie je chyba, ale je to tam tak naschval
Návštěvník tolja Odesláno 19. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 19. listopadu 2016 AČS-1, vcelku podařenou náhodou je to, že Aero Vodochody, kde jsem v mládí studoval se mezi roky 1955-1965 jmenovalo Středočeské strojírny
odjinud Odesláno 22. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2016 Pěkná lidová tvořivost!Taky zvažuju nějaký palubní hodinky, buď tyhle nebo ty z tanku, na doma. Akorát nesnesu v noci hlasité tikání... jak moc jsou hlasité?
Návštěvník eloga Odesláno 22. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2016 AČS-1, vcelku podařenou náhodou je to, že Aero Vodochody, kde jsem v mládí studoval se mezi roky 1955-1965 jmenovalo Středočeské strojírny P1040444.JPGSS, národní podnik, výborný název, výborná zkratka, ale hlavně solidní přístroj, tak ať slouží k radosti.***
markusev Odesláno 24. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2016 Ahojte. So m tu na fóre nový a so záujmov čítam toto vlákno. Nedávno na prepadla vášen zvaná hodinky a táto stránka je zlatá baňa na informácie o hodinkách. Prikladám pár obrázkov pozlátených Wostokov po dedkovi. V ich vnútri bije klasika 2209,sú pekne zachovalé, len sklíčko treba trochu preleštiť, vyčistiť púzdro a budú ako nové. Presnosť zatiaľ nemám odmeranú, natiahol som ich po rokoch a zatiaľ bez problémov idú tak ako majú.
Návštěvník tolja Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Pěkná lidová tvořivost!Taky zvažuju nějaký palubní hodinky, buď tyhle nebo ty z tanku, na doma. Akorát nesnesu v noci hlasité tikání... jak moc jsou hlasité? ano, jsou hlasité, v kokpitu nebo u radaru se většinou nespí, takže hlučnost asi nebyla sledovaná vlastnost proč myslíš, že to je lidová tvořivost? já jsem naopak na 100% přesvědčený o tom, že ten stojánek (chybí mu spodní část) vznikl oficiálně ve fabrice buď v dřevomodelárně, nebo v nástrojárně, prostě tam kde byli schopní dělat i kusovou výrobu pamatuji si, že na škole jsme v rámci odborného výcviku dělali řezy leteckými přístroji, bylo to tuším do Iráku nebo do Lybie
zbuddy Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Teď jsem si teprve všíml, že soudruzi udělali nějak trochu chybu když navrhovali římskou čtyřku na ciferníku. http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/63671-pilotn%C3%AD-hodinky-spr%C3%A1vn%C3%A1-podoba-%C5%99%C3%ADmsk%C3%A9-%C4%8Dty%C5%99ky/
Návštěvník tolja Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2016 máte? znáte? viděli jste? tohle jsem dnes viděl poprvé v životě, Stoličnyje v automatu P1270692.JPG sice je hloupý citovat sám sebe, ale hlásím po roce a půl repetekurefskie v automatu, kalibr 2415 rodina 22jewels
odjinud Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2016 Myslel jsem lidovou tvořivost ve fabrice, v Aeru. Tohle tam nebylo náplní práce, a ani to asi nemířilo nikam na trh...(samozřejmě nijak nekritizuju provedení)
Návštěvník tolja Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2016 Myslel jsem lidovou tvořivost ve fabrice, v Aeru. Tohle tam nebylo náplní práce, a ani to asi nemířilo nikam na trh...(samozřejmě nijak nekritizuju provedení) jednak by ten "lidový tvořitel" nezískal palubní chronograf, stejně jako by nezískal motor Ivčenko AI 25 dále by pravděpodobně použil průhledné plexisklo, které bylo lehce (za flašku) dostupné, protože se z něj vyráběly překryty kabiny a jak by kutil vypálil znak fabriky také netuším podle mě se jedná o malosériový prezent pro papaláše
Karlos Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2016 Podle mě to bude originální stojánek, jen v něm původně bylo něco jiného (hodiny, něco jiného, nápis,...).Takovýhle celkem speciální vojenský přístroj by si asi nikdo nedovolil jen tak rozdávat jako těžítko.
Návštěvník tolja Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2016 Podle mě to bude originální stojánek, jen v něm původně bylo něco jiného (hodiny, něco jiného, nápis,...).Takovýhle celkem speciální vojenský přístroj by si asi nikdo nedovolil jen tak rozdávat jako těžítko. já myslím, že v tehdejších cenách bylo jedno, jestli pro daný rok fabrika objedná 250 palubních chronografů, anebo 300 prý v roce 1963 byla exportní cena L29 delfín necelý milion Kčs
Karlos Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2016 (upraveno) Otvor vypadá tovární, třeba se pletu. Jen mi přišlo zvláštní, že náramkové hodinky se evidovaly a nevím o žádném případu, kdy by se pro civilní účely používaly a rozdávaly vojenské přístroje, nebo dokonce z letadel. I cena takových hodinek jistě nebyla nijak nízká.A tlačítka na fotce mi přišla mírně nakřivo, ale třeba fakt bylo vše jinak.Ceny těžko komentovat, navíc našima dnešníma striktně tržníma očima. Tehdy se ceny stanovovaly úplně jinak a znamenaly něco jiného.V 60. letech byl za 50 tisíc Kčs dům, nebo dvě malá zahraniční auta, nebo jedno velké. Upraveno 27. listopadu 2016 uživatelem Karlos
Návštěvník tolja Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2016 (upraveno) Otvor vypadá tovární, třeba se pletu. Jen mi přišlo zvláštní, že náramkové hodinky se evidovaly a nevím o žádném případu, kdy by se pro civilní účely používaly a rozdávaly vojenské přístroje, nebo dokonce z letadel. I cena takových hodinek jistě nebyla nijak nízká.A tlačítka na fotce mi přišla mírně nakřivo, ale třeba fakt bylo vše jinak.Ceny těžko komentovat, navíc našima dnešníma striktně tržníma očima. Tehdy se ceny stanovovaly úplně jinak a znamenaly něco jiného.V 60. letech byl za 50 tisíc Kčs dům, nebo dvě malá zahraniční auta, nebo jedno velké.výroba byla civilní a letadla přebírali vojáci až po zalétání, ale od konečné montáže (kdy to už vypadalo jako letadlo) po fabrických kontrolorech letadlo pouštěli dál (anebo také nepouštěli) vojenští kontroloři s cenami je to pravda, komančové tehdy zdražili maso a benzín, a aby to lidem kompenzovali, tak zlevnili důlní lokomotivy prezent z Aero Vodochody přece musel být nějak spjatý s letectvím, takže lehce využitelný palubní přístroj ve stojánku coby stolní hodiny dává smysl, třeba takové křídlo by se darovalo hůře, cenově bylo určitě dražší a jeho eventuální využitelnost je také diskutabilní Upraveno 27. listopadu 2016 uživatelem tolja
Karlos Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2016 Ona v podstatě každá výroba byla civilní, jen se vyrábělo pro armádu a armáda si přebírala až hotové výrobky.Ale že by se jen tak rozdávaly palubní přístroje z letadel pro armádu, to mi prostě přijde dost podivné a těžko uvěřitelné.
vanuska Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2016 Něco podobného, ale s jiným logem jsem viděl na stole jedno vedoucího výrobního cechu v LOM (Letecké opravny Malešice), když jsem tam pracoval. Jednalo se o "dárek" mezi spolupracujícími továrnami.
odjinud Odesláno 29. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2016 Alo jo, tak jsem to myslel. Ředitel zadal nějakému šikovnému zaměstnanci udělat pár kusů "stolních hodin", co by stylově dělaly propagaci fabriky nebo jako dárky pro vip. Tj. myslel jsme to "kutilství" jakože tohle nebyl jejich hlavní business. jednak by ten "lidový tvořitel" nezískal palubní chronograf, stejně jako by nezískal motor Ivčenko AI 25 dále by pravděpodobně použil průhledné plexisklo, které bylo lehce (za flašku) dostupné, protože se z něj vyráběly překryty kabiny a jak by kutil vypálil znak fabriky také netuším podle mě se jedná o malosériový prezent pro papaláše
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se