Přejít na obsah

Cigars / doutníky


Pepso

Doporučené příspěvky

Alespoň bych jim dopřál tady toto http://www.etrafika.cz/detail/7022/doplnky_pro_humidor/zvlhcovac_xikar_crystal_clear_2oz_humidifier_jar   a dal do nějaké Lock and Lock krabice.

 

Děkuji. Ale nemyslím, že to bude třeba, kontroloval jsem krabici a podle mě to jsou fejky. Ale pro opravdu svátečního kuřáka doutníků je to i tak pořád kubánský tabák, někde na netu někdo doporučoval je rozbalit a tabák vykouřit v dýmce. :D

Upraveno uživatelem Rodkopf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsi v Ově? Klidně ti nabídnu něco kubánského nefejkového ze svého humidoru.

 

:) Nejsem bohužel, ale pokud tu nabídku časově neomezíš, tak nám k tomu nechám udělat nějakou ochutnávku rumů, kámoš má hezkou doutníkárnu v baru. Bylo by to fajn místo k minisrazu. 

Upraveno uživatelem Rodkopf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tam jsem ob týden, v podstatě jediná ostravská kuřárna... :) Bohužel poslední dobou jsou strašlivě pomalí, ale jako fakt strašlivě... :(

 

Vyřidím stížnost :), na druhou stranu tam snad nemusíš nikam spěchat. Ozvu se v Ově a budu rád, když si uděláš čas a skočíme tam. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji. Ale nemyslím, že to bude třeba, kontroloval jsem krabici a podle mě to jsou fejky. Ale pro opravdu svátečního kuřáka doutníků je to i tak pořád kubánský tabák, někde na netu někdo doporučoval je rozbalit a tabák vykouřit v dýmce. :D

 

Jsou to jednoznačně fejky, podle krabice /stěny/, vidělo by se to na kování i prstýnkách,ale ty stěny bohatě stačí,takhle to fakt nevypadá, Nicméně.... Je to pořád Kubánský tabák, sám jsem si ze zvědavosti pár kusů koupil od dodavatele Credit a za cca 90,- Ks to bylo slušný kouření a dokonce to byl i longfiller ,ale opravdu záleží na kvalitě, protože se prodávají horory se semletím listím té nejhorší kvality, takže kus od kusu. Rozhodně to neberte jako doporučení kupovat fejky, nestojí to za to, chybí tomu všechno,co správná Cohiba má, ale do dýmky je to ještě více na prd, vykouřil bych je tak jak jsou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doutníkový večer Cigarpoint

 

Včera jsem byl s přáteli na příjemném posezení v Cigarpiontu. Večer měl téma Armagnac a ukázka a ochutnávka ručně balených doutníků.

Jako welcome Cigar proběhl doutník Nikaraguyské výroby z továrny rodiny Oliva  Nub Cameroon   s náplní Nikaragua a krycím listem z Kamerunu. Doutník je pěkný cvalda a to 4x60 . Nebudu to pojímat jako klasickou recenzi, takže jen pár postřehů. Chuťově doutník ne nepodobný Olive G, ale s oříškovo,cedrovo, kávovým aroma. Doutník mne určitě neurazil, přestože se jedná o spíše slabší,popř. středně silný doutník a já preferuji doutníky spíše silnější a to ne jen nikotinem,ale hlavně chutí, asi budu muset ochutnat celou serii, i když to asi nebude můj favorit.

20140520_201151.jpg

Hořel tradičně skvěle a kouřil,jak Bulharská dýmovnice na cvičení Štít - Varšavské smlouvy o držení popelu nemluvě. Vím,že už jsem tím asi trapný,ale OLiva má výrobu fakt zmáknutou na 100%

Potom začla předváděčka Armaňaků (ať jsem český), začlo se něčím mladým,což mi moc nejelo, ale druhý a závěrečný vzorek bych mohl. Zejména ten poslední z roku 1978 vyhrál soutěž na Kubě šnaps+doutník a ani se tomu nedivím.

20140520_213502.jpg

A do toho se motalo. Kubánec asi José motal statečně a celkem mu to šlo

20140520_204504.jpg20140520_203035.jpg20140520_203031.jpg

Vybral jsem si tvar torpedo. Byla to jakási směs tabáků z Nikaraguy,Dominiky a už nevím odkud. Pán co byl s ním pravil,že chtějí rozjet výrobu ručně balených doutníků v ČR a že bojuje s legislativou, mimo jiné zmiňoval dovoz tabáku z celého světa včetně Slovenska a Maďarska :frusty: takové kočkopsy fakt nemusím,ale třeba překvapí.

20140520_204027.jpg

Doutníky jsme zapálili asi minutu po zabalení. Po pravdě jsem od toho moc nečekal,protože chutě tabáků se nemohli spojit a doutník neměl čas vyzrát. Doutník byl příjemně utažený a dobře hořel. Chuťově to bylo něco šíleného. Nevyzrálý tabák chutnal každou chvilku jinak a celé to neladilo. Ale řada lidí to v klidu dokouřila. Asi jsem rozmazlený,ale s kamarádem jsme usoudili,že k dobrému pití patří dobrý doutník a proto jsme sáhli po limitce od Cuaby rok 2008 a to se ukázalo jako dobrá volba (překvapivě :goof: ) a s Armaňakem, dokonalé. Doutník patří určitě k silnějším a drsnějším kouskům. Chuťově bych to viděl na klasickou stájovo-dřevitou chutˇ. Popel si odpadával kdy chtěl,ale budiž mu odpuštěno. Nebylo to špatné,ale opakovat nebudu, jsou lepší kousky.

20140520_211539.jpg

 

Příjemný večer, už se těším na další.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...