Přejít na obsah

Cigars / doutníky


Pepso

Doporučené příspěvky

Az bude dalsi minisraz DSPBCh tak ti dam vedet a pokecame :-)

Minule nedele a krasnych 8 lidi nakonec ...

 

Bezva dej vědět, rád přijdu. dnes dopoledne jsem si udělat takovou malou siestu a vyzkoušel Liga Undercrown Shade Robusto, chutnalo mi!

post-11110-0-37255600-1461323975_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Undercrown Shade - u mna konstrukcne a horenim najlepsii DE  co som zazil a  to som posledne mal  na zraze od Boba   verziu Toro a opet  krasa a chutovo je to vyborna vec,  ale odlisna od   tu vecsiny preferovaneho tmaveho krycieho list   :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budu muset vyzkoušet, už jsem konečně narazil na stránky Boba :)

Tak uz si testoval aj lepsie kusky... :). Ale pre mna je to najlacnejsia cigara ktorej nemam vo vytknut. Ziaden LVH podla mna neznesie porovnanie s tymito olivami.

 

Ale napr lepsi connecticut nez Undercrown Shade co si prave postoval som este nemal. Aj ked mozno... neviem sa rozhodnut medzi Shade a Oliva Connecticut reserve.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Shade je super Connecticut, jediny srovnatelny z meho portfolia je asi New World Connecticut.

Flor de Oliva jsou fajn zacatecnicky doutniky za super penize, souhlas.

 

Ja dnes jedu San Lotano Oval Habano Robusto

 

post-22496-0-89724900-1461351295_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Bob
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, New world connecticut este planujem znova testnut.

Na ten San Lotano Oval Habano mam tazke srdce - naposledy ma takmer zlozil na zem :lol2:. Ale bolo mu odpustene a pre mna poucenie ze unaveny a hladny nemam dymit...

Bob - nepride Ti Oliva connecticut reserve zrovnatelny s Undercrown Shade? Mne sa zda genialny, smotanovy, kremovy, presne co hladam u Connecticut dutnikov. A co ja este beriem ako vyhodu, je slabsi nez Shade.

Upraveno uživatelem eskimak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolega se vrátil z Kuby a dovezl doutníky z farmy, čerstvé longfilery, vyšli na cca 100kč/ks a pěstitelů údajně dodává Montecristům.

Několik jich nechám zrát a dnes jsem testnul první z nich...

Pravidelně hoření, korekce 0, chuť výrazná měnící se v průběhu hoření, konec velmi chutný

post-18062-0-85395800-1461412012_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Perdomo Lot 23 zejmena v maduru je dobrej doutnik, sam si je obcas kupuju

 

To vypada hezky, az se ulezi tak to bude parada, urcite si nechali lepsi listy nez dali vlade, jedna znalkyne kubanskych doutniku rikala ze nechava zrat prumerny doutniky spolu s cedrovymi odrezky, ze pry to doutnasum vyrazne pomuze, az bude cas asi udelam taky experiment :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci sem zrovna dat prispevek, a koukam, ze je naprosto k tematu. Mam posledni 2 kousky Perdomo Lot 23 (da se koupit v CR?), a uz jsem mel abstak po slunecnem odpoledni... tak jsem nemohl odolat a jeden si dal. Jako vzdy, skrznaskrz krasny zazitek, super horeni... jeste par jsem jich zrovna  tydnu objednal, tak doufam, ze posta nezklame... v posledni dobe jim neverim. Uz mesic mam "na ceste" malej vzorkovnik 10 doutniku... ale obavam se, ze se ztratil.

 

perdomo.jpg

 

perdomo-burn.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Famous Smoke. Zatim to chodilo bez problemu, nakupuju tam od r. 2013. Ale anglicani jsou fakt totalni paka... jasne, je to ze zeme mimo EU, tak tam je limit 10 ks (kdyz jsem si v r. 2013 objednal asi 40 doutniku, prislo to i s fakturou na 250 GBP cla, dani a poplatku nenasytne britske korune). Ale v posledni dobe zacali tahle omezeni v praxi uplatnovat i na zasilky ze zemi EU. Je to nelegalni, je to nelogicke, je to na hlavu, ale nikdo s tim nic nedela. Takze nakoupim treba u Boba, zaplatim doutniky vc. DPH, proste normal, a britove si reknou: "no jo, ale my z toho nic nemame... co takhle to jeste zdanit... dvakrat." Cela myslenka jednotneho trhu je tedy od lonska uz jen na papire. Nevim, me to prote vytaci. Neni normalni platit z jedne veci dan dvakrat nebo trikrat. No, ale zpet k otazce. Objednano z famous-smoke.com, ale podle me to britove proste zabavi nebo znici nebo poslou zpet, kdyz to vyhmatnou. Jsou jak prasteni pres hlavu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohusi, ja teda zatim porad cekam na balik od Boba s Flor de Oliva, ale myslim, ze se da celkem bezpecne ocekavat, ze az tak uplne srovnatelne to nebude. Perdomo Lot 23 je velmi povedeny kousek, vyborne hodnoceny na vsemoznych forech... a treba ja osobne ho pokladam za jedno z nejlepsich maduro dourniku... proto se k nemu taky porad vracim :) Bob bude mit vyhodu primeho srovnani, ale myslim, ze bude souhlasit, ze koncept FdO je kvalitni pokoureni za cenu, ktera te nezruinuje. Koncept Lot 23 je HODNE kvalitni pokoureni. Tecka. Bez toho dodatku o cene... ;)

 

Ale je to furt velmi vyhodny pomer cena/vykon... az moc. Cekam, kdy jim to v Perdomu dojde, a zvednou ceny... kvalitou, chuti i zazitkem to je tak dvakrat drazsi doutnik, nez opravdu je.

 

P.S. Treba na famous-smoke ma FdO Maduro hodnoceni 79%, Lot 23 ma 90%. Moje osobni zkusenost s hodnocenim uzivatelu na FS je vcelku dobra, vetsinou to orientacne odpovida. Je to spis (podle me) dost podhodnocene... ja osobne to mam zapsane jako 92% - hodnotim to pro sebe podle toho klasickeho 100 bodoveho systemu - 15 bodu stavba / 25 bodu chut / 25 bodu horeni a kuracke vlastnosti / 35 bodu celkovy dojem.

 

perdomo-review.jpg

 

Jako ja vim, ze to nic neznamena, ale jak rikam, nejaky orientacni ukazatel to prece jenom je. Navic tyhle recenze maji tu vyhodu, ze je nedela particka snobu, ale bezni uzivatele jako my. :)

Upraveno uživatelem little_w
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...