Přejít na obsah

Cigars / doutníky


Pepso

Doporučené příspěvky

Doutníky dovezeny kámošem z Nikaraguy. Humidor zakoupen na tržišti La Gran Ferria v Havaně - silně doporučuji. Týpek tam má velmi pěkný kousky a je ochoten udělat i na zakázku. Jediné, co je pak vhodné doma přikoupit, je nějaký lepší vlhkoměr a případně i ten krystalový vlhčič, protože ty jejich dodávané na Kubu jsou nekvalitní. Jinak ale po stránce dřeva, zpracování a ceny velmi příjemné.

post-27489-0-20809200-1516838349_thumb.jpg

post-27489-0-12668000-1516838359_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SRY ale "krystalový vlhčič" mě fakt pobavil :lol2:   

 

Používám zvlhčovače od Xikar už nekolik let a maximální spokojenost, jen si musíš vyladit velikost odpařovací plochy a prakticky se o to téměř nestaráš.

 

Např. : https://www.etrafika.cz/hledani?items%5Bsearch%5D=xikar&x=0&y=0

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uznávám, že ten obrat je dost neandrtálský - přisuzuji to pozdní noční hodině a únavě :) Ale přesně ty přípravky z odkazu používám vč. toho glykolovýho roztoku a jsem s tím maximálně spokojenej. Poslední doutníky z Kuby z várky z března 2016 jsem dokuřoval v prosinci 2017. Určitej pokles kvality tam byl, ale pořád docela dobrý.

Upraveno uživatelem hmfreshmeat
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mel dnes Chateau Real - jeden z prvnich tradicnich blendu od Drew Estate, stari cca 10 let a byl porad dobrej, lehce koreni, sila sotva stred, po snidani ideal

post-22496-0-10704300-1516934093_thumb.jpeg

 

Ted vecer limitka ktera se prodava jen v cigar lounge u hokejoveho stadionu Florida Panthers

Je to jemnejsi Dirty rat, vyrazna chut, ale min koreni

 

post-22496-0-15227900-1516934187_thumb.jpeg

 

Je chladneji, ale porad pohoda kratasy, triko a zabky i v noci :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rok a pul? To by melo byt z humidoru prave krasne ulezely, zadny pokles kvality! Ja mam v humidoru nektere kousky uz 5 let a pohoda ;-) Jses si jistej, ze to nebyly fejky z Kuby?

 

Nejsem doutníkovej expert. Ale řekl bych, že jsem to neskladoval úplně při ideální teplotě. Fejky to podle mě nebyly - jednak jsme se na začátku nechali napálit, takže jsme měli srovnání. A ta plantáž ve mě vyvolávala celkem důvěru a ten týpek dostal i nějakou cenu za produkci tabáku a našel jsem o něm i dokument na YT :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja ti nevim... Ja ked nejaky dutnik vydrzi v humidore rok-dva tak sa nan neskutocne tesim pretoze je vzdy lepsi ako keby som ho zpopolnil hned. O teplotu az tak primarne nejde, ale s meniacou sa teplotou sa ti meni relativna vlhkost, co moze byt problem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je to spis opacne, kdyz je nizka teplota tak je problem s nizkou vlhkosti, pri 25 stupnich by to spil lezlo pres 70.

Bud zkus bovedu, nebo zvetsit odparovaxi plochu u krystalu ...

 

Zrovna jsem na Drew Estate eventu na Floride, zajimava zkusenost, prodejna + lounge slusny doupe, hlavni zakaznici = motorkari + obyc. americani

 

 

post-22496-0-36332200-1517105379_thumb.jpeg

Zaroven je tasting alkoholu od Drew Estate ktery je ted ve 4 statech USA a rozsiruje se

 

 

post-22496-0-55991300-1517105443_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bobe, fakt ma pravdu hmfreshmeat. Ten diagram znamena asi to, ze dejme tomu 8g vody na kilo vzduchu ti pri 20°C udela 50% vlhkost. Stejne mnozstvi vody ti pri 10°C udela 100% vlhkost. 

 

Korelace mezi teplotou a vlhkosti neni. Musis do te rovnice pridat H2O :) Nemuzes rict, ze vysoka teplota = vysoka vlhkost. Stejne mnozstvi vody ti proste pri mensi teplote udela vyssi vlhkost. Takze v tomhle smyslu plati (kdyz teda predpokladam pritomnost H2O), ze vysoka teplota = nizka vlhkost.

 

Nicmene z toho plyne pouceni, ze se musi doutniky udrzovat v odpovidajicim prostredi, to jo.

 

A vubec, to ja jen tak plkam, pac ti zavidim ten doutnikovej vejlet. :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže tady jde právě o tu vodu ve vzduchu. Relativní vzdušná vlhkost ti nic neříká. Takže ve sklepě nebyl problém s vlhkostí, ale doutníky vysychaly. Když pověsíš prádlo na balkon a bude mrznout, tak máš 100% vzdušnou vlhkost a prádlo uschne. Když budeš mít po bouřce a bude horko, tak máš vlhkost třeba 80%, ale budeš s tím bojovat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...