Návštěvník Kamil Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2013 Na trh šly poprvé vloni. Ozvi se, pls, kdybys dělal další objednávku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2013 K té tabulce, jak může mít síla doutníku podíl na hodnocení ?? To přeci není vada,ani přednost,to je charakter... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2013 Tikal: sloupec se sílou doutníku se neprůměruje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2013 Ta sila se do prumeru nezapocitava, je to jen orientacni udaj ... Nejsem doma, jeste to budu ladit :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2013 Je nečekaně teplý večer, takže jsem vylezl na balkon a právě kouřím Edmundo a nevím, co si mám myslet... Chuťově paráda, ale chybí mi více dýmu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 24. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2013 Tikal: sloupec se sílou doutníku se neprůměruje. Tak to jo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2013 Po obede no name Kuba (modri uz vedi) .... A super ! :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2013 A co teprv name Kuba, ta je super... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2013 Mám sice výborný triple-flame Colibri zapalovač, ale náhradní se vždycky hodí a přemýšlel jsem nad Zippem, který je prostě klasika. S klasickou benzínovou vložkou neradno zapalovat doutníky, ale existuje také after-market plynová, tak nad tím docela vážně přemýšlím. Podle recenzí na youtube vychází velmi dobře. Nebyl by zájem o hromadnější objednávku ze států? U nás jsem to našel jen za nesmyslné ceny... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kazaam Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2013 Já si dal dneska Dominikánu Davidoff 3x3 Robusto Tubo a musím říct, že jsem byl překvapen. Doutník byl na začátku opravdu dost jemný a postupem času získával na síle a peprnosti. Jako začínajícímu doutníkářovi mi nepřipadal nijak přehnaně silný a i na konci jsem nepociťoval potřebu doutník odložit jako předtím u Torpeda Don Diego. Stavba doutníku byla bez chyby. Doutník byl už předem odstřižen, ale ještě před zapálením jsem sám lehce přistřihl, takže s tahem nebyl žádný problém a konečně jsem zažil příjemné pokouřeníčko ... Doutník stojí cca 150Kč a jistě se k němu v budoucnu ještě vrátím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2013 Dnes jsem dal druhou sanci Partagasu Serie D No.4. Chutouve mu opravdu neni co vytknout, ta je supr, ale zase to horeni....nebyl stejnomerne utazeny, takze jsem mnul a mnul. I tak jsem musel nekolikrat korigovat zapalovacem, jednou zhasl. I tak jsem ho kouril az po nehty, protoze chutove byl vynikajici. Ted mam z nej tezkou hlavu a zaludek trochu na vode, Partagas je na me ocividne jeste moc silny. 2013-09-25 18.13.28.jpgJestli nemas moc velkou vlhkost v humidoru, posledni dobou mi prijde ze kubansky doutniky je lepsi uchovat kolem 68-70 max, pripadne vyndat 12-24 hodin predem a nechat v cedrovy tube aklimatizovat pred kourenim ... Zkus to a pak podej report :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2013 Bobe nebo Tikale kde jsou fotky zpopelnenych kousku ze srazu? Zapalovac uz jsem naplnil, jsem debil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2013 (upraveno) Ja nefotil :-( pro formu - H. Upmann No.2 & Partagas C No. 3 :-) Upraveno 25. září 2013 uživatelem Bob123 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kazaam Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2013 Ja nefotil :-( pro formu - H. Upmann No.2 & Partagas C No. 3 :-) image.jpgimage.jpg k H.Upmann si už asi cestu jen tak nenajdu ... od minulého fiaska, kdy jsem měl nějaký zkažený doutník, mě na ně přešla nějak chuť ... paní dnes říkala, že to měl být olej, bohužel jsem jí vysvštlil, že smrděl zatuchlinou a byla na něm plíseň...tak se omlouvala a říkala, že jsem měl přinést, že by okamžitě reklamovala ten doutník u výrobce a dala mi náhradu, ale já z toho nedělal vědu ... jinak Partagas mám suchý minidoutníčky a musím asi prubnout nějakou normální velikost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 A jakyho ze jsi to mel Upmana? Kup si No.2, nebo pokud sezenes Royal Robusto, to ti garantuju ze ti budou chutnat, nemaji chybu ...Btw musim upravit hodnoceni Partagasu C No.3, nemuzu dat jinak nez 10/10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Jestli nemas moc velkou vlhkost v humidoru, posledni dobou mi prijde ze kubansky doutniky je lepsi uchovat kolem 68-70 max, pripadne vyndat 12-24 hodin predem a nechat v cedrovy tube aklimatizovat pred kourenim ... Zkus to a pak podej report :-)Bobe, to same mi doporucovala pani z tabaku, kde obcas nakupuju. Rikala 65-70%, ze pri vyssi vlhkosti budou moc silne. Priste zkusim predem vytahnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 (upraveno) No nechci zpochybňovat paní z tabáku,ale vztah vlhosti v rozmezí 5% a síly doutníku mi přijde více než úsměvný Zkus si vykouřit suchou Kubu a uvidíš,jak ti zuje kecky, já to zkusil a byl to docela veletoč... Vlkost má určitě vliv na kvalitu hoření,ale těch pár procent to fakt nevytrhne, zvláště,když často omílané optimum je v rozmezí 65 - 75 % vlhkosti, což je opravdu velký rozptyl. Já už po několikáté opakuji,že vlhkost v humidoru díky krystalům a kapalině od Xikaru několik let neřeším a nemám s tím problémy. Když se krytaly scvrknou,tak je zaliju a tečka. Spíše bych se přikláněl ke konstrukčním chybám a občas i ne příliš ideálnímu uložení /vrstvení ,větrání a otáčení/. Z vlastní zkušenosti mohu říci,že když je doutník /tabák všeobecně,jsem dýmkař/ suchý,tak je výrazněji štiplavý a má tendenci se spařit a to pak zapříčiňuje nepravidelnosti a o chuti ani nemluvím.Podle pravidla aklimatizace by si na Kubě nezakouřil nikdo, navíc když mi ve stejné vlhkosti hoří Mexiko,Dominika,Nikaragua a jánevímco, tak proč by neměla Kuba ??? Možná bychom to neměli tak dalece sledovat,nebo si kupovat strojní výrobu,tam to funguje vždy. Upraveno 26. září 2013 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Co ja vim? Doutniky kourim par mesicu, takze se nebudu prit s damou co s nimi obchoduje pres ctyricet let. A s tebou taky ne, to se rozumi. Vyzkousime, uvidime. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Jasně, zkušenosti jsou nejlepší. Já mám jediné spolehlivé poznávací znamení kondice doutníku a to lehce stlačit patku a pokud začne praskat,tak jít o dům dál. Tam se to pozná nejlépe. Tělo doutníku kolikrát pruží a vypadá OK a patka popraskává. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Ja jen rikam co jsem se docetl na en forech a to ze kuba nejlepe hori a tahne okolo cca 65% RH a u Nicaraguy a Dominiky klidne az okolo 72%RH samozrejme je to z duvodu horsi konstrukce kuby, budu to ted testovat a uvidime :-) ze kuba je nej chutove, to nema cenu zminovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se