Bob Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Jestli Olovy budou tak jich vezmu deset a rozdelim se s vama kluci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Tak mi napište, co byste kdo chtěli a jak si to v Praze převezmete (ideálně Praha 1 - Pařížská ulice nebo Praha 10 u Metra Strašnická). Můžu Vám to samozřejmě mimopražským nechat nějakou dobu u sebe, dokud nebudete mít cestu do Prahy (pokud to tedy nebude nějaké ohromné množství, které by se mi nevešlo do humidoru - pak bych Vám to taky u sebe sice nechal, ale ve skříni - takže k rychlému vyzvednutí). Vybírejte zde: http://rauchr.de/Objednávali jsme tam dvakrát s Bobem a Tikalem a nikdy nám z nějakého neznámého důvodu neúčtovali DPH. Tak se možná "zadaří" i tentokrát. Poštovné rozpočítáváme podle podílu dílčí objednávky na celkové ceně zásilky. Myslím, že poštovné bývá kolem 17 Euro (je to tak Bobe? Už si to přesně nepamatuji). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Nevim uz presne, ale v podstate to vychazelo za cenu co je na netu, dph pokrylo postovny ... Ja bydlim o ulici od franty na Praze 10, takze je taky moznost neco schovat - do cca 20 ks Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Já nevím, co chci, mají tam toho mraky. Prostě nějakou tu Olivu V si vezmu s vámi, nechám si doporučit + teda ještě zkusím ten Aging Room, jestli stojí za to. Takže 4ks Olivy + 2ks AR a klidně ještě něco, kdybyste brali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Ja budu brat jen Olivy a AR, nemam nejak naladu na experimenty :-)) beru jen zaruceny veci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullet Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Kluci, muzete prosim poradit naprostemu zacatecnikovi, za par dni me prijde humidor, jakou zvlhcovaci tekutinu koupit? Popripade jak se to aplikuje tzn. kolik a jak casto? Popripae dalsi dulezite info co jsem opomel....?Dekuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Zalezi na tom, jaky mas zvhlcovac. Do vetsiny je nejlepsi roztok Xikar (voda a propylenglycol tusim). Do nekterych ale muzes dat jen destilku. V tom pripade doporucuji destilku s koloidnim stribrem (proti plisnim). Ke koupi ve vetsich lekarnach. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 28. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2013 Jak pise Franta, bud Xikar roztok nebo destilku, kazdopadne zaklad je krystalovy zvlhcovac, jestli tam mas klasickou houbu tak ji rovnou vyhod a kup krystaly, dal bys mel humidor zavlhcit tak tyden predem nez tam das doutniky aby byl nastartovanej, jen do nej dej zvlhcovac, dal si pak hlidej vlhkost aby nesla pres 70 to pridelava zbytecny problemy s tahem a pravidelnosti horeni, jo a novy doutniky vzdy nech minimalne tyden v humidoru nez je budes kourit aby se aklimatizovaly a cca 1-2x mesicne je otacej podle svy osy aby se provlhcovaly pravidelne(gravitace tahne vlhkost dolu) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullet Odesláno 29. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2013 Cau kluci, chtel jsem napsat molitan....ale pisu tedy tu klasickou houbu :-)Takze ji hned vyhodim a jdu se podivat po tom krystalovym zvlhcovaci/krystalechO tom "novem startu" humidoru jsem cetl, kazdopadne diky....jeste se toho musim hodne co ucit :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullet Odesláno 29. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2013 ....jeste, zalezi na velikosit humidoru, nebo spis je dulezite vybirat krystalovy zvlhcovac dle velikoti humidoru? Vetsi humidor - vetsi zvlhcovac? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 29. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2013 (upraveno) Velký humidor - více zvlhčovačů, vodu pak kup xikar, má i antibakteriální přísadu. Dobrý zvlhčovač do malých humidorů Tady máš základní informace Upraveno 29. listopadu 2013 uživatelem Tikal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullet Odesláno 29. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2013 Dekuju Tikale, to je presne pro mne (odkazy) je toho hodne z ceho vybirat....humidor bude na cca 40 kusu ruznych velikosti... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2013 Tak copa kuci hulite o vikendu? Vcera H. Upmann RR a dnes prcek ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2013 Já teď hledám nějaký fajn podnik v Ostravě, kam bych si mohl v klidu večer zajet dát tu BHK56 konečně - od pondělka nová práce, takže je co oslavovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2013 To je fakt ze na takovy kus doutniku je treba klid ... Gratulace k nove praci! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullet Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2013 Kluci, tak jsem trochu nakupoval....vlhke doutniky zatim nemam, ale uz se na tom pracuje...:-)Mel bych vyhodit tu houbu i s nadobou na spodku a nahradit to tima krystalama? Problem je, ze pod suplik tu nadobku s krystalem nedostanu, ale muze to lezet v primo v tom supliku, kdyz to nebudeplne doutniku....nebo ty krystaly muzu vysypat primo do te nadobky na spodku?Co myslite? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2013 klidne bych vyhodil jen tu houbu a do nadoby nasypal krystaly, mej namysli ze hoodne zvetsi svuj objem, abys jich tam nedal moc ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullet Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2013 me prave prislo, ze tech krystalu je v te nadobe malo a jsou pry jiz pripraveny....asi zalezi, jak moc je namocim tim roztokem....?Jinak ta nadoba je velka, nebude vadit, ze ty krystaly nepokryjou celou tu nadobu, ze? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2013 (upraveno) neboj az tam nalejes vodu tak ji pokrejou bohate :-)vyhoda tohoto reseni je v tom ze ti krystaly pusti jen akorat vlhkosti aby to dalo cca 70 procent RH a ty se o to nemusis vubec starat, jen cca jednou mesicne dokapnes trochu roztoku (samozrejme ze zacatku to mozna udelas po 14 dnech nez vse provlhne) Upraveno 30. listopadu 2013 uživatelem Bob123 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullet Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2013 Dekuju Bobe, takze nasypu vsechny krystaly a naleju roztok....predtim jeste humidor otru cistym vlhkym hadrem a "seridim" to na sedmdesat....tak jsem to alespon cetl...snad nebudu muset kalibrovat ten vlhkomer...jinak moc dekuju za cenne rady! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se