Přejít na obsah

Slusny hodinar v Praze


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 60
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Můžeš to nějak rozvést? Já s ním mám zkušenosti zatím samé pozitivní.

 

Omlouvám se, že píšu pozdě, nějak jsem si nevšiml tvy otazky. Pan Wildt je příjemnej, to jo, ale nějak se mu na mejch hodinkách nedařilo.

 

1. výměna skla a baterky Seiko , po předání chci seřídit datum a korunka i s hřídelkou mi zůstala v ruce. Problém odstraněn rychle, zadarmo, ale asi by se mi takhle neměly dostat do ruky a musel jsem tam jít dvakrát.

 

2. výměna skla a baterky, no name quartz bez hodnoty, zato k nim mám citovej vztah, po převzetí bylo viditelný černý smítko na ciferníku, ostatně je tam do teď, nereklamoval jsem.

 

3. oprava dámskejch vintage longines, ani na třetí pokus nechodily dobře (malá rezerva, problém se samonátahem), nakonec je rozchodil napoprvé p. Frýdl, mimo jiné měnil údajně nevhodné péro, které dal do hodinek právě p. Wildt.

 

4. poslední kapka: chtěl jsem dát dceři k vánocům starý, ale velmi zachovalý primky. Normálně chodily, ale říkal jsem si, že když je to dárek, nechám je preventivně vyčistit, aby šlapaly s jistotou. Po vzvednutí z "preventivní" opravy jsem je pár dní zkoušel, chodily, takže šly do krabičky. Za cca dva měsíce jsem je chtěl teda zabalit pod strom, a ejhle, po natažení se nerozběhly. Z dárku nic nebylo. Jako jěště stále chápající zákazník jsem po vánocích odnesl primky zpět k panu Wildtovi, že se asi něco nepovedlo při tom čištění, on že to zkoukne a ať se stavím za týden. Tak se i stalo. Při předávání již opět jdoucích hodinek se p. Wildt tvářil tak nějak ukřivděně, tak jsem se zeptal, kde byla chyba. No a on mi povídá, že ve stroji byla spousta nečistot a starýho oleje. Já na to, že je přece před dvěma měsícema čistil, proto reklamuju opravu. No a on na to, že jsem teda asi vyměnil stroj za jinej. A to byla právě ta poslední kapka. Moje verze je taková, že prvně se do hodinek ani nepodíval, když zjistil, že normálně jdou, jen přeleštil sklo a naúčtoval vyčištění stroje. Všechno bych překous, ale tou poslední poznámkou mě vážně nas.al..

 

Tož tak, už tam nechodím, což mě mrzí, pač to mám blízko a musím chodit jinam a dál...

Upraveno uživatelem xjr1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Hmm, to je opravdu divné chování. Já jsem u něj měl zatím jenom levnější kousky a na drobné úpravy. Celkový dojem z něj mám takový že se mu do ničeho moc pouštět nechce (asi aby nic nezkazil) ale možná se mýlím. Každopádně ke mě se vždy choval slušně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Já mám tedy výborné zkušenosti s hodinářstvím Martin Bláha/ Vlaďka Bláhová, Na břehu 9, Vysočany a mimo Prahu s členem tohoto fóra Mechanem.

 

Potvrzuj uplne supeeeeer.Mel jsem u nej IWC zlate kapesni z 19.st , vloni v lete.Uz takove byly ok,chodily,ale nikdy asi nevidely hodinare,uvnitr ani carka,smitko,skrabanecek.Nesl mi je tam kamarad,ktery k nemu chodi na pokec a rikal mi uz dopredu,hele,on si za takove prace rozborka-sborka,vycisteni a drobne opravy a serizeni rika 1,5k, s tim pocitej.Dal mu je tam a kdyz je pan Blaha videl,rikal pry jojo, to si vezmu domu, nabrousim si nastroje abych to neposkrabal a doma si na nich pochutnam.Za 14 dni mi kamarad hlasil,ze jsou hotove, jen si je vychytava se serizenim chodu.Za tyden je donesl,stalo to jak rikal 1,5k a super.Kdyz jsem je otevrel,tak mam navybranou,bud nepovolil ani sroubek a nebo je opravdu sikovnej a peclivej.A hodinky nadnerne chodi!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Nu, já k němu chodím již skoro 20 let. Nanosil jsem mu hodinky levné i dražší, náramkové, kapesní, stolní i nástěnné. Vždy vše bez nejmenších problémů, za ceny vždy nižší než jinde - kontroloval jsem si to! Arogantní? Ano, jednou mně vynadal: "Co jste s tím dělal člověče? Copak se takhle zachází s hodinkami?" To když jsem pustil zlaté Doxy z patra na beton a deformoval plášť. "No něco s tím uděláme, to tak nempůžeme nechat," dodal, vyklepal, popájel, opravil, sehnal sklíčko a za cenu, kterou nebudu říkat, jak byla nízká. Dělal to prý doma u televize - vyťukával můj plášť.

Doporučuji tedy nejen pro první, nýbrž i desáté a dvousté hodiny a hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

ahoj, no snad tady nejsem úplně mimo mísu, ale rád bych se podělil o svoji negativní zkušenost s hodinářem na Praze 6- Suchdole p. Klepišem. Měl jsem tam hodinky na vyčištění a seřízení, atd. Jednak když mi hodinář hodinky vracel byly takové upatlané, ale hlavně co jsem hodinky posléze prodal tak se ukázalo, že hodinky vlastně ani nebyly čištěné a po krátké chvíli nošení se zastavovaly. Jiný hodinář to okomentoval tak, že hodinky byly jen přes tu špínu a rez něčím namáznuty. Tož tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Dostaly se mi do ruky asi 12 let staré Doxy, automat, kovový řemínek. Neskutečně špinavé, odřené, chvíli se rozeběhly, pak zastavily, nakonec se rozeběhly. Povrchově vyčistil, otevřel, uvnitř se zdály jakžtakž.

Abych se rozhodl, jestli budou ještě k něčemu, bylo třeba je nosit, a za tím účelem zkrátit řemínek.

Odnesl jsem je do hodinářství Volavka v Karlíně. Paní je převzala a předala dozadu, ať si počkám. Čekal jsem asi 25 min.,mezitím obslouženo asi 5 zákazníků s výměnou baterie apod.

Pak to bylo hotové, a na můj dotaz, kolik by případně stálo vyčištění, opět šla dozadu a pak že nějakých 3.500,-. Opáčil jsem, že to je skoro jako za nové (tenkrát stály kolem 4.000,-, dnes se bazarové prodávají kolem 2.000,-), tak hodinář zezadu volal, že to ne, že stály kolem 10.000,-. Řemínek zkrácen o 4 články z jedné strany, ne symtericky, takže lezou na ruce ke straně.

Znechuceně jsem zaplatil a odešel, navíc doma jsem zjistil, že strojek není přichycen 2 šroubky k plastovému těsnění a drží pouze přes zašroubované dýnko. Co se tam s těmi hodinkami dělalo???

Pořídil jsem si tedy na běžné nošení Casio s kovovým řemínkem a zašel do Zlatnictví Janka na Florenci. Paní ochotná,přeměřili jsme na ruce, dohodli se na 5 článcích, předem řekla, co to bude stát.

Za chvíli přišla, vyzkoušeli jsme, a můj problém - nešly navléct přes dlaň (široká dlaň, hubené zápěstí). Bez připomínek přidala článek, opět vyzkoušeno, ubrání článků oboustranné.

Cena téměř poloviční oproti hodinářství Volavka.

Pokud budu někdy něco potřebovat, první, kam půjdu, je Janka na Florenci. Hodinářství Volavka už nikdy více.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Akorát teď má nejspíš ještě STOPstav... dával jsem mu před měsícem jedny vintážky na GO strojku a říkal, že už toho má tolik, že nějaký čas bude brát do servisu jen drobné opravy. Nepochybuju, že GO bude udělaná na jedničku, jako vše co mi dělal. Předtím mi leštil pouzdro a obnovoval lumi a skvělá, citlivá práce za pár kaček. Menší opravy zvládá vcelku rychle, oprava nulování chronografové ručky + výměnu rotoru u Prim automatic zvlád za týden. Jinak je to tak na měsíc, což mi ale vzhledem k vytíženosti a kvalitě práce přijde OK. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, má to i na stránkách, že pozastavuje opravy do odvolání, vyjma drobných oprav.

 

Jinak k tomu Volavkovi, stejnej scénář jsem slyšel od kamaráda, kdy jsem nevěřícně zíral a dokonce jsem se i zasmál, když to teď čtu podruhé nezávisle na sobě, je to trochu smutné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Ahoj, mám dotaz, snad k tématu. Snažím se udělat pořádek v hodinkách a narazil jsem na starší Stormy, kterých jsem se chtěl zbavit, nicméně přítelkyni se líbí a chtěla by je nosit. Potřeboval bych ovšem vyměnit sklicko a baterii. Nevím, jestli takovým starým střepem zatěžovat pana Frydla. Nedoporučite někoho? Díky:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám dotaz, snad k tématu. Snažím se udělat pořádek v hodinkách a narazil jsem na starší Stormy, kterých jsem se chtěl zbavit, nicméně přítelkyni se líbí a chtěla by je nosit. Potřeboval bych ovšem vyměnit sklicko a baterii. Nevím, jestli takovým starým střepem zatěžovat pana Frydla. Nedoporučite někoho? Díky:-)

tohle Ti udělají v Koscomu..u dámských Festin /průměr pouzdra už nevím, ale do 30mm/ jsem platil před dvěma měsíci za výměnu skla a baterie 452,--  /250 práce, 130 sklo, 72 baterie/ a trvalo to 3 dny...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U pana Frydla jsem byl zacatkem prosincem. Asi podrazil a je plne zaneprazdnen, nicmene ochotny..

 

Oris artelier big date - vycistit a promazat - cenu si rekl 3500,- coz je na halir stejna cena co AS v Pardubicich a stejnou cenu si rekl i Knespl/Mejzlik, byt jen po telefonni konzultaci (pujdoundo Pardubic)

PS2 Humberta - zadrhavajici se datumovka, seridit - 650,- a bude hotovo koncem ledna

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj první příspěvek tady, ale pro vyvážení je dobré, aby to zaznělo.

Před rokem a půl jsem odnesl staré hodinky k panu Frýdlovi - tuším nějaké Tissoty staré, co jsem někde vyhrabal. Hodinky s cenou mezi nulou a nekonečnem, co mi slušely. Potřebovaly kompletní renovaci pouzdra atd. Měl jsem hodně práce a moc se o to nestaral, pan Frýdl zároveň byl toho času napůl nemocný. Po třech měsících mi to nedalo a zavolal jsem. A pak znovu a znovu. Nakonec jsem se dozvěděl, že hodinkám se v lázni rozpustilo pouzdro.

Což o to, může se asi stát. Ale 1) nemělo by - už jen pro to, že ty hodinky pro mě mohly mít nezměrnou hodnotu, 2) opravdu mi vadilo, že jsem o tom bůhvíjak dlouho nic nevěděl a sám musel volat a volat a volat.

 

Abych byl fér, musím říct, že hodinky pro mě nezměrnou hodnotu neměly a nastalou situaci jsem se ani nesnažil řešit - byla mi po telefonu nabídnuta výměna pouzdra, slíbil jsem, že se zastavím, ale nemám tyhle situace rád, navíc jsem tehdy opradvu neměl čas.

 

Možná je to spíš obecné varování, než varování přímo před panem Frýdlem, pokud to tu bude číst nějakej lehkovážnej člověk, co tomuhle nerozumí, jako já a náhodou bude mít třeba i hodinky, co jsou dražší/lepší, pak mu taková informace může pomoct uvědomit si, co se klidně může stát i u nejlépe hodnoceného hodináře v Praze. (To je to jediné, co jsem před servisem udělal - pročetl si řadu fór)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...