Přejít na obsah

Kolik je nás? (Fortis diver)


Petrson

Doporučené příspěvky

I když je nenosím často, Fortisy jsou mé nejoblíbenější hodinky. Marsy 500 mám od roku 2012, Cosmonauty ještě déle. Automatické plastové Eloga Flipper, legenda a oblíbené hodinky celebrit, mám asi 10 let, jsou po servisu a jdou parádně, na to, že jsou někdy ze 70. let minulého století. Jen ty poslední, B-42 Flieger Chronograph už bohužel nemám. Kupoval jsem je někdy v roce 2007, pak jsem stavěl barák a potřeboval každou korunu, tak šly z domu s tím, že si je zase jednou koupím. Bohužel už k tomu nedošlo a dodnes lituji, že jsem je prodal.

20160226_073430.jpg

FortisOCGMT.jpg

Flipper.jpg

Flieger_Chrono~01.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ivan, tie Eloga sú veľmi zaujímavé. Určite sa to tu spomínalo, tak len pripomeniem, že  ale Eloga bola podznačka Fortisu, preto to zhodné logo a čo je tiež zaujímavé, že pod touto značkou experimentovali s materiálmi pre puzdro, či vymeniteľnú lunetu, kedy čo potreboval -  napr. diver, tachy, či druhé časové pásmo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

StanoBare - díky. Vím, že Eloga byla značka spadající pod Fortis, ale víc o ní nevím. Ani o mých Flipperech toho nevím moc, prý to byly v 70. letech velmi populární hodinky, snad je údajně nosili členové Rolling Stones a další celebrity, ale nevím to jistě. Já je kdysi koupil na Chronomagu s tím, že se stále zastavovaly, ale chtěl jsem je i tak, protože patří k historii značky Fortis. Nechal jsem je vyčistit, promazat a seřídit, od té doby jdou nádherně a párkrát za rok si je někam vezmu na ruku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Včera jsem mobilně cvaknul své aktuální Fortisy. Všechny jsou již letité, z let 2008-2013 nebo tak nějak. A uvědomil jsem si, jak v té době u Fortisů využívali jen několika ciferníků, aspoň u modelů B-42 a modelových řad Pilot Professional, Official Cosmonauts a Marinemaster. U prvních dvou byl ciferník vlastně stejný a lišil se jen málo podle toho, zda šlo o chrona nebo ne, chrona měla nepatrně menší číslice a symbol na pozici 12. Marinemaster měl ciferník trochu jiný, ale je vidět, že si při návrhu limitky Mars 500 výrobce ciferník "vypůjčil" z Marinemasterů, jen v jiné barvě. Takže žádná velká pestrost a přitom se mi ty ciferníky opravdu líbí... PS: Doufám, že do budoucna jen u těchhle tří nezůstanu...

IMG_20200831_221055~01.jpg

IMG_20200831_221045~01.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...