Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky


Pepino65

Doporučené příspěvky

Já na další fóra raději nelezu, stačí tohle chrono. Jinak souhlasím, že i na pérech se dá slušně ujíždět. Já prozatím "jen" tři. Poslední rovněž výše zmiňované TWSBI Diamond 580, i když Fkový hrot trochu zlobil. Teď snad dobrý. Už se budu opakovat, jen škoda, že příležitostí smysluplnýho psaní přes den je čím dál míň, u PC prakticky žádné.

20230605_122208.jpg.1c99f4cb5119040f8271409a5be75cbe.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, sheepeck napsal:

Jste někdo členem na stránkách Pen-forum?

Já se tak zamýšlím, čím to je, že asi dva měsíce po objevení plnících per jich mám doma asi osm, zatímco hodinky mám od roku 2006, co jsem se tady zaregistroval, stále a pořád jedny - Tissot Seastar 1000. (Nepočítám ty, které mi spadly do klína jako pozůstalost, popřípadě jako dárek od kamaráda, které si teprve musím nechat někde dát do pucu.)

 Jo, a to nesmím zapomenout na rozšiřující se sbírku inkoustů ...  🙂

Také jsem členem. Fórum je až na několik členů bohužel prakticky mrtvé. I tak se mi ale povedlo pár obchodů uskutečnit :) Člověk do plnicích per spadne podobně jako do hodinek. Objevuješ lepší a kvalitnější inkousty, zkoumáš různé možnosti plnění, kapacity konvertorů, případně pístového, či vakuového plnění, od ocelových hrotů se přesouváš na 14, či 18 karátové. Sice bych to tu neměl říkat, ale za ten cca. rok a půl, co jsem tam zaregistrovaný, je mi sbírka per přednější, než ta hodinek. Tam už mi toho moc nezůstalo, až na nějaké g-shocky a pár solárních kusů. které se dají nosit, aniž by se člověk musel starat. S pery je to jiné, tam je sbírka v rozkvětu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Radik napsal:

Prosím, když už to tu trochu ožilo, jaký byste doporučili černý voděodolný inkoust?

 

před 25 minutami, ptrksvbd napsal:

Noodler's black Bulletproof

Voděodolný, odolný proti UV záření a spoustý dalšího.

Osobně s ním kvůli nedostupnosti v Čr nemám zkušenost, ale něco málo jsem o něm četl

Mám Noodler's Bulletproof v modré.
Pokud by sis chtěl cucnout a vyzkooušet, dej vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 5. 6. 2023 v 12:33, ptrksvbd napsal:

..... S pery je to jiné, tam je sbírka v rozkvětu.....

No, právě - až se toho začínám bát.

Já si před lety koupil klasiku - Parker za 500, pak Watermana za stejnou cenu. Pak teď před měsícem nějaký levný čínský demonstrátory (hned 4), pak dvakrát Pilot Custom Heritage 912 (WA a FA), a teď mám v merku Sailor 1911L. A to nemluvím o rostoucí sbírce inkoustů - dnes objednány 3, k tomu jsem si přihodil kapsu na uskladnění těch per (ze stránek Stilo and stile.)  🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snažím se psát každý den a střídám je. A mám motivaci - zlepšit si svůj rukopis (jako levák to není s plnicími pery úplně snadné). Plus to chce si najít i téma ke psaní - já si třeba vedu snový deník.  🙂

Ten výše uvedený Sailor jsem dnes taky nakonec pořídil.  🙂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V práci píšu každý den, většinou mám k dispozici tři plnící pera. Ostatní používám dle nálady či potřeby. Respektive doma používám jinou sestavu, která čítá tři oblíbené kousky. Ty jsou stále naplněné inkoustem a spouští na první dobrou i po několikatýdenním odpočinku (Sailor 1911 Large, Platinum 3776 Century, TWSBI Diamond 580). Zbylá pera leží ladem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravda, něco na způsob deníku nebo bullet journalu je řešení a poslední dny se o to taky snažím. A zlepšení rukopisu je příjemný vedlejší efekt, protože často po neustálém datlení na klávesnici zjišťuju, že už ani neumím psát. Důkazem toho je zejména situace, kdy se musím podepsat podle podpisového vzoru - napoprvé to nedávám :)

Jinak se mi zároveň velmi líbí urban sketching, tak jsem si dnes koupil černý inkoust. Uvidím, jaký bude. Podle vrstvy prachu na lahvičce, kterou jsem teď zrovna otřel, už bude mít i léta :)

20230608_175938.jpg.bc01a117931a4cafb3c31a8ad6261ec6.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 27 minutami, 969 napsal:

Kluci měl by někdo tip i na nějaký možná o něco jednodušší A4 blok (rozhodně bez kožených desek) s kvalitním papírem ideálním pro plnící pera? 

Já jsem celkem spoko se značkou Oxford. Sešity a kroužkové bloky v několika velikostech. Nepropíjí ani silnější hroty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...