kejklik Odesláno 20. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2010 Netuším jestli a za jakou cenu se dá co koupit, ale Pilot má v ČR své zastoupení. Zde! Bohužel to vypadá podle nabídky zastupotechny, že Pilot/Namiki je pidifirmička s péry pro školní děti. Na Penshopu toho mají mnohem víc a meditovat např. nad cenami a výběrem Pilotů ve světě ve srovnání s Českem je k pláči. http://www.andys-pens.ukhome.net/pilot.shtml http://stores.ebay.de/engeika-finest-japanese-pen/PILOT-NAMIKI-/_i.html?_fsub=18510870&_sid=22678510&_trksid=p4634.c0.m322
Mike-72 Odesláno 20. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2010 Bohužel to vypadá podle nabídky zastupotechny, že Pilot/Namiki je pidifirmička s péry pro školní děti. Na Penshopu toho mají mnohem víc a meditovat např. nad cenami a výběrem Pilotů ve světě ve srovnání s Českem je k pláči. http://www.andys-pens.ukhome.net/pilot.shtml http://stores.ebay.de/engeika-finest-japanese-pen/PILOT-NAMIKI-/_i.html?_fsub=18510870&_sid=22678510&_trksid=p4634.c0.m322 No jo malej, trh, distributor i prodejce na tom něco chtějí mít, no:-) A proto souložte a mnoýžte se a budou levnější ceny:-)
Jakubisko Odesláno 21. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2010 Článek o Visconti Homo Sapiens na iDnes :-)
Churchill Odesláno 21. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2010 Mno, v podstatě to vystihli. Mám ho už pár měsícu a pořád mě bere
tombik Odesláno 21. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2010 Akorat pred chvili jsem ten clanek docetl. Opravdu moc pekne. Libi se mi zaver, nerezova pera uz jsou celkem nudna, to je fakt. Konecne se vraci laky a podobne materialy a tohle je opravdu pekne moderni a pritom ne chladne Moc hezke K tomu Pilotu: Je to ostuda, podle toho co se u nas prodava bych rekl ze Pilot vyrabi jen propisky (i kdyz musim rict ze i jednorazovka na poznamky do skoly kdyz si clovek neveme pero je nejlepsi od pilotu...aspon pro me)
tombed Odesláno 21. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2010 (upraveno) Článek o Visconti Homo Sapiens na iDnes :-) už nad ním nějaký čas uvažuju, o to víc mě mrzí, že mi v neděli uteklo v přepočtu za 8500 kč na ebayi, přece jen 12900kč v penshopu se mi dávat nechce. Upraveno 21. prosince 2010 uživatelem tombed
kejklik Odesláno 22. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2010 už nad ním nějaký čas uvažuju, o to víc mě mrzí, že mi v neděli uteklo v přepočtu za 8500 kč na ebayi, přece jen 12900kč v penshopu se mi dávat nechce. Tady jsou ve vyzkoušených obchodech za slušné ceny: http://www.fuellhalter.de/index.php?list=KAT129 Platí se po doručení zboží, pošta gratis http://www.andys-pens.ukhome.net/sapiens.shtml Tady je za 320Ł http://www.thewritingdesk.co.uk/showproduct.php?brand=Visconti&range=Homo+Sapiens&cat=pens a tady za 325Ł
ls8ls8 Odesláno 2. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2011 Pomalu podleham teto zhoube. Dosud jsem psal patnact let obycejnym Parkerem, ktereho jsem dostal od sve tehdejsi pritelkyne, nynejsi manzelky. Pero ma tedy pro me jistou hodnotu, prestoze jeho trzni cena je temer miziva. Aktualne mam na ceste Sailora 1911 v mid-size s 14k F hrotem, chtel bych se zeptat, jaky inkoust do nej doporucujete? Na Sailorovy tenke F hroty by se udajme mely pouzivat inkousty s vysoce sytymi barvami, soucasne ale s vhodnou kyselosti kvuli zlaceni hrotu. Daji se u nas koupit originalni Sailor inkousty?
kejklik Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 (upraveno) Na ebay se mi zadařil vintážní CONWAY STEWART 75 z roku cca 1955. Po celkové revitalizaci (komplet demontáž, ultrazvukové čištění, kontrola všech dílů atd.), podle prodejce v perfektním stavu a vše původní. Je na cestě dom, zatím fotka z prodeje. Upraveno 17. ledna 2011 uživatelem kejklik
Mike-72 Odesláno 17. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2011 Na ebay se mi zadařil vintážní CONWAY STEWART 75 z roku cca 1955. Po celkové revitalizaci (komplet demontáž, ultrazvukové čištění, kontrola všech dílů atd.), podle prodejce v perfektním stavu a vše původní. Je na cestě dom, zatím fotka z prodeje. Noo, tak to je krasavec, gratulace!
FiXilVer Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2011 mam par dalsich otazok na miestnych znalcov.. mate niekto mont blanc starwalker? no tak donho idu len bombicky.. co je dost skoda, ale ina moznost nie je.. a otzaka: je nutne si kupovat original MB bombicky? alebo to pero bude fungovat aj s obycajnymi z papiernictva? ( pokial teda budu sediet rozmerovo ) pocul som, ze napr. Parker ma nejaky specialny atrament, ktory nezasycha v pere.. cize nejaky obycajny bude, a pokial s perom dlhsi cas nebudem pisat, tak ho mozem umyvat.. ANO? a druha vec: na Starwalkerovi su na zadnej casti tela pera zavity na nasrobovanie vrchnaku pri pisani.. vy tak vazne pisete? tazisko sa tak nejak zvlastne posunie vyssie a aby som to vykompenzoval, drzim pero az skoro za "ruckou" ( tou castou, kde sa ma drzat ) Naco to tam teda davali? nejake napady? dakujem
railmaster Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2011 (upraveno) mam par dalsich otazok na miestnych znalcov.. mate niekto mont blanc starwalker? no tak donho idu len bombicky.. co je dost skoda, ale ina moznost nie je.. a otzaka: je nutne si kupovat original MB bombicky? alebo to pero bude fungovat aj s obycajnymi z papiernictva? Mali by pasovať všetky Eurobombičky, t.j. nie Parker a Japonci. Montblanc bombičky sú o chlp kratšie ako obyčajné z papierníctva, takže niektoré perá majú problém s druhou náhradnou bombičkou pri použití neoriginálnych. Napr. MB Chopin. U Starwalker neviem, ale u Weidlera by si si mohol kúpiť konvertor. Originál Montblanc ma stál pred pár rokmi asi 300 SKK. Potom tam môžeš naťahať aj Parker alebo MB atrament. U Weidlera majú aj MB bombičky, je na tebe čo ti lepšie vyhovuje. Písanie s nasadeným víčkom, alebo bez, je vec individuálna, každému vyhovuje niečo iné. Vypláchnutie pera vlažnou vodou je v poriadku. A k atramentu Parker, modrý je redší, má menej pigmentu aj sýtosti, ale v pere mi nezaschol. Upraveno 23. ledna 2011 uživatelem railmaster
FiXilVer Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2011 aha, takze eurobombicky.. okno a ten konvertor bude pasovat? pretoze oficialne sa ku Starwalkerovi nepredava..Bol som sa pytat aj po predajniach, a tam mi vsetci tvrdia: len original bombicky, ziadny konveror nemoze ist.. je to pre mna celkom dolezite vediet, pretoze zistenie tipu "shit! ono to tam nepasuje!! " by bolo velmi neprijemne.. mohol by si sem dat aj link na ten konvertor, ktory by mal pasovat?
railmaster Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2011 Myslím že MB má len jeden typ konvertoru v dvoch prevedeniach, pozlátenej a chromovanej. Ku MB 145 Chopin bol v príslušenstve, ale niekde som ho zapotrošil, tak som kupoval náhradný. O tom že k Stalwalkerovi sa nedodáva som nevedel, ale možno pasovať bude. Je na ňom závit na našroubovanie. Posvieť do Stalwalkera, či tam nevidíš závit. Ak tam nie je, môžeš skúsiť konvertor bez závitu na nasunutie iného výrobcu. Jednoducho ho nasunieš namiesto bombičky. Diplomat stál okolo 3-4 EUR a videl som ho aj v predajni Office 1 Ševt.
railmaster Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2011 Tak vraj naozaj nepasuje konvertor MB, ale pozri stránky penshop.cz, tam u pera Starwalker píšu, že nasúvací konvertor Pelikán tam pasuje, podľa mňa by mohol aj Diplomat.
FiXilVer Odesláno 23. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2011 moc dakujem snad tu budem moct dat o par dni finalny vyber ( stale ma mata parker premier prechadzam si pre a proti.. MB ma viac proti, ale jedno velke plus: je to MB ) a potom fotky noveho milacika
PavelDruid Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Odesláno 5. února 2011 Dobrý den. Potřeboval bych poradit, chtěl bych si koupit plnící pero na kaligrafické psaní (styl písma cca rok 1850). Pero bude sloužit jen k tomuto jedinému účelu a lepšímu psaní, něco jako poznámky, pracovní zápisky a nebo seznam nákupu s ním pochopitelně psát nebudu. Prvním předpokladem pro takovéto plnící pero je, že hrot pera nesmí mít "kuličku" a musí mít špičatý hrot se skosením doprava (to mě vyhovuje nejlépe). Uvažoval jsem tedy nad tímto perem Parker Duofold Citrine Check International ( http://www.officentrum.eu/parker-duofold-check-citrine-plnici-pero-int-hrot-m-p7940 ) ovšem s hrotem rOF nebo rOM. V diskusi jsem se dočetl, že kvalita levnějších Parkerů je mizerná a chtěl bych se zeptat, zda se to týká i tohoto modelu, popřípadě zda by měl někdo tip na podobné pero. Kritéria, která jsem si dal pro toto pero jsou následující : Zlatý hrot s iridiem rOF/rOM Barva pera pozitivní a veselá, to jest žlutá, zlatá, možná i modrá apod. Předem děkuji za odpověď, popřípadě tipy.
Pafelik Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Odesláno 5. února 2011 Článek o Visconti Homo Sapiens na iDnes :-) Jaký je rozdíl mezi kuličkovým perem a rollerem? Děkuju!
Churchill Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Odesláno 5. února 2011 rozdíl je v náplni. Ale jaký přesný to netuším
railmaster Odesláno 5. února 2011 Nahlásit Odesláno 5. února 2011 Jaký je rozdíl mezi kuličkovým perem a rollerem? Děkuju! Atrament je iný, riedky a stopa je tiež rozdielna. V guličkovom pere to je zbytočné opisovať no a roller má stopu podobnú plniacemu peru. Na niektorých papieroch aj podobne rozpíja. Tí, čo sa považujú za likvidátorov hrotov, preto používajú radšej roller. Je komfortnejší, ale nikdy to pocitovo nebude plniace pero.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se