Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chystám se během léta více cestovat a napadlo mě, že by bylo fajn pořídit si další hodinky, které by mi nebylo líto nosit na pláži i v horách a které bych na podzim (možná) zase prodal dál.

Mé požadavky by byly asi následující:

- mechanické (ruční nátah / automat)

- 42mm nebo méně

- WR 200m a více

- GMT funkce

- jednoduchý design

Dá se něco takového sehnat okolo (raději pod) 5000 Kč? Jako první mě napadla Invicta, ale po otevření jejího nového katalogu se mi udělalo trochu nevolno. Seiko splňuje víceméně všechno kromě GMT, které sem v téhle cenové relaci nenašel.

Pokud vás nic nenapadne tak se nic neděje a vezmu své quartzové Festiny, ale rád bych si nějak odůvodnil nákup dalších hodinek Posted Image

Návštěvník Kamil
Odesláno

Mně to v uvedené ceně a specifikacích nevychází. Bez šance, řekl bych.

Viděl bych dvě možnosti. Buď v quartzu nebo minimálně dvojnásobně navýšit cenu.

Odesláno (upraveno)

Mně to v uvedené ceně a specifikacích nevychází. Bez šance, řekl bych.

Viděl bych dvě možnosti. Buď v quartzu nebo minimálně dvojnásobně navýšit cenu.

Kamile, nedaří se mi je najít, ale před nějakou dobou, cca rok, dva zpět, tady prodával Viktor - ne Baker :), takové pěkné GMT Seika, pak je koupil Cody a pak se taky prodaly. Nebyly to teda, myslím, mechaniky, ale byly hezký, jinak vše splňovaly. Měly nějakou spešl lunetu.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Návštěvník Kamil
Odesláno

No jo, to byly quartzky, i když Kinetic.

Anebo silně "inspirované" Nautec. Tady jsou v aukci a tady best offer, prodejce je spolehlivý.

Posted Image

Odesláno (upraveno)

No jo, to byly quartzky, i když Kinetic.

Tak ono taky jsi mu dobře napsal, že to asi bude nadlidský úkol. Napadly mě ještě jedny Hamiltony, ale cena x2.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno

Tak ono taky jsi mu dobře napsal, že to asi bude nadlidský úkol. Napadly mě ještě jedny Hamiltony, ale cena x2.

v sucastnosti by som hlavne objednaval v ramci EU aby to nakoniec aj boli hodinky na leto...

aby som nebol OT, tak by som poradil poobzerat sa po tych seiko kinetic o ktorych sa tu hovori. pamatam sa ze boli naozaj podarene a nic lepsie v porovnatelnej kvalite sa za podobny peniaz asi ani neda zohnat.

Odesláno (upraveno)

Hm, tušil jsem, že to nebude jednoduché ale doufal jsem že jsem něco přehlédl.

Ty Nautecy jsou zatím asi jediné co to +- splňují (škoda že je uvnitř čína), nevím ale jestli bych přenesl přes srdce tu "inspiraci", a navíc bych si nerad nechal někde useknout ruku kvůli fake roládám...

Upraveno uživatelem Dee
Odesláno

Orient, WR 200, automatika, GMT, jednoduchy dizajn, cena myslim niekde okolo 200 Eur...jedine co nesplnaju je rozmer, nakolko maju 45mm.

Ha, na Orient jsem zapomněl. Tyhle vypadají super, ale 45mm je celkem dost. Už 42mm je hraniční, zápěstí mám sice relativně ploché, ale pouze cca 17-18cm

Odesláno

Tak samozřejmě sem to nemyslel vážně, je ale pravda že v určitých částech světa (a i Evropy) přitahují Rolex look-a-like víc (negativní) pozornosti než ostatní hodinky...

Odesláno

Ha, na Orient jsem zapomněl. Tyhle vypadají super, ale 45mm je celkem dost. Už 42mm je hraniční, zápěstí mám sice relativně ploché, ale pouze cca 17-18cm

Jestli můžu do toho vstoupit, tak 45mm se vůbec neboj. Měl jsem Big Mako a seděli jak ulitý a to mám zápěstí přesně jak ty. Orienty mají dobře tvarovaný pouzdra

a výhodou tam je i výška, kterou mají u těchto modelů 13,3mm. Takže celkem placatý dajvry. Jestli se Ti líbí běž do nich.

Odesláno

Jestli můžu do toho vstoupit, tak 45mm se vůbec neboj. Měl jsem Big Mako a seděli jak ulitý a to mám zápěstí přesně jak ty. Orienty mají dobře tvarovaný pouzdra

a výhodou tam je i výška, kterou mají u těchto modelů 13,3mm. Takže celkem placatý dajvry. Jestli se Ti líbí běž do nich.

taky si myslím, že by ses toho diametru neměl bát. Já mám 17 cm a moje diversky maj 44 mm a snáším je v pohodě. Osobně si myslím, že ty Orienty jsou opravdu super tip a do té tvé cenové relace asi na nic lepšího nenarazíš. Šel bych do nich...a s tím modrým cifrem vypadaj opravdu hezkyPosted Image

Odesláno

taky si myslím, že by ses toho diametru neměl bát. Já mám 17 cm a moje diversky maj 44 mm a snáším je v pohodě. Osobně si myslím, že ty Orienty jsou opravdu super tip a do té tvé cenové relace asi na nic lepšího nenarazíš. Šel bych do nich...a s tím modrým cifrem vypadaj opravdu hezkyPosted Image

OK, vypadá to, že už asi nic lepšího nenajdu.

Teď dvě zásadní otázky - kde je sehnat, a jakou barvu? Nemůžu se rozhodnout mezi bílou a modrou :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...