Přejít na obsah

Rybářské potřeby


Doporučené příspěvky

Díky, na ty jsem koukal ale bohužel ten rozdíl v ceně není tak výrazný :( Vy se možná divíte, že se snažim nahnat pár kaček, ale když chytáte na vlasec s ideální nosností 2kg na malym potoce, urvete to bez problémů i o suchou větev, rákos nebo cokoli dalšího. Pak se na ty rotačky normálně bojim chytat protože neni problém udělat 250kč za vycházku :( (o mikro woblerech ani nemluvím - domácí výroba selhává, v těhle velikostech je dost problémů s chodem).

Mám teď doma lis, říkal jsem si, že bych si nechal někde udělat kopyto na listy a dělal je z plechu. No nicméně na to není moc čas.

 

A když už jsem se tak rozepsal, nemáte někdo zkušenosti s výrobou woblerů? Já jsem přemýšlel o nějakých tmelech, které bych mohl vtlačovat do forem, ve kterých by už v ideálním případě byla přichycená i kostřička. S balzou v těhle velikostech moc dobré zkušenosti nemám, hlavně kulhá sériovost a schopnost zopakovat úspěšný model.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tata si je delal sam, pouzival na to (stejne jako na oluvka) liti do formicek. Ja byl malej, pamatuju si to mlhave. Ale vim, ze mel nejake malinke kulicky, ty smichal asi s vodou (?) a smes nalil do formy a pak na plotne varil. Po vyjmuti z formy byl povrch velmi tvrdy s pevnou strukturou. Mam je doma, ale sam jsem to pouzil asi jednou.

 

Drzim se sveho osvedceneho modelu. Pytlacka-civka velkeho prumeru, vlasec okolo 10-15kg, tezke olovo typ kapka co se s nim za komancu vrhalo na terc, navazano s jednim navazcem. Bez splavku na tezko. Vzdy chlebova kulicka. Super adrenalin mit civku natvrdo v ruce a jen vnimat v ruce chveni vlasce. Takovej zasek me rajcuje mnohem vic, nez kdyz vidim potapejici se splavek nebo poskakujiciho policajta. Samozrejme s touto vybavou nechodim sedet na cele odpoledne k obecnimu rybniku s dalsimi 20 rybari a stejne chytit prd:-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tohle co popisuješ, se dělalo s polystyrenem. Ty jsi ho tou vodou rozehřál, nalil do formy (ta musela být asi taky teplá). Tak mi to popisoval jeden rybář, už si to moc nepamatuju. Asi to vyzkouším taky.... Díky ;)

 

Jinak já se s pytlačkami taky setkávám. Loni jsem takhle na Vranově vytáhl vlasec, na jehož konci byl asi 50cm sumec. Končilo to proužkem duše, který pružil aby to ryba neutrhla. Sumec byl skoro chcíplej.

Ale na pytlačku z ruky sem chytával pstruhy jako malej na potoce :) To bylo vzrůšo, na koníky.

 

10kg šňůru chápu na sumce štiky atd. Osobně mám taky naviják s pletenkou na 10kg, používám to ale spíš na podzim na štiky, na hlubinku a podobně.

Největší vzrůšo je pro mě krásná ryba na malý vodě, na krátkym proutku se slaboučkym vlascem. Nevětší rybu mám štiku 73 cm, na 3cm twistera a 14 ku vlasec. :)

90% ryb mám pod 40cm.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, ja mam holt v krvi ten opacnej extrem... me uz zase prut moc nerika:-)

 

10kg snuru pouzivam protoze uz jsem tech slabsim moooc utrhal. Je treba brat v potaz, ze prut pruzi a vyrovnava ty "rany". Zato s pytlackou jde vse natvdo, on vlasec zas tolik nepruzi. Kdyz chytnu sutr nebo vetev, proste muzu jet silou tahat. Ne jako s prutem uvolnovat stylem "luk" nebo jak se tomu rika. S 5kg snurou bych si dlouho nezachytal. Chodim zasadne s pytlackou, peanem, krajicem chleba, bez batohu nebo tasky. To je pravidlo. Beru to jako ferovku. Ja mam jeden pokus, kapr taky. Kdyz bych utrhl navazec (nastesti uz dlouho ne) balim a jdu domu. Zadne nahradni hacky nebo civky:-) Mam to fakt jenom jako adrenalin X pohoda v prirode. Tata byl u nas predseda rybaru a ryby byli jeho zivot, takze jsme to museli jist nekolikrat tydne. Dneska uz jim rybu fakt jen na vanoce. Ulovky hned poustim, kuchat a jist... to ne. Proto nenosim bagl, aby me pripadny ulovek nelakal sbalit domu, doma by zajem byl. Pac to uz beru jako pytlactvi. Nastesti me u nas za vic nez 20 let takoveho rybolovu znaji, takze mi to prochazi:-) Navic prej odrazuju profi pytlaky co jezdi s autobaterkama, sitema a podobnyma vymozenostma za ktery bych trhal prsty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já občas hodim prut za loď na hlubinnou přívlač, jinak se snažím řád přesně dodržovat. Chtěl bych si dělat zkoušky na porybného, bohužel si ale myslím, že do určitého věku tam není ta potřebná vážnost. Papíry sice uděláš od 21, ale to, mám ten pocit, se ti každej druhej vysměje. Házení rybářů do vody a lámání prutů asi nebude korektní řešení. worried_anim.gif

 

BTW: taky vás tam fascinuje, kam až ti červení mravenci dokážou vylézt? Tuhle mě jeden kousnul do ucha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, na to u nas byla odbornik 80 leta pani, co jeszdila na chatu. Za kanoi navazala par navazcu, pak se jako opalovala, kdyz doplula rybu dala do kanoje a nikdo by ji nepodezdrival. Akorat si mi stezovala, ze ji furt nekdo chce s kanoi pomahat z vody a ma problem je slusne odbyt:-))) Starenku nikdo nikdy nepodezdrival. Skoda, ze uz to ma za sebou... Ja hlubinou privlac zkousel jen kolem ostrova Taiwan na Lipne jako kluk, pac tak byli u dna nejen poradni okouni ale i hromada asi korenu. Tam nebyl problem se zasnit a utrhat 10 trpytek za den. Ani nevim, proc uz tam nejezdim:-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsících...

Za 11 dní odlet na trase Praha - Oslo - Narvik. Pak už je 250 km autem a jsme zase tam: Lofoty, Urevein (3 obydlené domy) a 10 dní polárního dne. Slunko běhám kolem dokola, o půlnoci je nad severním obzorem a hlavně: je tam teď +15°C a jasno! A ryb je údajně víc, než si i nejstarší pamětníci pamatují.... :thumbsup_anim:

Pro letošní rok jako novinka jen sbírka veleúspěšných jigů a gum od Dufka.

http://www.rybareninorsko.cz/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jogurt: No dneska uz bida. Vychazim z toho, ze je bezne potkat tri rybare kteri maji nahozeno 6 prutu. A to uz snad ani neni prut, sama elektronika, cidla, sonary... to neni to co me na rybolovu bavi. A ani s timhle vybavenim za celej den nevytahnou nic. Tchyne rikala, ze je to tim, ze tam vysadily spoustu bolenu kteri se pry postarali o ubytek ryb. Jestli je to pravda to ja neumim posoudit. Ale ona prosedi ve Frymburske zatoce cele leto. Je fakt, ze letos jsem tam v zatoce vytahl same male kousky - asi davali nasadu? Kazdopadne zapomen na pravidlo ktere platilo pred 20-30 lety. Ze z Lipna se nesmi prijet bez dravce. Ja teda na Lipne nevidel stiku nebo candata za poslednim 8-9let co tam od tud mam manzelku ani jednou. Co vim tak dost ted chodi lidi na Kovarov, tam casto vidim kdyz jedem kolem na lodi nahozene bojky, takze sumci tam mozna jsou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc držím palce a s rybami ,jestli jich bylo víc než obvykle nevím. Jen jsme si všimli počasí na pytel a strašně rychle se mění, kdy jsme první odjezd museli o týden odložit a během těch 12 dní kdy jsme chytali nás dvakrát  doslova zachránila předpověď na www.yr.no kdy kdyby jsme byli na vodě na moři a z hodiny na hodinu se otočil ten vítr od jihozápadu foukal běhěm hodiny 2x tolik , tedy 14m/s nevím jak bychom dopadli i s těmi loděmi na kterých jezdíme a s motory 40.

 

Přeji super počasí a krásnou rybu. ( Halíka nebo maxi Kelera)

Za 11 dní odlet na trase Praha - Oslo - Narvik. Pak už je 250 km autem a jsme zase tam: Lofoty, Urevein (3 obydlené domy) a 10 dní polárního dne. Slunko běhám kolem dokola, o půlnoci je nad severním obzorem a hlavně: je tam teď +15°C a jasno! A ryb je údajně víc, než si i nejstarší pamětníci pamatují.... :thumbsup_anim:

Pro letošní rok jako novinka jen sbírka veleúspěšných jigů a gum od Dufka.

http://www.rybareninorsko.cz/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tchyne rikala, ze je to tim, ze tam vysadily spoustu bolenu kteri se pry postarali o ubytek ryb.

 

Šmarjá panno, jak nejsou ryby, za všechno můžou boleni...jaktěživ jsem bolena nechytl na jinou rybu než ouklej (teď už nechytám na živé).

Jedině že by vylovili všechen potěr (na UL 60 cm bolen příjemný zážitek) ale vzhledem k jejich počtům to tedy reálně nevidím. Mnohem víc toho sežerou okouni.

 

Tohle jsou jen kecy, u nás na Vranově tě jsou rybáři schopný seřvat že si bolena pustil. Tak na ně řvu, že je to moje věc.

 

Já už se těším na sezonu, ještě musím nechat opravit očko na Saint Croix co mám na potoky (tedy já s ním v konečném důsledku chytám skoro všude...), loni ho přítelkyně cvakla o zem...

 

Nejezdtíte někdo na Vranov? V okolí Bítova se pohybuji poměrně často.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No dyt pisu, ze to nevim. Ze to rikala tchyne. Kazdopadne od doby co tam boleni podle tchyne jsou, mistni to proste pozorujou. A ja taky. Jestli je to vina bolenu nevim, ale cim si to vysvetlujes? Vzpominam pred X lety na prehrade Pilak u Zdaru nad sazavou kde jsem u dedy travil jako malej prazdniny, jak se objevili boleni deda nadaval a nosil domu prd. Docela by me zajimalo, jestli jsou rybari hromadne tak hloupi, ze veri famam, nebo na tom neco je. Ja to nevim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na rohlík jsem je chytal na jaře, když se nesmělo vláčet... vždycky když jsem přijel, byla z toho taková mánie, nějaké úspěchy jsem měl ale prakticky jen já, kvůli použití lehkého vybavení (ostatní většinou měli jeden prut na těžko a rohlík brali jako "doplněk" což moc nejde). A zase sem si vyslechl všechno možné když jsem boleny pouštěl.

 

Jo, někteří rybáři věří všemu možnému, viz klasické omračování rybek bolením ocasem. A co jsem také pozoroval u "domorodců" na Vranově, jsou neúspěch schopni svézt prakticky na cokoli, že by ale pořádně zakrmili to ne, to stojí peníze.

 

Já netvrdím, že boleni nezpůsobují žádný úbytek ryb - jsou to dravci. Ale jde o způsob toho úbytku, podle mě to je jedině žraní potěru protože z větších ryb žerou akorát oukleje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...