Přejít na obsah

kam investovať???


Doporučené příspěvky

Patriku, tak ted jsi me dokonale dostal. Jak takovej dopis platis? To jako peti kreditkama? Nebojis se, ze te kvuli tomu dopisu nekdo z posty klepne cestou domu? Urcite jim nejde do hlavy, co za diamanty si nechavas posilat... :))

 

Ad hypo vs penzijko s tebou urcite souhlasim. Nicmene jsem zafixovanej na obou pekne dlouho a predcasna splatka je brutal draha. Rikal jsem si, ze penzijko v nejake rozumne mire nebude na skodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, tenhle dopis jsem zaplatil jednou kreditkou. Je to karta k programu Erste Premier - pro bezplatné vedení účtu je potřeba mít obrat na kartě 250 000 Kč ročně. Mimo jiné za to mám 4 vstupy do salonků na letištích :D. A u nás na poště jsou na mě zvyklí, platím zde několik zásilek týdně :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak záleží na tom, co považuješ za "velké prachy". Já měsíčně protočím přes půl milionu :)

 

Třeba dneska na mne čekal na poště doporučený dopis za 250 tisíc :D

Myslel som to tak ze akokolvek sa tomu venujes (ty asi predsa len nebudes normalny pripad) tak z toho nevytlcies prachy co by pracujucemu slusne zarabajucemu cloveku stali za tie spekulacie. No skoda ze takato zabavka nebola za mojich studenyskych cias, my sme museli makat :).
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, nic neni zadarmo. Patrik se tomu taky venoval a studoval a stravil se stavenim te sve karetni struktury, ktera elegantne zivi sama sebe a je legalni nejednu bezesnou noc. Proste taky makal. Ja jsem na studiich taky bouchal kladivem jenom chvili, nez jsem prisel na to, ze to bouchani stoji pekne za hovno a zivit se hlavou je lepsi deal. 

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On se jen deli s tema manazerama v bankach o jejich mastne bonusy, ktere oni maji za obraty na kontech, za mnozstvi vybranych poplatku, za vyuzivani sluzeb vydavatelu karet, za vybrane poplatky od obchodniku, za pocty klientu, za pocty vydanych karet. Proste skalpuje system. Stejne jako to delaji vysokobratkovi, sekundovi obchodnici na burzach, nebo pojistovaci poradci a preprodavaci. Kdyby to ti nahore nemeli dostatecne obonusovane, tak by naslednyma bonusama nemotivovali klienty, aby tyhle operace s kartama delali. Nemusi to byt mozna pro nekoho, minen Josef, dostatecne "pekne" a dostatecne "Dusinovske", nebo dostatecne stranicky uvedomele, ale je to misto, kde trh umoznuje legalne tocit penize s tim, ze neco zustane doma ve forme bonusu. Kdyz to slozis dobre, mas cash. Kdyz ne, mas prd a jdes kopat kanal a tvorit ty "skutecne hodnoty".

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nehodnotím banky a jejich business ale to, že toto není investice a je to mimo téma.

Jo, to souhlas. 

 

Na druhou stranu obdivuji lidi, kteří něco tvoří nebo něco hodnotného dělají.

 

Vsak to ja taky. Ale to Patrik dela. Radi lidem, jak se zorientovat na trhu s uctama a kartama, pise o tom clanky, pomaha tady na foru, kazdy, kdo tu potrebuje zalozit konto, nebo konvertovat valuty, nebo prevest prachy do zahranici, jde automaticky za nim. A to je popici hodne usetrenych penez pro lidi, kdyby se secetlo to, co usetri tim, ze nejdou kvuli neinformovanosti do prvni drahe banky a neprevedou prachy do zahranici v obalce, ktera se ztrati. To, ze diky svym znalostem, o ktere se ochotne deli s kazdym, kdo neco potrebuje, umi ostrouhat trochu z tech bonusu, ktere na tom trhu jsou k dispozici, je jen by-product.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim jak u Vás, ale u nás začali plynule přijímat všechny karty :)

Všechny ne, jen Mastercard a Visa. Bohužel nejde točit Dinersku :( (stejně tak neberou JCB, AmEx, UnionPay).

A ne na všech poštách, postupně se jejich počet zvyšuje, na stránkách České pošty je seznam. Pokud nebere karty tvoje doručovací pošta můžeš využít službu "poste restante" (je zdarma) a vyzvednout si to na jiné poště.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...