Přejít na obsah

kam investovať???


Doporučené příspěvky

Cardano před měsicem 0,25 dolarů, aktuálně 0,42. Kupte los dokuď ještě je default_smile.gif

Pres co to prosim kupujes? Nasel jsem spravne, ze se to da pouze skrz dve penezenky (Deadalus a Infinito)? Tzn pres nejaky zavedeny cesty (Revolut napr.) to nejde?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odbočím od crypto. Nemá někdo zkušenosti, reference, informace o PF&I (pfinvesticni.cz)?

Zvažuju nákup směnky v rámci obchodních aktivit jejich společnosti VUI (viz příloha, přihodil jsem i poslední finanční výsledky, ale je to nově vytvořená investiční společnost, takže se toho moc vyčíst nedá právě).

Jaký obecně máte názor na investiční směnky? Napadá vás, proč mají tu investici ve formě poskytnutého úvěru, krytého směnkou, místo rovnou emise směnky?

VUI investiční memorandum.pdf Rozvaha-PFI-2019.pdf VZaZ-PFI-2019.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 9. 6. 2011 v 10:57, boo-beek napsal:

Zlato je podle me bublina, ktera - pokud se stane nejakej mensi prusvih se silnejsima menama - bude jedna z prvnich splaskavajicich, asi ne nejak extra razantne, ale dolu by podle me v tom pripade sla.

DTTO stribro, mozna jeste vic nafouknute - v posledni dobe to byla velmi rychle rostouci komodita => na nakup uz je trochu pozde ;)

Diamanty jsou nuda a potrebujes, k tomu aby jsi nenakoupil nesmyslne, jeste vic znalosti a hlavne kontaktu, nez je tomu v pripade rolexek, CHF... nevidim tam nic uzasnyho, pokud dojde k mensimu padu eura, tak CHF se to dotkne taky.

Je fajn přečíst si tady rady , které jsou deset let staré a samozřejmě i starší 

Mnoho plácnutí do vody, také dobré postřehy a potom samozřejmě spekulace a nesmysly. 

Kdo jste poslechl? 
Kdo jste zvolil kouzelnou trojici?
Zlato, diamanty,Rolex.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 16. 1. 2021 v 23:33, PavelSch napsal:

Odložím si sem jeden dotaz/úvahu začátečníka. V lednu jsem investoval část svých úspor do etf, celkem jsem to studovala, takže sem chapal do čeho jdu a byl jsem s tím ok. Mým cílem bylo doplnit stavební a důchodové spoření něčím, co má sice vyšší riziko, ale průměrný výnos bude nad úrovní inflace. Z toho vyplývá, že se mi jedná spíše o dlouhodobé investování v řádu 10-20 let 

A teď ten dotaz. Trh je nahoře a já kupuji etf, je to správně? Jde mi o to, že pokud je to momentálně nahoře a tipnul bych si, že v některých případech i nadhodnocené, tak ten následný pád bude bolet o to víc, protože nejen že přijdu o xx% (což z dlouhodobého hlediska není takový problém), ale hlavně bude problém v tom šplhání zpět. Samozřejmě cílem je překonat nákupní cenu, ale pokud je ta cena momentálně nadhodnocena, tak to může být problém.

Možná by bylo lepší si vybírat jednotlivé tituly, zkusit něco s divi a etf naopak koupit při poklesu? Jaká je vase strategie, když to takhle jede nahoru. Kupujete furt stejně nebo spíš čekáte na drop a pak do toho šlapnete? Také je třeba dodat, že v tom nemám miliony a ani je nemám pripravené, bavíme se o vyšších desítkách tisíc. Dík za odpověďi 

 

To, ze ci je momentalne trh hore alebo nie je velmi tazke urcit aj pre profesionalov a vacsina ludi/profesionalov len tipuje ako to je, ale v skutocnosti vestecku gulu nema nikto a teda nikto ani nevie kam pojde trh. Ono na zaklade niektorych ukazovatelov to naozaj vyzera, ze trh je teraz hore, ale to neznamena, ze nepojde dalej hore - napr. kvoli tlaceniu penazi. Avsak na toto existuje jednoducha metoda ochrany a to je -  Dollar-cost averaging. Tzn. nakupovat za rovnake mnozstvo penazi v rovnakej periode nejake ci uz ETF alebo akcie. Toto je najbezpecnejsi sposob nakupu pre 99% investorov. Pretoze tym si spriemerujes priemernu nakupnu cenu a nebudes sa musiet obavat ci nakupujes draho/lacno.

A co sa tyka toho ci vyberat jednotlive tituly, to by som odporucal az ked v tom budes naozaj vzdelany a aj potom, len malu cast celkovej investovanej ciastky. Staci si pozriet statistiky, kde vacsina profesionalov z hedzovych fondov, nedokazu prekonat benchmark v podobe nejakeho etf, tak preco by ho mal prekonat jednotlivec, ktory nema tolko dostupnych zdrojov,vedomosti a nerobi to ako full time job.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, Vasa_H napsal:

Kdyby nekdo chtel na binance, poslu referal. Muzu i poradit s prevodem. Nic nechci jen jsem v tom ted chvili lezel a rad si to zopaknu/pomuzu co budu vedet. 

Já to dělám pro prdel a vůbec tomu nerozumím, takže se může stát, že tě budu po SZ otravovat....;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...