Přejít na obsah

Je možné plavat?


Doporučené příspěvky

Návštěvník km.kmk

Asi tak, několikrát jsem tu četl o utopených bondovkách a jiných potápkách s WR300m. Pro mě osobně jsou pocitově vodotěsné hodinky se šroubovací korunkou. I Fortisům B42 s WR200 bez šroubovací korunky jsem moc nevěřil. Vodotěsné myslím, že s nima lezu do vody, plavu střídmě a nepotápím se... Kdysi jsem měl Festiny TDF s WR100m a koupal jsem se s nima běžně, při výměně baterky se hodinář divil, že do nich nezateklo, protože těsnění pod dýnkem bylo úplně sežvejkané a vlastně svoji funkci vůbec neplnilo. Takže vlastně nikdy nevíš..chce to zkusit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) ať jsou hodinky jakékoliv, tak vždy platí, že vodotěsnost není trvalá vlastnost. Těsnění je z gumy (obvykle víčka) nebo z plastu (obvykle skla), části mohou být i lepené (např. to sklo). Obojí stárne (křehne, puchří). Chceš-li si být vodotěsností skutečně jist, tak je doporučováno 1 krát ročně hodinky nechat zkontrolovat a přibližně po třech letech přetěsnit (což může být velmi drahá záležitost, pokud nejsou vyměnitelná těsnění v korunce a tlačítkách a musí se měnit celé). Při provozování v agresivním prostředí (typicky mořská voda) bych to zkrátil i na polovinu

 

2) největší vražda na hodinky je nechat je rozpálit na sluníčku a pak s nima skočit do vody (se se skloubí změna teploty s vyšším tlakem vody při nárazu na vodní hladinu).

 

3) nebezpečí vniknutí vody do hodinek je také při nechtěném vytažení korunky či stisknutí tlačítka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hehe, vzdy kdyz nekdo resi vodeodolnost, vzpomenu na svoje Primky Humberta. Dostal jsem je jako malej a zvladnul s nima zakladni skolu vcetne vyjezdu do bazenu a na hory, vcetne casteho nechteneho letniho koupani (pad do vody). Hodinare nevideli ani z rychliku:-))

 

K veci... drtiva vetsina firem znaci odolnost proti tlaku vodniho sloupce, nektere firmy (napr. Traser) znaci skutecnou hloubku ve ktere se muzou hodinky pohybovat. Pak si udaj 30M klidne v duchu vynasob cca 10x a mas tu bezne udavanou vodeodolnost. Patrik jako byvaly servisni technik to vidi ty horsi scenare. Kazdopadne stav tesneni, pritomnost ***.dliku v pouzdru (chrono), korunka, to je zaklad. A bohuzel fakt plati, ze cim drazsi a vymazlenejsi hodinky tim narocnejsi servis. Jako u auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevím, já jsem prostý uživatel, co má šroubovací korunku a odpovídající řemen nebo tah, to do vody patří. Pokud stopky pod vodu, tak je výběr těžší, ale jsou (některé i bez otravných šroubovacích tlačítek).

Vyjímky dělám u vintage, ale to dá rozum, taky se nenosí každý den..

Údržba je základ a jednou za rok na přezkoušení za to taky stojí. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jak tady kdo píše,já mám zkušenosti z ruskejma Poljotama. Mám dvoje WR 100, jedny jsem utopil ve vaně !! Ale druhé drží i po moři ( plavání a potápění bez přístrojů ) a plavání v bazenu.

Jinak mám letité potapěčské Festiny, které dokonce přežijou i přepínání tlačítek pod vodou ( stalo se nedopatřením, ale krve se ve mě nedořezal).

Jinak Prim Sport 1 či 2 jsou jen do 40m, ale držej ( zkoušeno v moři ), ale to je stará škola.

Zkus napsat, o jaké hodinky bys měl zájem a nějakej znalec se ti ozve ze zkušenostma, a nebo vyzpovídej prodejce ( mám s tímhle velice dobré zkušenosti, bombarduju všechny prodejce tak dlouho, až mám plno informací a dám to dohromady ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč plavat s hodinkami. Bavím se představou, že v půlce rybníka kouknu na hodinky a řeknu si:"Ježíš, bude půl třetí!"..no a kvůli holkám bych je do vody netahala, většinou to neocení. Možná k vodě.

ALe k věci. Máčím ruce ve vodě s nádobím, v dětském bazénu, ve sprše, když kydám synka a stále se mi voda do hodinek ne a ne dostat :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...