Přejít na obsah

Letecké PRIM automat - kolik nás tu je ?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 2 týdnech...

feltharg - hrany prý nejsou dogma, konzultoval jsem to u svých hodinek s bývalým vyšším pracovníkem Eltonu, který tam v té době pracoval a který pro mne byl fantastickým zdrojem informací, poslouchat ho bylo jako sledovat dobrodružný příběh. Dostal jsem se na něj náhodou, když navštívil náš obchod, mám od něj pár hodinek, dělal mi nějaký servis a nejzajímavějších bylo pár hodin, strávených u něj doma. Pokud si to dobře pamatuji, někdy předtím se měnila technologie obrábění pouzder, ponovu vznikal základní tvar pouzdra v jedné operaci namísto více původních, při kterých byly hrany ostřejší. Ale v době, kdy se vyráběly i letecké hodinky, které se prý nedělaly naráz, ale na více etap, se podle potřeby, kvůli plnění plánu (= prémie), prý občas nasazoval i původní stroj a tak se mezi pouzdry se sraženými hranami objevily i kusy s hranami nesraženými, mělo by jich být ale málo. Tehdy se to prý neřešilo, rozdíl byl minimální a nikdo netušil, že se tím jednou budou sběratelé zabývat...:-). Drobných rozdílů by se prý našlo víc. Prodávám, jak jsem nakoupil, sám jsem u výroby nestál:-).    

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mimochodem, první foto svých hodinek jsem sem dával vloni v srpnu, o sražených hranách píšu v příspěvku 549 z 29.8.. Tehdy jsem koupil hodinky přes prostředníka, kterým byl pán, o kterém píšu výš. Pán ze mne byl už nešťastný, cítil výčitky, citoval jsem mu příspěvky místních členů o tom, že je to složený bastl z těch a těch důvodů, pátral i sám a postupně jsme se propracovávali k původnímu provedení a vysvětlení drobných odlišností. Pouze sklíčko, vteřinovka a řemínek nejsou původní, v tuto chvíli vlastně ani luneta. Další z připomínek byly u mých hodinek totiž právě k lunetě, resp. k fontu číslice 3, jejíž horní část jsem měl zalomenou, zatímco všechny letecké Primky ji měly údajně zaoblenou. Už jsem z toho byl fakt nešťastný, až jsme v jedné legendární knize, jejíž autorem je místní člen, našli jediné, vzorové foto leteckých Primek (viz. příloha) a ejhle, se stejnou trojkou. Jasně, i na nich mohla být luneta vyměněna a ani autor knihy si toho nemusel všimnout, popř. věděl, že se objevovala obě provedení lunety, to nevím. Nicméně zde byly pochybnosti místních členů užitečné, protože se nakonec ukázalo, že u mých hodinek byla v originálu luneta se "správně" zaoblenou trojkou, našla se totiž, ve značně ošoupaném stavu, rovněž v pozůstalosti původního majitele - šlo o dávnou opravu sklíčka a výměnu vteřinovky, které měnil nějaký hodinář a protože viděl ošoupanou lunetu, dal na hodinky novou, aby měl majitel radost... Nicméně mezitím, když viděl pan "prostředník" mé zoufalství ze "špatné" trojky, sehnal někde  "novou" lunetu se "správnou" trojkou", která je nyní na hodinkách, takže mám lunety 3, naštěstí včetně původní..  Nikdy bych nevěřil, jak může být někdy pátrání napínavé...:-). Dnes jsem nevydržel a vzal si je do práce...      

post-3283-0-40963700-1498810076_thumb.jpg

post-3283-0-55069600-1498810092_thumb.jpg

post-3283-0-02984000-1498810774_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Červená do nich nepatří a nepatří do nich ani minutová ručka.Ta má být špičatá jako hodinová..A vzhledem k tomu,že jsou ručky nejak zánovní,typoval bych to na Parexo.Ty druhý mají ručky tvarově jak by měly být a vypadají taky nejak zánovně.

59529b3403df3d0d033c0100.jpg

 

59529c7138ea37734e160100.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud dobře čtu, tak pán Daftra nic netvrdí , pouze vyjadřuje svůj názor. Rozhodně na těch prvních není správně minutovka .  Co se týká vteřinovky , tak jsou tu dohledatelné oba názory , tj. že se začínala původně dávat oranžová  a pak se kvůli lepší čitelnosti začala dávat bílá   a názor , že byly všechny hodinky vyrobeny s bílou vteřinovkou. Můj názor je , že by měla být vteřinovka bílá.

Upraveno uživatelem Miroslávek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kabáte2 a já jsem o těch druhých napsal pouze toto:Ty druhý mají ručky tvarově jak by měly být a vypadají taky nejak zánovně.

Máš s tím snad nějaký potíže? Možná bys nám to mohl osvětlit ty sám,jak to má teda vypadat,beztak jsem tady od tebe ještě nic nečetl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kabat2

Těžko budou ručky druhých hodinek zánovní (já pochopil že myslíš z Parexa, originály dneska už asi neseženeš), když podle seznamu přímo v tomdle vlákně jsou stále v aktivní službě. Podle mě ty hodinky jsou úplně v pohodě, akorát maj dodrápaný a prasklý sklo. 

 

Ano, ode mě jsi nic nečet, protože jsem typickej parazit a jen nasávám.

Upraveno uživatelem Kabat2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jak vidíš,už asi v aktivní službě nebudou,když jsou na Sbazaru.A protože dneska opravdu originál ručky nejsou,proto se dávají Parexo........

A protože podle místního seznamu jsou v aktivní službě,mají na 100% původní ručky,pochopil jsem to správně? :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kabat2

Nepochopil a s člověkem tvýho ražení je klábosení k ničemu. Já tipuju, že ručky jsou původní a zánovně nevypadaj ani přes drápance na skle. Třeba si je koupí někdo ocaď a pak sem dá fotky. Ty už letecký automaty máš?

Upraveno uživatelem Kabat2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice to považuju téměř za povinnost mít k pilotním průkazům i letecký Primky,ale zatím jsem se do nich nezamiloval tak,že bych je musel nutně mít.Věnuju se jiným typům Primek,ale stoprocentně na ně dojde řada.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...