Přejít na obsah

SEIKO 5 Sports SNZF11K1 - přesnost


jirovskyzby

Doporučené příspěvky

Myslím si, že Seiko 5 jsou možná nejlepší volba cena/výkon, no a že jdou 15 sec do plusu se mi zdá hodně, proto jsem se zde optal, zda je to O.K, nebo se to dá zlepšit :-). Marhysovi a lubovi, viz výše, jdou plus minus 2 sec :-)

 

PS: doktorům se vyhýbám, je mi jasné, že bych dopadl podobně jako ty :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Marhysovi a lubovi, viz výše, jdou plus minus 2 sec :-)

/quote]

to je ale spíš výjimka; seika s tímto nebo podobným kalibrem jsem měl/mám zhruba deset a každé jdou jinak - např. jedny monstra +10s/den a druhý -3s/den.. časem tu přesnost nebudeš tak řešit...prostě je jednou za 4 dny stáhni o minutu... seřizování k mechanikám patří, bez toho by to ani nebylo ono :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám"pětky"Sports přesně čtyři měsíce a ustálily se na asi dvou vteřinách,které se dají krásně regulovat a tak jsem je naposledy seřizoval koncem května.Je pravda,že seřizování k mechanikám patří a dokud nebyly digi,tak přesnost nikdo moc neřešil.Buď se s tím smířím,nebo koupím rádiem řízené,jelikož i digitálky nějakou odchylku mají,ale na rozdíl od mechanik pro ně ještě nikdo nevymyslel vhodnou odkládací polohu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj Jiří :-)

Tak vzhledem k tomu, že nemají šroubovací korunku, tak by mě to až zase tolik netrápilo (to mi u nastavování vadí nejvíc), ale když je odneseš k panu Frýdlovi na Florenc, tak Ti třeba o kousíček šoupne s tím nastavovátkem a bude to lepší... A nebo horší :-) Každopádně je to otázka 5ti minut...

Ale myslim, že doladit jde všechno...

P.S. A šrot bych tomu tedy určitě neřikal!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je prodejcem popsaný tvůj problém i s návodem jak hodinky odkládat "podle Rolex".

 

super, díky, to se mi taky může hodit! Jinak taky doporučuju počkat, až se hodinky trochu zaběhnou, mě se to taky hodně zlepšilo + jsem trochu experimentoval s pokládáním na noc. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Moje pětky šli o 6-8s/24h do mínusu. A jakmile jsem je začal odkládat korunkou nahoru, jdou již několik dní mínus 2s/24h. Skus experimentovat s odložením

odkládat korunkou nahoru má vliv na přesnost hodinek ? 

Mám vanoční dárek SEIKO 5 snzg15j1 a přesnost je cca -20vt denně :-(

hledám informace zde na fóru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kazda poloha ma iny vplyv na presnost chodu.

 

-20s je myslim v tolerancii vyrobcu. Samozrejme sa daju nastavit na omnoho lepsiu presnost. Ak su nove, odporucany postup je nechat ich zabehnut - odchylka sa moze este zmenit - a potom riesit nastavenie presnosti u hodinara (ak je to potrebne).

to jsem fakt netusil, ze kdyz hodinky odlozim pres noc napr. korunkou nahoru, tak se chod zpresni .... koukam na to jak vrana 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...