Přejít na obsah

Prsten


amiCO

Doporučené příspěvky

Ze zkušenosti, kterou mám z výkupu a prodeje šperku nákup v novém krámu nemohu doporučit. Když vidim co mi lidi nosí s tím, že to mají z nového krámu, tak je mi do pláče. Velikost kamenu vs. cena je tragická. Za cenu, kterou dáš v novém krámu cca za 0,20 ct diamant v briliantovem brusu jsi schopen koupit napr ve starožitnostech kámen cca 0,5 ct a víc. Takže asi tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 81
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 4 týdnech...

Dobrý den, dámy a pánové.

Oživuji toto téma, jelikož bych potřeboval poradit se zásnubním prstenem. Čtu tady, že nákup v novém krámu se nevyplatí a tak bych rád věděl, jaké mám se svým skromným rozpočtem možnosti já. Má představa je klasický typ, bílé zlato, diamant (briliant). Přítelkyně má moc ráda modrou barvu a něco takého by se jí určitě líbilo: http://www.snubni-pr...se-safirem.html Rozpočet bych rád viděl do 10 000 Kč. Dá se vymyslet něco v dobrém poměru cena/výkon? Ruční výroba a kamen ze starožitnictví?

Děkuji za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, když bych takového zlatníka měl... A jestli se vůbec dá něco takového udělat za můj rozpočet. Navíc já se v tom vůbec nevyznám, takže bych taky mohl koupit i nějaký vrak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak téma taky pro mě. Jsem z oboru - ruční zakázky + vlastní obchod (bohužel pro tebe jsem z Brna) ceny podprůměrem, ale musíš zhodnotit sám. Dál nebudu dělat reklamu. Opravdu nemáme rádi kameny z výkupu, to co si zákazník přinese je vesměs cenově stejné, nebo levnější, ale horší kvalita i brusy. Na shánění přes net zapomeň tam je to ještě dražší. Nejlevnější varianta při udané ceně je vybrat kámen a potom vyrábět prsten - vybírej s někým kdo tomu rozumí. Když koupíš hotovku tak bude cca o 10 - 30% dražší, ale je hned a vidíš co kupuješ. Pokud otáčíš korunu, tak nelez do centra a obchodňáků + 30 - 50% přirážka, ale jdi do okrajových částí města a malej krámek bude vždy levnější než megaobchod.

Snad nedostanu ban, ale neumím ještě ani vkládet obrázky, tak kdybys něco potřeboval tak nuovotny@seznam.cz

Ps: za 10t dostaneš asi 3,5mm, si1, barva g-h a možná i H&A samo ve zlatě už hotové

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Nevim jestli to nebude zakazana reklama, ja jsem snubni i zasnubni prsten kupoval u Jitky Kudlackove v Praze (google to najde). Ma peknou nabidku a udelaji i na prani. Jednani bylo naprosto luxusni...nechali nas sedet a vybirat hodiny. Samozrejmosti jsou zkousky pred finalnim vyhotovenim. Navic mají i dobry servis po nakupu...cisteni, renovace, ruzne slevy, blahoprani k vanocum, narozeninam... Fakt jsem byl velmi spokojen

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkušenost s kupováním prstýnků s kamínkem je, aby neměl moc ostrý hrany, čím by mohl způsobovat nějaký zadrhování o šaty a tak. Bohužel ani sebehezčí a drahej žena pak moc nosit nebude..

nejde len o kamen, ale aj o sposob uchytenia v prsteni. Sebeefektnejsie ozdobne uchytenie je nanic, ak si s nim zena natrhne pancuchy alebo svetrik.

 

taketo su neprakticke a nenositelne, aspon podla vyjadrenie mojej drahej :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zachycení za svetry, punčochy.. způsobuje mezera mezi kamenem a krapnou - kovem co ho drží.

Nějaká ta mezera je tam téměř vždy a krapna funguje jako háček.

Laicky: masivnější krapna s níže posazeným kamenem a ve větším počtu (6) je na to méně náchylná než čtyři tenké krapny, co ho drží u vrcholu.

Ten model 020 na to vypadá ještě dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Nedavno jsem resil stejny problem.. V zakladu mas dve moznosti: zaprve zvolit jeden kamen ,ktery drzi nekolik "krapinek" a zadruhe zvolit nekonvencni zasnubni prsten. V nekolika prispevcich prede mnou nekdo psal,ze zasnubni prsten muze byt jen s jednim kamenem. To je absolutni nesmysl. Zasnubni prsten ma predevsim potesit zenu a ty za mej muzes vydavat temer jakykoliv prsten. To,ze nejpouzivanejsi je prsten s jednim kamenem,je vec jina. Nicmene ja o sve pritelkyni vim,ze se rada lisi a proto jsem schvalne zvolil netypickou variantu. Navic v jedne cenove hladine dostanes jednu cistotu a kvalitu kamenu v celku a v te same cenove hladine dostanes i cistsi a kvalitnejsi kamen,ktery je ale rozsekany.. Jinymi slovy,deleni kamene snizuje jeho cenu. Ja jsem vse vyresil v Alo Diamond-supr pristup,kvalitni produkty, dozivotni servis, maji klasiku i ostatni a odpovednost za svoje vyrobky. Muzu jen doporucit. To hlavni ale stejne je myslet na partnerku a jeji vkus!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...