Přejít na obsah

výběr kvalitního kompaktu


Matthew

Doporučené příspěvky

  • po měsících...

Je to stejná katagorie jako u Ricohu GR... Oba jsou super, GR je asi o něoc málo lepší v ovládání, ale Fuji u mě už pár let vede v přímým výstupu bez nutnosti úprav (+jeho simulace filmů).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Zdarec

Klucí....určitě někdo máte doma Sony RX100 a víc,jaký futrál by sednul na tento foták? Doporučte něco,orig. to nemusí být. Díkes.

Při koupi RX100 jsem dostal toto pouzdro. Rozbaleno, nepoužito. Pokud máš na těle fotoaparátu nalepený grip, už nesedí do pouzdra. K vyzvednutí v Brně, ja ho nevyužiji.

post-32685-0-65168500-1526810776_thumb.jpeg

post-32685-0-37614500-1526810788_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj!

 

Po x letech (nebavilo už mě to tahat) jsem prodal 60d + 15-85 a zbyla mi doma ještě S100, která už nedostačuje. Koumám a koumám nad něčím menším a nemůžu se rozhodnout - G7X mII, RX100 (IV-VA) nebo snad Panasonic LX15. Jde mi o co nejlepší foto v režimu point and shoot :-)

 

V recenzi na digimanii chválili hodně LX15 a její stabilizaci, ale rád bych i slušné video = ostré a klidné (asi vše bude lepší než to co mám teď)

 

Poradíte pls?

 

Díky, Mac

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

McMac - jako každý, kdo bude doporučovat právě ten svůj foťák, pokud s ním je spokojen (což není objektivní, ale pochopitelné), i já se připojím k doporučení profikompaktní řady Sony RX100. Sám mám už 4 roky RX100 III, doplněný o originální grip. Je to opravdu prcek, ovšem s velkým srdcem (tedy 1" snímačem), který jsem nikdy nenechal doma kvůli velikosti. Dělá krásné fotky, má i použitelný elektronický hledáček (používám často) a možnosti nastavení srovnatelné se zrcadlovkou (mám i velký Sony A77II s téměř totožným menu). Prima je programovatelný otočný kroužek na objektivu, 12 nastavovacích parametrů uložitelných pod tlačítko Fn, skvělý je objektiv Zeiss, slušná výdrž na baterku. Párkrát jsem použil i dálkové ovládání mobilem. Ergonomie se se zrcadlovkou srovnat nedá, díky malému tělu se nevejde tolik HW ovládacích prvků, takže něco se musí nastavit v menu, ale není to větší handicap než u jiných profikompaktů a jde to fakt rychle. Kromě toho dělá i slušné video a používám ho jako doplňkovou kameru ke GoPro tam, kde chci video se zoomem). Až mi doslouží, určitě půjdu zase do téhle modelové řady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Ivane,

 

díky moc! Jako Ty máš Sony, já měl Canon (na lepší focení 60d a do kapsy S100). Kdyby to bylo jen pro mě, tak jdu asi rovnou do Canonu (mám rád značku).

 

Manželka měla něco za 5tis od Sony (WX...) a nefotilo to spatně, ale co bylo super bylo video. Regulérně na první pohled lepší než z 60d (ostřejší, živější..). Taky mělo víc fíčur typu panorama a spol. Takže tomu Sony dost věřím. Co mě na Sony vadí (asi jako jedniné významné) je absence dotykáče. To opravdu nechápu, že tam není. G7X ho má a co jsem ho měl v ruce, tak se právě velké množství funkcí nastaví dost rychle. (RX100 mk VI ho má a taky super zoom, ale 34k za kompakt už nejsem ochoten dát).

 

Asi si je budu muset vyzkoušet (na což bohužel nemám teď čas).

 

Díky moc za postřehy,


M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

McMac - vyzkoušej ho. Osobně mi dotykový displej nechybí, díky tlačítku Fn, kam si můžeš uložit rychlonastavení pro 12 nejčastějších funkcí, je nastavení rychlé a troufnu si napsat, že možná rychlejší a pohodlnější než na dotykovém displeji. Když foťák držím v "pracovní" pozici, tj. pravou rukou za grip co jsem dokoupil, palcem, případně shora ukazovákem jde všechno bez přehmatávání velmi pohodlně (byť ne jako na zrcadlovce) a stále mám zamířeno na scénu. Dokonce to jde i intuitivně když koukám do hledáčku, kde se zobrazují změny, které zrovna nastavuješ. Upřímně myslím, že dotykový displej je spíš móda, na kterou zákazníci slyší a výrobce si nemůže asi dovolit na to nereagovat. Sony to vydržel dlouho ale jak píšeš, u MK VI se přizpůsobil také. Ber to ale jako můj subjektivní názor, u mobilu dotykáč při focení toleruju, jinak to ani nejde, lowendy pro cvakaly na automat ať ho mají klidně také, ale aspoň pro mne je to u profikompaktu spíš krok zpět související s módou než praktičností a komfortem. Kromě toho se nerad koukám na scénu skrz displej s otisky prstů, které zkreslují a rozostřují, i když u fotek, na kterých mi záleží, používám hledáček.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Ivane,

 

jasně beru - třeba já v tom vůbec nevidím módu, nýbrž (konečně!) ovládací prvek na kterém můžu v rozumném čase naťukat parametry, které potřebuju. K zrcadlovce jsem měl S100 a ta byla možnostmi nastavení super, ale než to člověk naťukal... :-) Ondřej Neff si dotykáč taky nemůže vynachválit, ale to už jsem OT.

 

Ptal jsem se dalších lidí a bylo mi řečeno, že obrazovou kvalitou je to dost podobné. Náhodou jsem našel na megapixelu v dobrém stavu G7X mII za super peníze, tak půjdu do něj a uvidím :-)

 

M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Kluk má příští týden narozky a chtěl by foťák. Já mám full frame a ten mu nepůjčuju, takže fotí a natáčí mobilem a to je v jeho případě hodně špatná kvalita.

Bude mu devět, ale na svůj věk tvoří zajímavý věci a elektroniky si váží, tažke jsem si dal nepřekročitelnou laťku 5000,- a i to mi momentálně přijde dost.

 

Máte někdo přehled, co se v kompaktech za tu cenu aktuálně jako poměr cena/výkon/kvalita fotek vyskytuje?

Čistě subjektivně bych koukal k Canonu a Sony, ale nechám si to potvrdit, nebo vyvrátit.

 

Díky za každý názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Chilliluk

Nestačí dneska už na takové to běžné focení mobil? Když chci více, vezmu zrcadlovku, ale má dnes kompakt ještě smysl? Nechci nějak buzerovat, jde mi o to, jestli má někdo podobný názor...

 

EDIT: Svůj kompakt, myslím, že to je Nikon P310, jsem už neviděl roky...nepotřebuji ho...leží někde ve skříni. 

 

Ale ted mě napadá...co dnešní kompakt v porovnání se starší zrcadlovkou...řekněme dnešní dobrý kompakt versus NIKON D300 (moje stařičká zrcadlovka)...co bude fotit lépe?

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kvalita u mobilov sa zlepšuje. Ale kompakt je lepší. Výsledná fotka bude vždy kvalitnejšia. Súhlasím, že rada od Sony RX100 je veľmi dobrá voľba, sám som nedávno kupoval ako darček verziu III s vyklápacím displejom o 180 stupňov. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...