FrantisekH Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 Miloši, u Penu mi zásadně vadí, že nemá hledáček.. a klasický zrcadlo nechci.. 4x tužka neni zas takovej problem navíc o třídu vyšší HS30 už má akumulátor... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 (upraveno) Nevím co přesně chceš fotit, ale pokud bych vybíral kompakt, který má dělat co nejpěknější fotky, vybíral dle velké světelnosti a co největšího čipu. Taky záleží na rozpočtu - ale mezi nejlepší foťáky v daných cenových kategoriích bych volil mezi Nikonem P300/310, Nikonem P7000/7100, Samsungem EX1 a pokud by jsi navýšil finance, šel bych do Fuji X10. Upraveno 23. července 2012 uživatelem Peta-Biker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 Nevím co přesně chceš fotit, ale pokud bych vybíral kompakt, který má dělat co nejpěknější fotky, vybíral dle velké světelnosti a co největšího čipu. Taky záleží na rozpočtu - ale mezi nejlepší foťáky v daných cenových kategoriích bych volil mezi Nikonem P300/310, Nikonem P7000/7100, Samsungem EX1 a pokud by jsi navýšil finance, šel bych do Fuji X10. Tak tak, pravdu má . Pokud nepotrebujes velkej zoom P310 je velmi dobra volba, P300 se bude shanet asi trochu hur protoze ji Nikon prestal delat. X10 je jeste navic moc pekna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 Pánové v obou s vámi souhlasim.. ale jkak bych to řekl rád bych foťák co má možnost manuálního zoomování na objektivu a ještě lépe i možnost manuálního ostření tamtéž Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 a proc nechces zrcadlo? pokud to neni tajne tedy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 protoze u zrcadla bych se posunul o tak 20k vys..protoze s jidlem roste chut.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 protoze u zrcadla bych se posunul o tak 20k vys..protoze s jidlem roste chut.. Ale hovnajs o 20 výš,vem si Nikon D3100 a máš vystaráno za 11 000 kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 no myslim ze mi peta-biker dal dobry typ...hlave u me pres trcadlo bez stavovyho displeje vlak nejede.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 To spis tak za 15 aby to nebylo jen s 18-55 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 ja bych jako hlavno objektiv pro.moje potreby volil petatricitku nebo padesatku...a jako dalsi nejaky dlouhy sklo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 D3100 plus ta 35mm s 1,8 svetelnosti a sem tam za 15 a mas vystarano na dlouho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 milosi nema stavovej displej.. sic ho nepotrebuju ale nebyl bych spokojenej.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 toz to nema ani ten kompakt od toho fuji co jsi postoval nebo mrkni po nejake D90 - spis teda starsi aby to nevystrelilo nejak moc vysoko cenove Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 no necham to protect mozkovnou..finale bude na konci prazdnin pred druhou dovolenou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 23. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2012 milosi nema stavovej displej.. sic ho nepotrebuju ale nebyl bych spokojenej.. Tady sis sám odpověděl a nechápu:-).Když ho nepotřebuješ,na co ho tam chceš?Abys vypadal profesionálněj,nebo proč??Ale pokud ti nejde o peníze,pak chápu.Ale neušetřit 5000 kč (oproti D90) kvůli stavovému displeji,který jak píšeš nevyužiješ,nechápu a zajímalo by mě nějaké vysvětlení:-).Navíc za ty peníze D3100 dostaneš na normální focení hodně kvalitní fotky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 24. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2012 Vysvětlení je jednoduché, stejně jako někteří nosí místo seika rolex tak u mě není zrcadlovka bez stavovýho displeje, prostě bych necítil, že mam v ruce foťák co mě baví..zas bych měl v ruce jenom velkej těžkej kompakt... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 25. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2012 no pánové, tak jsem si D3100 vyzkoušel a asi bych překousl ten stavový displej, ale bude mi vyhovovat setová 18-55 nebo spíš volit 18-105? nebo volit uplně něco jiného? Fotim ze zásady přírodu architekturu a pod..mam rád hodně ostré záběry s perfektní kresbou, žádné makro lidi ani pohyb.. mam rád fotky s atmosférou, soumraky východy slunce a pod.. Díky za každou radu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 25. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2012 Osobně mám 18-105, na to že je to seťák, tak kvalita dobrá.. Navíc ten vyšší rozsah ohniska se bude hodit. Na východy a západy slunce nezapomeň na stativ (na kterym taky neni úplně dobrý šetřit), jinak bude s tou ostrostí problém :/ . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 25. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2012 urcite 18-105 je to daleko univerzalnejsi sklo. pripadne kup telo a sklo si dokup dle libosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 25. července 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2012 no pánové, tak jsem si D3100 vyzkoušel a asi bych překousl ten stavový displej, ale bude mi vyhovovat setová 18-55 nebo spíš volit 18-105? nebo volit uplně něco jiného? Fotim ze zásady přírodu architekturu a pod..mam rád hodně ostré záběry s perfektní kresbou, žádné makro lidi ani pohyb.. mam rád fotky s atmosférou, soumraky východy slunce a pod.. Díky za každou radu.. Obě jsou to (za peníze, co za ně chtějí) skvělá skla, ale jinak podle toho, co píšeš, stejně doporučím tu 35 1,8 (už jsem si ji koupil dvakrát..) skutečně se vyplatí hledat očima správný záběr a kvalitou je to sklo na úrovni profi. Pokud bys chtěl, 18-55 mám funglovku (snad 2x na těle?) doma, za 2k se jí klidně zbavím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se