Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ještě jste zapomněli na hlavního rivala Canonu a to Nikon.Třeba Coolpix P7000 je srovnatelná třída s G12,rozhodně bych ji kromě jiných zahrnul do srovnávacího testu.

Posted

ja by som osobne hned vyradil canon a nikon. kompakty maju sice OK, ale urcite to neni ich prednost. radsej by som kukol na alternativu v podobe fuji, sony alebo panasonic.

Posted

Ze všech uvedených bych šel stejně do G 12, už proto, že foťáky bez hledáčku mi přijdou proti přírodě. U toho Ricohu mě rozesmála možnost si hledáček dokoupit - cena přes 4000 Kč :-)))

Jinak známej (profi fotograf) má sadu zrcadlovek a na motorku si koupil za pár korun Canon SX 120 IS a pěje na něj chválu. Samozřejmě uvaž, že to je kousek za 3000 Kč, srovnání s těmi profi kompakty asi neustojí.

Posted

Takže ty bys vyřadil dva bezkonkurenčně nejšpičkovější výrobce fotoaparátů a nahradil je výrobci televizí a obecného spotřebního elektrobraku ?

ja by som osobne hned vyradil canon a nikon. kompakty maju sice OK, ale urcite to neni ich prednost. radsej by som kukol na alternativu v podobe fuji, sony alebo panasonic.

Posted (edited)

Takže ty bys vyřadil dva bezkonkurenčně nejšpičkovější výrobce fotoaparátů a nahradil je výrobci televizí a obecného spotřebního elektrobraku ?

ano

edit: kompakty od nikonu su naozaj bieda. fotky z neho lezu vyprane, sumia do aleluja.. canon je na tom lepsie ale nedostatky schovava do nekonecnej rady modelov..

stary 6 mpix panasonic foti lepsie ako novy ixus ktory som nedavno skusal..

fuji a panasonic maju u kompaktov velmi dobru optiku a oproti canonu a nikonu sa s nimi daju robit divy..

ricoh ktory postol alda ma perfektu optiku a adekvatny senzor. je to kombo vyladene k optimalnemu vykonu. samozrejme ide o to co chce clovek fotit.. na prsnate damy na plazi s nim nenazoomujes :)

Edited by jankoxxx
Posted

až mě překvapuje, jak se tu diskuse rozjela... z nabízených alternativ se mi asi nejvíce líbí Olympus XZ-1

pokud jde o moje priority je pro mě nejdůležitější kvalita obrazu, zoom v podstatě nepoužívám (proto jsem se nezaměřil na Nikon P7000), ostrost, věrné barvy atd.

u těch nováčku jako je Olympus se bojím jen jedné věci... G12 jsem si vybral i proto, že má tradici, pokud vím je to možná nejstarší řada profi kompaktů a pořadové číslo to dokazuje, to ve mně budí dojem, že je vyzrálý a většinu drobných neodstatků a nedokonalostí už má za ty roky vyladěnou... přestože hodnoty světelnosti možná nejsou nejlepší, myslim si že jinak je většina věcí doladěna k dokonalosti a technologicky by měl být daleko... komentáře u Olympusu typu "Nevýhodou je však nelogické ovládání automatické ISO" moje doměnky o tom, že být na začátku produktové řady je nevýhodou potvrzují... prostě si myslím, že ten fotoaparát může mít určitě hodně technologických předností a může mít dobře našlápnuto, ale že nebude perfektně vyladěný jako "produkt"... což se rozhodně bude zlepšovat s dalšími modely a upgrady a bude stavě na skvělém začátku... já jenom říkám, že se trochu bojím kupovat něco, co se dá s trochou nadsázky považovat za koncept

co si o tom myslíte? prostě mi ta G12 přijde relativně nejvíce vyzrálá

Posted

pokud jde o moje priority je pro mě nejdůležitější kvalita obrazu, zoom v podstatě nepoužívám (proto jsem se nezaměřil na Nikon P7000), ostrost, věrné barvy atd.

ak nepouzivas zoom a ide ti o kvalitu tak jednoznacne ten Ricoh :)

Posted

ak nepouzivas zoom a ide ti o kvalitu tak jednoznacne ten Ricoh :)

abych to upřesnil, jde mi opravdu hodně o kvalitu ostření, postupem času co fotim hodinky a teď mám k disposici hodně dobré fotky ze zrcadlovky a potom ty moje ze starýho kompaktu, ostření je opravdu alfa omega, s barvama, vyvážením bílé se konec konců dá něco vymyslet i v počítači, ale ostrost je nejdůležitější

jo a chci dobré makro :)

Posted

až mě překvapuje, jak se tu diskuse rozjela... z nabízených alternativ se mi asi nejvíce líbí Olympus XZ-1

u těch nováčku jako je Olympus se bojím jen jedné věci... G12 jsem si vybral i proto, že má tradici, pokud vím je to možná nejstarší řada profi kompaktů a pořadové číslo to dokazuje, to ve mně budí dojem, že je vyzrálý a většinu drobných neodstatků a nedokonalostí už má za ty roky vyladěnou... přestože hodnoty světelnosti možná nejsou nejlepší, myslim si že jinak je většina věcí doladěna k dokonalosti a technologicky by měl být daleko... komentáře u Olympusu typu "Nevýhodou je však nelogické ovládání automatické ISO" moje doměnky o tom, že být na začátku produktové řady je nevýhodou potvrzují... prostě si myslím, že ten fotoaparát může mít určitě hodně technologických předností a může mít dobře našlápnuto, ale že nebude perfektně vyladěný jako "produkt"... což se rozhodně bude zlepšovat s dalšími modely a upgrady a bude stavě na skvělém začátku... já jenom říkám, že se trochu bojím kupovat něco, co se dá s trochou nadsázky považovat za koncept

co si o tom myslíte? prostě mi ta G12 přijde relativně nejvíce vyzrálá

Pokuď Ti jde především o kvalitu obrazu,tj. věrné podání barev,obrazový šum,optické zkreslení tak dle dostupných recenzí má Nikon srovnatelnou kvalitu obrazu a dokonce v některých parametrech jako je barevné podání,chromatické vady objektivu má mírně navrch.Hůře zase vychází ze srovnání zaostření.Osobně nemám nic proti ostatním značkám,Canon a Nikon vychází ze zkušeností z profi zrcadlovek a to se prostě na výsledku odrazí.Navíc v této cenové kategorii jsi přímo konkurují pouze tyto dva typy.Takže máš výběr zúžen,dej i na pocit,nebudeš litovat ani v jednom případě.

Posted

Pánové děkuji za tipy, prohlédl jsem si všechny zmíněné modely. Řešil jsem otázku čím nahradím svou LX2 a Aldův tip na RICOH GR Digital III se mi jeví, obzvlášť vzhledem k současné ceně, jako velmi dobrý. Uvažuji také o širokoúhlé předsádce a hledáčku.

Posted

děkuju všem za rady a doporučení... všechno jsem promyslel a zvážil... a koupil jsem klasiku G12 :) jednak proto že k tomu mám důvěru a taky proto, že jsem si ho sehnal z druhé ruky za dobrý peníz

Posted

děkuju všem za rady a doporučení... všechno jsem promyslel a zvážil... a koupil jsem klasiku G12 :) jednak proto že k tomu mám důvěru a taky proto, že jsem si ho sehnal z druhé ruky za dobrý peníz

tak ty si hlavně žádný rady nechtěl = chtěl si G12 od samého začátku = stačilo zadat poptávku :D

Posted

tak ty si hlavně žádný rady nechtěl = chtěl si G12 od samého začátku = stačilo zadat poptávku :D

dal jsem šanci tomu že se najde kompakt kterej ho ve všem překoná :D
Posted

dal jsem šanci tomu že se najde kompakt kterej ho ve všem překoná :D

tak to jo - to jsou skoro všechny co jsou na trhu :-) :smile_anim:

Posted

Vypádá to, že Ricoh GR III je opravdu dobrý, nenašel jsem že by někdo prodával v CZ použitý...