Přejít na obsah

SEIKO 5


instant

Doporučené příspěvky

Ještě v igelitu, čekajíc na řemen 🧛

IMG_20210819_135148_compress35.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, Pepino777 napsal:

To maj někde ve slevě že se to tu tak rojí?

Co ti na nich tak vadí? Strojek kterej je třeba i v želvách nebo nových monstrech?a navíc aspoň heking. Nebo ti vadí vzhled hodinek z aktuálního století? Tohle nechápu….

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já na ně taky nadával. Pak sem si řek, že je zkusím a už teď po prvním pohledu po vybalení z krabice vím, že budeme kamarádi. 

Co se mi líbí oproti předchozím pětkám, co jsem měl je krásně čistej design. Nikde nic neruší nikde nic nepřebývá. Možná mi trochu chyběl rámeček kolem daydate, ale už jsem si zvykl. A vnímám i jednu pozitivní změnu: co sem tak vočumoval tím průhledem, tak strojek už nedrží v plastu, za což jsem poměrně dost rád - působí to prostě líp.

Jo, a jinak si svoje objednaný 22mm řemínky můžu strčit třeba za klobouk, rozteč je 20 mm, tak nevím, proč všude uvádí 22 🤣.

Nadával sem na ně zprvu, ale sou to skutečně moc dobrý a moc hezký každodenky, universálky. Dokonce bych já sám za sebe řekl, že to sou jediný pětky z těch co mám, co si tuhle cenu skutečně zaslouží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já na ně taky nadával. Taky jsem si řekl, že je zkusím a po vybalení z krabice jsem zjistil, že rozhodně kamarádi nebudeme. 🙂 Ještě ten den šly dál. Jsem staromilec a aktuální století považuji nejen v tomto za h..., proto raději zůstanu u těch starých. Nějaká desítka to je, takže je z čeho vybírat.  

Sushi_01.jpg

01.jpg

01.jpg

FM_01.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

He, je vtipné, že jsem dnes zatím neřekl ani slovo o tom, že by mi na těch hodinkách něco vadilo, je opravdu divná a asi trochu i přecitlivělá doba....

 

4r36 mi nijak zvlášť nevadí, je to strojek, který mám v několika hodinkách a za ty prachy co ten strojek stojí asi nic lepšiho vyrobit nejde... Je sice fajn, že seiko zachovalo tvary pouzdra z minulého století, ale sere mě, že z kultovních SKX udělali fashion pseudopotápky. Jsem zastáncem starých dobrých pětek co sem posílal třeba mlsoun, nebo před chvílí lucid. To jsou dobře udělané hodinky, které si na nic nehrají a nejsou kastrátem jiných starších modelů (doufám). 

 

Ale abych jen nehanil, musím se přiznat, že jsem sám koukal po SRPG47, ten cifr je naživo parádní, ale nějak mě od toho odradila cena.

 

Slunce v duši! :D🏝️

Upraveno uživatelem Pepino777
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to tak úplně hrozně neviděl, při detailním zkoumání pouzdra musím uznat, že kvalita šla hodně nahoru. Ještě na nedávných pětkách bylo spousty nesmyslů, od výroby otluky, vdloubance, škrábance, dále pak zeškrábanej cifr, ručky, nenapasované ručky... dokonce i na pár místech ďubky v hardlexu. Tady je úplně čisto a klid. To sou věci, co zase vadí mě, a hodně. Dokonce i indexy sedí. Ne, fakt se mi líbí a hodně. Ale je to každého vkus samozřejmě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já přidávám tyto. Vkus má každý jiný, to nemá cenu diskutovat. Navíc se vnímání designu mění. Co ve své době bylo bráno jako vrchol nevkusu nebo minimálně jako výstřelek s nulovým potenciálem (napadá mě i třeba samotná Eifelovka), se postupem času stalo kultovním prvkem. Jen budoucnost ukáže, jestli se staré 5 ocitnou v propadlišti dějin kvůli novým nástupcům nebo jestli naopak po nových poptávka brzy klesne a sběratelé o ně za 10, 15, 20 let ani nezakopnou a budou se pídit po x násobně předražených vintážkách ze starých kolekcí s 5 v erbu.

20210820_102004.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 minutami, gargamel napsal:

Tak tak, souhlasím, vše ukáže až teprve čas. A foto mých nejnovějších monochromek k tomu 😄

IMG_20210820_190005.jpg

IMG_20210820_185844.jpg

IMG_20210820_190215.jpg

Tyhle mi připadají strašně fajn, takový čistý, naprosto jednoduchý, elegantní design. Nejsem žádný znalec, ale nepřipadají mi  jako vykrádačky nějakého z předchozích modelů. A pokud v tom někdo vidí SKX bez lunety...ok, ale to už pak opravdu můžeme ve všem novém vidět vždycky něco, co už tu bylo a odsoudit to.

Opět, co člověk, to názor. Za mě postesknutí nad day/date, v bílé mi to ten ciferník ruší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc! No, a vidíš to, já sem naopak za ten bílej daydate strašně rád - jak je ten vkus strašně relativní. A přitom ano, čistě logicky by k té černá měl být nejhezčí i černý daydate, to naprosto uznávám, ale přesto jsem radši, že je tam ten bílej... sám to nechápu, no. Prostě co člověk, to názor. A tak je to vlastně i správně.

K tomu vykrádání mám stejnej názor, vždyť SKX je jejich model, můžou si teda s designem hrát, jak chtějí. A ono upřímně já to vnímám jako docela vtipný, protože na to, jak sou ve skutečnosti maličký( z těch fotek to nejde poznat, to je chce mít fakt na ruce, nebo aspoň v ruce), skoro bych řekl až drobounký a nizoučký mají na tyhle rozměry brutálních 100m WR. U takhle drobnejch hodinek bych čekal tak 30, max 50m WR. Tohle všechno z nich dělá prostě parádní univerzály snad ke všemu.

Pro mě osobně škoda toho absentujícího rámečku kolem daydate, veliká škoda, to bych jim už neměl opravdu co vytknout. Ale život mě už naučil, že dokonalý hodinky prostě neexistujou...😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...