Přejít na obsah

SEIKO 5


instant

Doporučené příspěvky

to je fakt jako z pouti,

dáš pajcku, nafasuješ tři diabolky a snažíš se vzduchovkou trefit ze dvou metrů  špejli,
na které jsou připevněné takové skvosty.

Mířidla samozřejmě přesně usazené asi tak jako armovák v Seiko5 ;o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, kolky87 napsal:

Strieborné snxs emoji108.png. Pekné. Modré a čierne mám...strieborné sa asi u nás nedajú veľmi zohnať


Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku
 

Ano, bohužel se u nás neprodávají. Chtěl jsem je se světlým cifernikem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Nové SPRD69K1, luneta ještě nesrovnaná, čas taky neštelován, ale ten řemen musel být vyfocen😁!

IMG_20210917_193822_compress43.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si dnes přidělil zelený, moje první, pětky. Jsou opravdu zajímavý, a to i barevně. Taky jsou zelenější, menší a lehčí, než jsem čekal, to vše je ale plus, proto jsem je kupoval.

Originální zelený nato pásek k nim pasuje, ale pro střídání bych chtěl ještě něco doobjednat. Moc na vyzkoušení toho doma nemám, tak přemýšlím, co by se k nim mohlo hodit a kde to objednám...

IMG20210929120035.thumb.jpg.840ad3f06e5420e928ac4c14424b1dd5.jpgIMG20210929130755.thumb.jpg.bc7a65be6b006595910bd1459854d8cd.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tip kolego! 😉 Jsem s hodinkama takový věčný začátečník, tak moc nevím.

Při čekání na dodání jsem si v tomhle vláknu ty tvoje černé právě prohlížel. Vypadají taky nádherně a budou se hodit skoro ke všemu, což je super. Taky jsem se mezi nimi právě rozhodoval.

Ale nakonec jsem si řekl, že zkusím něco úplně něco jiného, než mám doma, což tedy nebylo vůbec těžké 😄 Tohle jsou mé třetí pořádné hodinky. Mám akorát ještě skx009 a sarx017 s tahem z 015. Ty moje zelené mají matný ciferník a ta barva vypadá asi nejzajímavěji, co jsem kdy viděl. Když se na to teď dívám, tak z těch fotek, co jsem sem dával výše, je reálná ta druhá. Foťák v mým telefonu všechny barvy někdy strašně vytahuje. Takže skutečná barva je opravdu taková tmavě zelená, olivová, jak je na té mé druhé fotce.

Jinak máš pravdu, že nato má své výhody i nevýhody. Já oceňuju rychlost "přezutí", takovou jako bytelnost a stabilitu a narovinu i cenu.

Teď po více než 24 hodinách od včerejšího seřízení jsem 1 sekundu v plusu, což je neskutečný v porovnání s mýma dvěma dalšíma hodinkama. Budu teď muset začít řešit oblekovky 017, tam jsem snad 1 minutu v mínusu. Už je na cestě odmagnetovač, tak tím začnu a pak půjdou do servisu, tak jako tak, prý se to u mechanických hodinek po pár letech dělat má. Moje potápky jdou mírně o několik sekund denně do mínusu. Co mě u potápek ale udivuje, je ta svítivost. Po těch letech svítí indexy stále stejně a o trochu více, než u oliváčů, u kterých je taky velmi slušná narozdíl od sarxů.

Dívám se na eshop pana Frýdla z Nymburku, to je ale výběr! Nejlepší by asi bylo tam zajet a prohlédnout na místě. Moc se nevyznám v tom názvosloví. Ale třeba by mě zajímalo, jak by k nim vypadal ten kožený žlutý lesklý 😄

No nic, láhev je stále z půli plná, tak jdu pokračovat v procházení skvělé nabídky pana Frýdla 🙂

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky 🙂 Zelený, černý, to je jedno, sou to výborný hodinky, i když si to tu o nich moc lidí bohužel nemyslí... 

Mám je teda cca něco málo přes měsíc, první týden mi dělaly semo-tamo něco málo do plusu a do mínusu, pak mi za skoro čtyři tejdny udělali 0, tak sem se radoval, ale asi předčasně, páč mi před třema dněma šly postupně ( v průběhu dvou dnů) do mínusu na -9 sec, ale teď se to zase asi den a něco nehýbe, tak uvidím. Sou prostě nový, musejí se ještě pořádně zaběhnout, ještě měsíc-dva bych jim dal k dobru 🙂 Ale strašně mě bavěj. Nejsem potápěč z povolání, abych bědoval nad "vykrádáním" SKX. SKX se mi líběj, neříkám že ne, ale naopak si říkám, že vlastně je to rozhodně krok v před, aspoň pro mě, páč ciferník dostal plastický indexy, a hlavně strojek s ručním nátahem a hlavně hackingem. Že přišly o 100 m WR a nějakou certifikaci je mi buřt. Stovka mě přebohatě stačí, při štelování času cvak ven, všechno se zastaví, v klidu si to pošteluju, a cvak zase zpátky, bez otravnýho honění ručiček honem honem aby mi to všechno sedělo na čas i na indexy a hlavně bez toho pak ještě otravnějšího nahánění závitu. A s vlastním designem si Seiko může dělat, co se mu zachce ( což vlastně i dělá 😄 ) někdy bohudíky, a někdy bohužel 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 hodinami, gargamel napsal:

u nato si prostě neumím furt zvyknout, jak je to celý zbytečně vysoký a široký

Pohledej single pass nato (nebo mrkni třeba tu https://www.cheapestnatostraps.com/collections/single-pass-straps). Dvě vrstvy mezi ruku a hodinky a pak ty cancoury okolo taky nemusím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, Michal.S. napsal:

 Po těch letech svítí indexy stále stejně a o trochu více, než u oliváčů, u kterých je taky velmi slušná narozdíl od sarxů.

 

Zdar, potápky musí svítit pořád stejně bo tam svítí atomy stroncia. UV složka světla je nabije (excituje elektrony)
a ony pár hodin energii vracejí ve viditelném světle, jak se elektrony zase vracejí na svoje původní dráhy. Maximálně časem ztmavne či rozpadne se lak, v kterém je svítivá složka zamíchaná. (Lumibrite, Luminova apod). Pořád mě fascinuje, kolik jich tam musí být, aby tak dlouha a tak moc svítily  ;o)

Zato Tritium, to svítí furt, ale postupně  se pomalounku vybije (poločas rozpadu cca 12 let) - zde jde o radioaktivní rozpad, uvolní se záření které rozsvěcuje luminofor nanesený na vnitřní straně skleněných trubiček. Ale není to nebezpečné, mimo tu minitrubičku to nedosvítí.

Tak pravil Google....
 

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 hodinami, Zmrzlinar napsal:

Pohledej single pass nato (nebo mrkni třeba tu https://www.cheapestnatostraps.com/collections/single-pass-straps). Dvě vrstvy mezi ruku a hodinky a pak ty cancoury okolo taky nemusím.

Jojo, díky, já už sem odtamtud objednal asi patery, ale nějak mi bohužel moc nesedí. Přijde mi u nich zbytečně nějak moc mohutný to provlíkání ve sponě. Ale mají tam i luminiscenční řemínky, objednal sem taky a to je docela machrovinka 🙂 Nejsem nějaký dohazovací agent p.Frýdla, ale to co má on mi sedne nejlíp, moje nákupy u něj už jsou taková furt stejná klasika: 1-2 ks Eulit perlon, jo a taky to šedočerný bonďácký nato\zulu, to je taky strašně příjemný. Uvažuju ještě nad nějakou ( asi světle hnědou ) kůží od něj, zase provlíkací. Od tý doby, co mi jednou praskla stěžejka a hodinky letěly rovnou na asfalt už ničemu jinýmu, než provlíkacímu zkrátka nevěřím 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se k tomu konečně dostal a objednal si 2 pásky, jeden kožený, druhý textilní.

Mezitím jsem je zkusil dát na černý kožený pásek ze sarxek. Dal jsem ho tam teda obráceně. Takhle to dopadlo. Ten pásek teda na nich vypadá mnohem líp, než na sarxkách, kde používám téměř výlučně tah. Ale stejně i na ty pětky jsem už vrátil ten zelený nato, který mi k nim sedí zatím asi nejvíc.

Jinak z hodinek jsem fakt nadšenej. Mám takový nějaký nutkání pořídit si je také v dalších barvách. Jsou opravdu povedený a nikdo je neporovnává s SKX a nemůže jim vyčítat, co všechno oproti nim nemají. Prostě klasický pětky v neotřelém zajímavém provedení. Soudě podle zahraničních fór, řekl bych, že budou i dost oblíbený a existují na ně už také nějaké mody.

 

 

IMG20211001220538-S.jpg

IMG20211001220548-S.jpg

IMG20211001220604-S.jpg

IMG20211001221104-S.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...