Jump to content

SEIKO 5

instant

Recommended Posts

před 2 hodinami, eloga napsal:

Tak to logo.

Myslím, že je to důsledek inovačního období v původním japonském stylu chápání světa a věcí, které jej utváří. Evropskoamerické výrazivo zosobňované praktickou komerční angličtinou se prostě nemůže srovnat do japonské zenové duše, tudíž mi z toho plyne, že se úkolu "pětky po japonsku" nově zhostili tak, jak je v zemi vycházejícího slunce od období Meidži již tradičním zvykem Nám ateistům někde v zemích zapadajícího slunce /Evropě/ takové pojmy, duševní rozsah ani chápání nepřijde ani na um. Proto ani nijakým rozumným ani rozumovým prostředkem nové logo nechápeme ani nemůžeme pochopit nebo spíše odhalit jeho logiku a smysl. Říkáme tomu "esko" nebo jako já - Rozšlápnutý had. 🙂

A zde to může začít. Náznak teorie - asi to nebude rozšlápnutý had spíše něco z opačného chápání - něco,co má mít cosi společného s pěti kladnými parametry a průvodními vlastnosti hodinek Seiko 5. Jen to je vyjádřeno způsobem a pojmem nám neznámým. V japonské řeči, kde zvuk v jiném akcentu má jiný význam než slovníkové vyjádření. A pak aby to bylo srozumitelné jako moderní logo - bez obrázkového písma- převede se grafika výrazu do  do sady znaků Katakana nebo jiné podobné  a poté se tak původní vlastnosti a přednosti s novými kalibrem upraví počítačovou grafikou tak, aby celá nová záležitost souzněla s nápisem Seiko a vešla se do malého minimalizovaného prostoru na ciferníku náramkových hodinek.

Hledal jsem náznaky v japonských sadách, ale na to by člověk musel být zdatný japanolog atd., to tedy nejsem, ale něco málo na tomto přístupu k novému logu být může. Mě to logo tedy nevyhovuje - ovšem pokud by se tento příběh podařilo skutečně rozkrýt a my bychom se konečně dozvěděli- že to záhadné "Esko" je něco konkrétního nebo má vyjadřovat kladně chápané výrazivo japonského národa, byla by to potřebná cesta k jeho přijetí a pochopení. Napadá mě třeba třeba 5 Božských Oblaků nebo Budhova ruka /5 prstů - 5 vlastností/ a mohlo by se klidně dále hledat v historii japonské společnosti, historii i dějinách atd. Ale pokud tomu takto nějak je - bude to ve skutečnosti mnohem jednoduší než se zdá. Tak beru na ruku skutečné pětky a přeji všem místním pětkologům Den s vyšlým sluncem i s logem Rozšlápnutého hada. 🐍 💹🥢:notworthy:

Tomu říkám příspěvek stran loga 😀. Já bych to nevymyslel a takto zevrubně nenapsal ani kdyby téma bylo obsáhlé jak vesmír sám. 😄 👍👏

V 17. 12. 2021 v 12:37, Chronopetr napsal:

Tomu říkám příspěvek stran loga 😀. Já bych to nevymyslel a takto zevrubně nenapsal ani kdyby téma bylo obsáhlé jak vesmír sám. 😄 👍👏

V 19. 12. 2021 v 21:42, gargamel napsal:

Koukal sem na tvůj inzerát a taky mě to přišlo líto. Máš je náhodou suprový a všechno na nich lícuje - prodat je by byla blbost 😉

IMG_20211219_213919.jpg

Co je to prosím za model? Nenašel jsem černý ciferník s bílým dnem a datumem... Děkuji :)

Dneska cumenda v hodinářství. Modrý cifr na tahu. Ve výloze docela nuda. Pak jsem je dostal do ruky a na ruce o dost lepší a sedí hezky. Nesedl jsem si na prdel, ale za ty prachy by to šlo. Navíc jsem dostal i nabídku na lepší cenovku. 

Nicméně zatím jsem nekoupil. Musím si to v hlavě porovnat. Navíc se mi hodně líbí ta varianta modrá s patinou. Ale viděl jsem jen na obrázku a hlavně po dlouhé době chci něco s tahem.

Zkrátka kolik je pětek, tolik je názorů 😄 

U mě je to spíš naopak, mě se líbí pětky každý a čím sem starší, tím je mám radši. Nedokážu si nějak představit nosit něco jinýho, než nějaký pětky. Rozumný a racionální hodinky, je to jediný logický směr 🙂

před 20 minutami, gargamel napsal:

Zkrátka kolik je pětek, tolik je názorů 😄 

U mě je to spíš naopak, mě se líbí pětky každý a čím sem starší, tím je mám radši. Nedokážu si nějak představit nosit něco jinýho, než nějaký pětky. Rozumný a racionální hodinky, je to jediný logický směr 🙂

SNZG na timestore padá k dostupnějším cenám (ale furt to nejsou staré časy)