Přejít na obsah

Jaké Hodinky Orient nosite


t48mirek

Doporučené příspěvky

Dík moc!

Říkal sem si, že teď jsem měl takovou sérii nákupů spíš tmavých číselníků, tak že by to chtělo rozstřelit nějakým světlým. Fotit to nemá cenu, protože prvak to fotka stejně nikdy nevystihne, druhak, a to dost možná dost souvisí s tím předchozím bodem jsem fotograf k ničemu 😁 a třeťak si telefon začal ukládat fotky v nějakým ( soudě podle jeho výroby) asi čínským formátu, absolutně nikde se nezobrazujícím, ale v návaznosti na bod předchozí mě to vlastně vůbec nesejří a nehodlám to študýrovat, co že se to vlastně stalo 😁 .

Zatím se mi opravdu moc líbí (vím, to počáteční okouzlení z nových hodinek), ale popravdě nejsou to moje první Orient Star ( a asi ani poslední 😄), ale za nějakých usmolených 11200,- i s dopravou si nemá asi smysl cokoliv vymýšlet 😁 Myslím naopak, že si budeme rozumět, hodně dobře rozumět 🙂

 

Upraveno uživatelem gargamel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty fotky jsou fakt krásný! 

@_lip_ : jojo, asi to bude ten momentálně nejnovější model Retrográdů. Ale to focení mi fakt nejde... Včera jsme shodou okolností zaběhli s manželkou do iWantu a koupil sem jí vodtamtud 13 Pro. Docela uvažuju tam zaběhnout i kvůli sobě, páč jí to fotí fakt luxusně 😄 Já s tímhle "foto" krámem těm Retrográdům jenom ubližuju 🤣

IMG_20220203_184138.thumb.jpg.37b34f5e8e106b95923fdf769ca82a33.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nu dobrá, tak ještě pokus ( pod žárovkou tím mým fotokrámem 🤣 ) 

Spíš, než ubližování jim mýma "fotkama" jsem se rozhodl trochu se o nich rozepsat.

Strašně návyková věc je i ten ukazatel nátahu. Jistě, kde kdo by namítl, že cca 40-45 h není nic k chlubení, že je to dnešní standart a že si ten ukazatel měli v Orientu raději odpustit, ale je to věc, která má na mě neuvěřitelně blahodárně uklidňující vliv. Prostě kouknu a hned vidím že můžu bejt v klidu a nepanikařit, jestli mají hodinky ještě dostatek šťávy, nebo se mi v noci zastaví. Vlastně, když nad tím tak přemýšlím, ty hodinky mají pro mě vše, co potřebuji: mají daydate, ukazatel rezervy nátahu, psát o naprosto bezchybném zpracování je tady zbytečný mrhání časem, stejně tak i materiálech, absence lumi mi kupodivu vůbec nevadí, protože mi hodinky díky modřeným ručičkám strašně připomínají takový ty starý kapesní cibule, co máme snad každý nějaké po dědovi, celé to působí velice klasicky, vkusně a nadčasově. Ručičky, ač jsou to tenké jehličky, mají svou klasickou lomenou stříšku, jsou krásně dlouhé ( což mám nejraději) a celé je to perfektně čitelné vždy, ať už skoro v úplné tmě ( stačí malinký odlesk světla odkudkoliv a briliantově blyštivé plastické indexy o sobě dají ihned vědět - mimochodem jsou samozřejmě nádherně vypiplané do posledního detailu, a světlý číselník s kontrastníma ručičkama se ihned postarají o perfektní čitelnost), nebo i za slunečného dne, jako to bylo dneska, kdy okamžitě dominantně modřené ručičky kontrastují a hned odečtu čas na první dobrou. 

A musím Orientu taky moc pochválit i jednu další věc, ač mají sice větší tloušťku ( mě osobně to nevadí, protože pouzdro je velice dobře vytvarované a především díky skvělým nožičkám si větší výšky nevšimnete) , jednoznačně tyhle hodinky atakují sféry společenských hodinek. A tady je ta chválihodná věc - 100 m WR! Sto metrů..! Klidně jim mohli dát tak 30, maximálně 50, ale 100 to už je opravdu šlechetné. Znamená to tedy, že nemusím pokaždý myslet na to, kam zase odložím ty hodinky, když se jdu osprchovat, nebo třeba zaplavat. Sto metrů! Tyhle hodinky mají snad vše, co potřebuje průměrný člověk od hodinek: krásu, kvalitu a eleganci spojenou s houževnatostí, a čest a tradici - in-house strojek 40A52 ( mimochodem zdá se velice dobře jdoucím). 

Měl jsem teď sérii nákupů spíš tmavých číselníků a řekl jsem si, že by to chtělo rozstřelit nějakým světlým, tak jsem to zkusil a nelituju ani jediný kačky. Úžasný hodinky. Totiž za nějakých usmolených 11 200,- i s dopravou z Japonska ( výpalníci o sobě zatím nedali vědět a doufám, že to tak i zůstane) tohle všechno - tady není co řešit a obávám se, že v daný cenový sféře prostě nemají tyhle hodinky konkurenci.

IMG_20220203_232627.thumb.jpg.89330873604a9ab23a12fce5b5617dcb.jpgIMG_20220203_232523.thumb.jpg.12d88a8cbe611b2bc11384acc9ae86f4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za detaily. Mě by na nich asi vadil nejvíce ten ukazatel data - nemám rád počítání čárek. Na těch mých jsou tam čísla po dvou, takže to hned vidíš. Jaký je ten cifr, je to lesklé nebo má strukturu? A ty ručky jsou fakt tak tmavé, nebo to zkresluje?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkné! Já moc tomu trendu modreni nefandim, ale asi bych to potřeboval zažít na přímo.

Jinak zaspamuji své Retrograde, tento model se jednoznačně povedl, v nabídce už je tuším 15 let a stále je na něj radost pohledet. 

No a power reserve je moje nejoblíbenější komplikace. Ideální hodinky by byly možná propracované manuál ( automaty už mě štvou, rituál natahování má kouzlo), bez data jen rezerva... A to tuším nabízí Royal Orient - takže když se zadari, tak budou muj cíl.

 

IMG_20220204_112721.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jen doplním dotaz, ručky jsou víceméně barevně věrné s tím, že v reálu je ta barva samozřejmě mnohem hezčí a asi i opravdu o něco světlejší. Číselník je jak bych to řek, tak zaprvé je to spíš mat, ale takovej pololesk,  a za druhé v barvě co mi nejvíc připomíná pudink. Subcicerníček datumu má pak kruhový výbrus a vějířky ukazatele dnů a nátahu mají pak takovou zvláštní úpravu jako kdyby perleť. Působí to hezky.

Co se ztvárnění datumu týká, je to kupodivu mnohem přehlednější, než moje první Retrogrády ( styl číslice - tečka). Sám jsem z toho překvapenej, ale je to asi tím že je vše rozděleno jen po pěti, takže jde hned velice dobře přečíst datum. Před koupí jsem se právě toho datumu bál a říkal sem si, že tohle je zrovna takové odfláklé, pravdou ale je, že i když to může působit primitivně, je to až neuvěřitelně účinné řešení, které je ve skutečnosti za podmínek nošených hodinek na zápěstí o mnoho lépe čitelné, pokud porovnám vedle sebe oboje hodinky. Tápal jsem, čím to může být, vždyť je to přeci nelogické, více číslic by mělo přispět k lepšímu a jednoduššímu odečítání data. Pak mi to došlo. Těch čísel a teček je tam na tak malý prostor zkrátka už moc. Navíc tato kombinace má za následek občas ne úplně přesné zarovnání, poměrně malý prostor má k dispozici ještě kratší ručičku, která občas nemíří prostě úplně přesně na číslici\tečku no a pak jsem měl občas skutečně problém s jistotou určit datum. U tohohle "odfláklého" způsobu je situace naprosto jiná - vše perfektně lícuje tak, že líp už to snad ani nejde a navíc vše působí naopak velice vzdušně. 

A ještě jedna věc se provedla, i když to zase vypadalo zprvu jako zjednodušeně odfláklé řešení - ručičky. Jak jsou to tenké jehličky, tak i když se překrývají nad datumem, tak stejně jde furt číst i čas, i datum. Opravdu moc chytře proměněné řešení. Pokud se ručičky nad datum přesunou na starých Retrográdech, člověk si hodně dlouho počká, než se k datumu zase "dostane".

Závěrem bych chtěl říct: jasně jasně, ty předchozí Retrogrády jsou samozřejmě co se zpracování týče na mnohem vyšší úrovni, číselník a ručičky jsou mnohem víc zdobné a promakané,  je to koncert -o tom žádná, zvlášť hodinová a minutová ručička, kdy ručička začíná broušenou šikmou plochou, pak lumi a tu uzavírá druhá naopak zrcadlově lesklá šikmá strana. Je to skutečná nádhera. Ale přesto prezevšechno, tyhle jednodušší jsou prostě.. praktičtější. Jsou samozřejmě mnohem jednodušší, než ty staré, které jsou prostě nepřekonatelně překrásný, ale furt i tak jsou nádherné a navíc opravdu perfektně funkční. 

Konec elaborátu 😄

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...