Přejít na obsah

Grand Seiko - nové modely


Chumpus

Doporučené příspěvky

To byl ten Welzlův španělskej kolega, žejo? Jedinej hispánskej polárník, myslím.

 

Mně teda Bloodflake evokujou scénu ze zimní zahrady v Kill Bill. Jen je tam fakt navíc to červený okruží a zlatý GS. Sice si na konci scény O-ren Ishii asi i trochu učůrla, ale estetický to není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tak, bol to jeden z najbližších priateľov Jana Welzla. Eskimo je samozrejme iba nick, vlastným menom sa volal José Alejandro Menzés. Welzl s ním rád podnikal výpravy, aj keď to bolo v polárnych podmienkach pomerne náročné. Menzés totiž trpel pomerne pravidelnými mesačnými bolesťami, nasledovanými krvácaním. S tým pochopiteľne súviseli aj nepríjemné zmeny v jeho nálade. Skrátka, bolo s ním občas ťažko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oni o te mesicni pravidelnosti nejdrive ani nevedeli, resp. nevsimli si toho hned. Az na zaklade poznamek v Menzesove deniku byla vypozorovana pravidelnost. Menzes si delal poznamky prakticky o vesem. Ve dnech, kdy jej Welzel obtezoval doternymi otazkami ?neni ti neco?? a upozornoval na mirnou zmenu nalady, si Menzes delal cernou tecku. Vzdy nedlouho potom prislo ono krvaceni, ktere si znacil cervene. Casem se cerne tecky vytratily a zustaly jen cervene, s poznamkou, uz krvacim i bez tech kecu. Welzel se nakonec z techto Menzesovych periodickych stavu zacal sam obvinovat. V jeho deniku se pozdeji nasla zprava, kde pise ze jej Menzes obvinoval ?to je proto, zes mne dosud neobtezkal!?. Welzel totiz ,ve dnech kdy Menzes krvacel, svemu druhovi tajne odebiral z bagaze zatez, aby mu ulevil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Nickolas: diky za zajimavé info, z jakych pramenů prosimtě čerpáš? Kamarádka píše shodou okolností o J. A. Menzésovi disertační práci a o tomhle myslím vůbec neví. Ja měl za to, ze se Menzésovy deníky ztratily při jeho tragické poslední expedici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On ty deniky nakonec ?ukradl? Welzel aby mel dukaz, protoze kdyz se nekde zminil, ze jej pravidelne trapi Menzes, nikdo mu neveril. A Eskimo to samozrejme popiral. Vlastne se s nim na dane tema vubec nedalo mluvit. Neustale opakoval ze mu nic neni a ze si to Welzel vymysli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...