Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ale no tak ho netrapte. Je jasný že myslí expreso.

Potvrzuju že Nivona je v pohodě.

Já jsem po letech udělal komplet kolečko takže jsem od páky šel přes automat až k Nespresso. Ten automat mě furt šikanoval, věčně nějaký nahřívání, proplachování, vyhazování bordelu, odvápnění a jednou za čas rozdělat a vyčistit pořádně, protože ta svině si v různých skulinkách schovávala zbytky, který začnou rychle plesnivet. Kdo se s tím má furt srát. Asi přejdu na sáčkovej čaj.

Upraveno uživatelem ragu
  • Haha 1
Odesláno
před 5 minutami, ragu napsal:

Ale no tak ho netrapte. Je jasný že myslí expreso.

To je ta káva co piješ s bývalou manželkou!? To je to EXPRESO ? 

Tak to taky neznám....

Odesláno

Ať je to nespresso , espresso , delicomat , melta či z džezvy , furt je to lepší než posezení s Turkem ….. 

Odesláno
před 1 minutou, FantasticFabio napsal:

Ať je to nespresso , espresso , delicomat , melta či z džezvy , furt je to lepší než posezení s Turkem ….. 

my jsme měli v práci Jura , jako spokojenost , ale asi se to nevejde do 10k …… no a hroznej opruz kvůli entkalken ….. protože se o to staralo x lidí a nikdo nečetl ani návod ani to, co jim mašina píše ….. ale jinak díky za tip s Nivona ✌️

Odesláno
před 39 minutami, bohus76 napsal:

To je ta káva co piješ s bývalou manželkou!? To je to EXPRESO ? 

Tak to taky neznám....

Expreso je když se dostaneš mezi exmanželku a extchýni

• Haha 1
Odesláno (upraveno)

😂 jasně že piju expresso - to malý silný černý 🙈. Mojí ex do toho netahejte🤣

Zanechme slovíčkaření.

Prosím Nivona jaký model? A do 8k to asi nebude, žejo?

Upraveno uživatelem Jerryl
Odesláno

Díky,

koukal jsem teď na pár recenzí Nivona Cube a kafe asi umí dělat dobrý.

Je to sice jen poloautomat, takže nutno zapojit ruce, ale má to i svá pozitiva, že se nikde uvnitř nehromadí bordel.

Ale co mě hned naštvalo, že jsem u toho nenašel tlačítka pro 2 - 3 oblíbené volby. Recenzenti tam vždy znova vymačkávali kombinaci množství kafe , vody a další vopičárny.

Kdyžtak mě prosím opravte.

Mě by vážně stačily pouze 2 předvolby - malý nebo velký kafe :)

Odesláno

To po pravdě nevím, sám ho mám zatím jen v hledáčku, ale ještě jsem k němu nedospěl. Pokud někdo má zkušenost a podělí se, tak to taky uvítám.  

Odesláno

Tak to vypadá uvnitř automatického kávovaru po roce používání. To jsou ty dvě ďurky, ze kterých vytéká káva.

Příští kávovar bude pákový.

image.thumb.jpeg.be12c15795c57893f68dc5e70f059558.jpeg

Musí se to celé rozebrat.

image.thumb.jpeg.4e9c999bef0841339ce8225e8e7bc083.jpeg

• Dát hlas 3
Odesláno
před 2 hodinami, VS napsal:

Tak to vypadá uvnitř automatického kávovaru po roce používání. To jsou ty dvě ďurky, ze kterých vytéká káva.

Příští kávovar bude pákový.

image.thumb.jpeg.be12c15795c57893f68dc5e70f059558.jpeg

Musí se to celé rozebrat.

image.thumb.jpeg.4e9c999bef0841339ce8225e8e7bc083.jpeg

Tady se asi pravidelně neproplachovalo a neodvapnovalo 

Odesláno (upraveno)
před 29 minutami, Gustaf napsal:

Tady se asi pravidelně neproplachovalo a neodvapnovalo 

Ale proplachovalo a odvápňovalo. Tohle žádný proplach nevyčistí. Rozebrat, vyčistit, ultrazvuk a vyleštit. Práce na hodinu. A to je Saeco, kde jde spařovací  jednotka vytáhnout a propláchnout. Jednou jsem rozebíral Krups... no hrůza. 

Upraveno uživatelem VS
  • Like 1
Odesláno

... ale to víš, že ho chceš bez mlýnku, protože mlýnek v presovači je na 3,14ču. Zrna jsou při nahřívání presovače taktéž nahřívána, a to jim opravdu hodně škodí.

No a k navoněné bídě Catler snad jediné: hledej jinde 🍻

Vážně, nevím, kolik do toho chceš vrazit, ale něco tady přečti, a uvidíš, že tip najdeš. Já to už po tisící (při vší úctě) psát nebudu.

Odesláno
před 13 hodinami, Jerryl napsal:

Díky,

koukal jsem teď na pár recenzí Nivona Cube a kafe asi umí dělat dobrý.

Je to sice jen poloautomat, takže nutno zapojit ruce, ale má to i svá pozitiva, že se nikde uvnitř nehromadí bordel.

Ale co mě hned naštvalo, že jsem u toho nenašel tlačítka pro 2 - 3 oblíbené volby. Recenzenti tam vždy znova vymačkávali kombinaci množství kafe , vody a další vopičárny.

Kdyžtak mě prosím opravte.

Mě by vážně stačily pouze 2 předvolby - malý nebo velký kafe :)

To nastavíš jednou a už s tím nehýbáš, tedy pokud piješ jen jeden druh kávy...

• Díky 1
Odesláno
Před hodinou, VS napsal:

Který doporučuješ? Mám vyhlédnutý https://www.alza.cz/catler-es-910-d12358326.htm , ale stačil by mi bez mlýnku, ten už mám.

Aj ja by som odporúčal mlynček zvlášť. Inak ten catler je dosť robustný.  a neviem koľko kávy denne, alebo za sebou na stroji chcete robiť, od toho by mal závisieť výber pákového stroju.  

Za tú cenu skúste pozrieť toto

https://www.coffegarden.sk/avx-em1-lux-pakovy-kavovar/

Prípadne trochu o kúsok drahšie, ale je to už "dualboiler" (naschvál v úvodzovkách)

https://www.coffegarden.sk/avx-herox-2025-dual-boiler-pakovy-kavovar-s-opv-ventilom-biely/

Odesláno

@VS

to je teda hnus velebnosti, to doma snad ani nechci.

@Tikal

no právě, že to celkem pravidelně střídám. Tak musím koupit 2 Nivony. Naštěstí je prodávají v černé a bílé barvě. Na espresso budu mít černej a na velký kafe, který piju s mlíkem bude bílej😂

• Haha 1
Odesláno (upraveno)

Blbá konstrukce. Drží to 4 šroubky zvenku a jeden uvnitř. Kvůli tomu se to musí celé rozebrat. Jinak by se to dalo jednoduše čistit častěji.

Nedělám si iluze, bude to v každém automatu. Proto pákový, který se dá čistit po každé kávě. 

Upraveno uživatelem VS

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...