Přejít na obsah

Domácí pressovač??


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 750
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Chci ho odhlucnit tak, že ho rozeberu kouknu a uvidím, třeba to nepůjde.

Mezi plechy dát kus něčeho, co tlumí vybrace

Podložit šrouby tak, aby to nebyl moc na kov

Prostor kolem motoru olepit izolační pěnovkou, nebo tak něčím

A na spodek vyvést výdech od motoru tak, aby nefoukal kávu po stole :)

 

Zůstává když namelu porci, rozdelam to, tak je tam pak nějaká retence. Občas domelu kafe a něco málo třeba za 30 minut vypadne.

 

Teď se mi nechce, protože mám mlýnek dobře seřízení na aktuální kafe, jak. Ho dopiju, tak to chci zkusit :)

Zkusím případně dát pár fotek potom a info, jestli to pomohlo.

 

V další vlně chci izolovat vnitřek Silvie okolo čerpadla, aby se snížili vibrace, atd.. Prostě si chci hrát.

Ked budes robit ten i-steel, zaujimaju ma vsetky detaily. Ja tiez rad "tunim" pristroje, hadz to kludne sem, verim ze nebudem jediny co ho to zaujima.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci vy mi davate. Uz sem si rikal, ze se hecnu s nejakym strojem a po precteni par stran asi jeste zustanu u moka a postupne preprogramuju hlavu na vetsi rozpocet

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Ja jsem na tom podobne. Ted jsem teda koupil Nespresso od Tizkota a predtim jsem mel moka konvicku a krups kavovar, coz mi nejak uz nejelo. Ted si uzivam s tim Nespressem (uplne mi je jasne, co ted prijde). Kazdopadne jsem ho kupoval na par let, nez se postavi barak, tam uz pocitam v kuchyni s mistem pro kavovar (ten Oscar II je zatim jasna volba) a mlynek (jeste nevim).

 

Na druhou stranu denne dam doma max 3 kafe, zena tak jedno. Jsem linej nad tim ted travit vic casu, ale stejne jak s hodinkama, clovek se vyviji az skonci u neceho na urovni Oscara.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem u Oscara neprekousnul ten retro design(jinak je to paradni masinka!) a skoncil jsem u Silvie s PIDem + ECM 64 mlynku.

Hlavne proto ze by se mi vetsi stroj nevesel pod linku, jinak bych sel asi do Bezzera Unica PID, nebo EMC Classika II PID apod.

Delam 2-4 cappucina denne a je to naprosto bezproblemovy stroj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ono Nespresso je geniální na to, co bylo vymyšleno. Tedy příprava pitelné kávy bez práce a bez bordelu všude okolo.

Presne to me na něm zatím baví. Hlavně že žena si jedním zmáčknutím udělá late a jde si dělat svoje. Pak je tu 2letej syn co nám krom ohřátí hrknu a donešení kde umí též udělat, no a jak ho to baví (supr tip Tikzot)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Rodeo65
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vám hoši pěkně děkuju. Ještě před týdnem jsem měl budget 20k s tím, ze masinka bude za cca 18 a budu stastnej a spokojenej a stihneme to ještě do Vánoc. To byla ale krása. Během týdne jsem prodělal vývoj k Rancilio Silvia PID a s tím samozřejmě spojené zvýšení budgetu. U Silvie jsem vydržel asi dva dny, kdy mě místní dobraci myslenkove posunuli k HX masinkam a konkrétně k Nuova Simonelli Oscar II. Cajk, další mirne zvýšení budgetu. Vydržel jsem u myšlenky na Oscara II další dva dny, Koukal na videa, četl recenze, zkušenosti. Co jsem ovšem neprekousnul, je design. Nedá se ani slovy popsat, jak moc se mi nelíbí. Tak jsem hledal dal, s čerstvě nabitými zkušenostmi samozřejmě vím, ze nic menšího než HX přeci doma nechci. No nebudu vás napinat, zamiloval jsem se do Rocket Appartamento. Designove i funkčně mě naprosto dostal. Chtěl bych prosím znát vás názor, samozřejmě myslím hlavně místní kávové znalce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:lol2: :lol2: :lol2:

Tvl, toto sa vidi len na chronomagu. Ale gratulujem, ides milovymi krokmi. S Rocketom bohuzial neporadim, ale u Rolexu asi tiez nekupis model so zlym strojcekom. Myslim ze Ony ma Rocket, a snad aj dalsi budu vediet poradit.

V kazdom pripade ale nezabudaj na mlyncek, k tomuto sa nejako automaticky pocita ze 500-600? si este vyhradis na mlyn. Podla mna je dolezitejsi nez kavovar. A myslim to vazne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...