hedonista Posted November 27, 2018 Report Share Posted November 27, 2018 Jasně, na dýňový mokafrapučíno bez kofeinu se sojovým mlíkem není nic lepšího.Proč myslíš? Je to sice lowcost, ale třeba ten Dualboiler by zase tak špatnej být nemusel resp. prý není. Otázkou je asi kvalita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted November 27, 2018 Report Share Posted November 27, 2018 Právě. Hodně Lelitů je ok, co se konstrukce či návrhu týče. Provedení už nic moc. Nechci ale hanět, jsou na světě i horší stroje. Na druhou stranu jsme tady dost skloňovali Rancilio atp. Od toho je Lelit na hony vzdálen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igicz Posted November 27, 2018 Report Share Posted November 27, 2018 Kluci vy mi davate. Uz sem si rikal, ze se hecnu s nejakym strojem a po precteni par stran asi jeste zustanu u moka a postupne preprogramuju hlavu na vetsi rozpocet Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
eskimak Posted November 27, 2018 Report Share Posted November 27, 2018 Tal za 650? Oscar II a niet moc co riesit. Ten mlyncek od NS nepoznam, ale moc neverim ze ta firma vypusti nejaky shit. Este ako duo k Oscarovi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eskimak Posted November 27, 2018 Report Share Posted November 27, 2018 Chci ho odhlucnit tak, že ho rozeberu kouknu a uvidím, třeba to nepůjde.Mezi plechy dát kus něčeho, co tlumí vybracePodložit šrouby tak, aby to nebyl moc na kovProstor kolem motoru olepit izolační pěnovkou, nebo tak něčímA na spodek vyvést výdech od motoru tak, aby nefoukal kávu po stole Zůstává když namelu porci, rozdelam to, tak je tam pak nějaká retence. Občas domelu kafe a něco málo třeba za 30 minut vypadne. Teď se mi nechce, protože mám mlýnek dobře seřízení na aktuální kafe, jak. Ho dopiju, tak to chci zkusit Zkusím případně dát pár fotek potom a info, jestli to pomohlo. V další vlně chci izolovat vnitřek Silvie okolo čerpadla, aby se snížili vibrace, atd.. Prostě si chci hrát.Ked budes robit ten i-steel, zaujimaju ma vsetky detaily. Ja tiez rad "tunim" pristroje, hadz to kludne sem, verim ze nebudem jediny co ho to zaujima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rodeo65 Posted November 28, 2018 Report Share Posted November 28, 2018 Kluci vy mi davate. Uz sem si rikal, ze se hecnu s nejakym strojem a po precteni par stran asi jeste zustanu u moka a postupne preprogramuju hlavu na vetsi rozpocet Sent from my iPhone using Tapatalk Ja jsem na tom podobne. Ted jsem teda koupil Nespresso od Tizkota a predtim jsem mel moka konvicku a krups kavovar, coz mi nejak uz nejelo. Ted si uzivam s tim Nespressem (uplne mi je jasne, co ted prijde). Kazdopadne jsem ho kupoval na par let, nez se postavi barak, tam uz pocitam v kuchyni s mistem pro kavovar (ten Oscar II je zatim jasna volba) a mlynek (jeste nevim). Na druhou stranu denne dam doma max 3 kafe, zena tak jedno. Jsem linej nad tim ted travit vic casu, ale stejne jak s hodinkama, clovek se vyviji az skonci u neceho na urovni Oscara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OndraPod Posted November 28, 2018 Report Share Posted November 28, 2018 Ja jsem u Oscara neprekousnul ten retro design(jinak je to paradni masinka!) a skoncil jsem u Silvie s PIDem + ECM 64 mlynku.Hlavne proto ze by se mi vetsi stroj nevesel pod linku, jinak bych sel asi do Bezzera Unica PID, nebo EMC Classika II PID apod.Delam 2-4 cappucina denne a je to naprosto bezproblemovy stroj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liqid Posted November 28, 2018 Report Share Posted November 28, 2018 Tak ono Nespresso je geniální na to, co bylo vymyšleno. Tedy příprava pitelné kávy bez práce a bez bordelu všude okolo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rodeo65 Posted November 28, 2018 Report Share Posted November 28, 2018 (edited) Tak ono Nespresso je geniální na to, co bylo vymyšleno. Tedy příprava pitelné kávy bez práce a bez bordelu všude okolo.Presne to me na něm zatím baví. Hlavně že žena si jedním zmáčknutím udělá late a jde si dělat svoje. Pak je tu 2letej syn co nám krom ohřátí hrknu a donešení kde umí též udělat, no a jak ho to baví (supr tip Tikzot) Sent from my iPhone using Tapatalk Edited November 28, 2018 by Rodeo65 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daredevill Posted December 4, 2018 Report Share Posted December 4, 2018 Tak vám hoši pěkně děkuju. Ještě před týdnem jsem měl budget 20k s tím, ze masinka bude za cca 18 a budu stastnej a spokojenej a stihneme to ještě do Vánoc. To byla ale krása. Během týdne jsem prodělal vývoj k Rancilio Silvia PID a s tím samozřejmě spojené zvýšení budgetu. U Silvie jsem vydržel asi dva dny, kdy mě místní dobraci myslenkove posunuli k HX masinkam a konkrétně k Nuova Simonelli Oscar II. Cajk, další mirne zvýšení budgetu. Vydržel jsem u myšlenky na Oscara II další dva dny, Koukal na videa, četl recenze, zkušenosti. Co jsem ovšem neprekousnul, je design. Nedá se ani slovy popsat, jak moc se mi nelíbí. Tak jsem hledal dal, s čerstvě nabitými zkušenostmi samozřejmě vím, ze nic menšího než HX přeci doma nechci. No nebudu vás napinat, zamiloval jsem se do Rocket Appartamento. Designove i funkčně mě naprosto dostal. Chtěl bych prosím znát vás názor, samozřejmě myslím hlavně místní kávové znalce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eskimak Posted December 4, 2018 Report Share Posted December 4, 2018 :lol2: Tvl, toto sa vidi len na chronomagu. Ale gratulujem, ides milovymi krokmi. S Rocketom bohuzial neporadim, ale u Rolexu asi tiez nekupis model so zlym strojcekom. Myslim ze Ony ma Rocket, a snad aj dalsi budu vediet poradit.V kazdom pripade ale nezabudaj na mlyncek, k tomuto sa nejako automaticky pocita ze 500-600? si este vyhradis na mlyn. Podla mna je dolezitejsi nez kavovar. A myslim to vazne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted December 4, 2018 Report Share Posted December 4, 2018 Daredevill: Za mne má Rocket jedničku. 5 let v provozu bez jediného zaváhání. Nemám tedy HX, ale PIDovou R58. Pěkně se posunuješ :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewolucionar Posted December 4, 2018 Report Share Posted December 4, 2018 Ja som postavil kombo Classic Gaggia, mlynec Bazzera, kava z jednej praziarne, vysledny produkt bol vynikajuca preso kavicka. Potom som dokupil vodny filter Dionela, rozdiel tam bol ale to mi nestacilo tak za filter som pridal Ionizator vody, tak vyrazny rozdiel v chuti som fakt necakal. Odporucam fajnsmekrom! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daredevill Posted December 5, 2018 Report Share Posted December 5, 2018 Tak díky za schválení volby, ale stejně vás nemám rad :-) Někdy během příštího roku to zrealizuju, tak se pak pochlubim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakubisko Posted December 5, 2018 Report Share Posted December 5, 2018 Asi jsem do toho spadl taky. V pátek si jdu pro Gaggia Classic (stará dobrá) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobber Posted December 6, 2018 Report Share Posted December 6, 2018 Kluci jak to tu čtu... Děla si někdo vůbec doma ještě kafe ?postaru? . Prosťe ruční mlýnek, a třeba Vakuum pot, chemex či frenchpres??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liqid Posted December 6, 2018 Report Share Posted December 6, 2018 Ano, již několik let. A preferuji dripper. Obvykle si udělám tak 0,5 l a popíjím to celé dopoledne Link to comment Share on other sites More sharing options...
pebe Posted December 6, 2018 Report Share Posted December 6, 2018 mlýnek a konvička, každý den Link to comment Share on other sites More sharing options...
hedonista Posted December 6, 2018 Report Share Posted December 6, 2018 Asi jsem do toho spadl taky. V pátek si jdu pro Gaggia Classic (stará dobrá) Ta už se ale imo nevyrábí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eskimak Posted December 6, 2018 Report Share Posted December 6, 2018 Ta už se ale imo nevyrábí.Asi nejde pre novu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts