Přejít na obsah

PO Ti liquidmetal vs černé PO


lastam

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 221
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nechci se dotknout žádnýho fandy PO, ale z těch novejch jsou hezký jenom Liquidmetalky. ;)

 

naživo vypadají černý PO jinak , liquidmetaly jsou pěkný, dle fotek někdy taky vypadají pod určitým světlem jak šmoulí hodinky, měl jsem na ruce ty černý chrona, byly dobrý, ale fakt hodně vysoký, ty bych opravdu nemohl mít...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jaké máš dojmy? Jelikož jsi měl i staré, tak mě zajímá tvůj názor.

 

Ano, oboji jsou velikost 45mm.

Dojmy jsou takove smisene ...

 

Cifernik neni tak pekne matny jako u starych PO, je spise pololeskly s vyraznejsi strukturou. Na puvodnich PO byla sladena struktura na ciferniku i datovem venci temer k nerozeznani, tady je rozdil povrchu vice patrny. Moc pekna je barva luminescence, ktera je na dennim svetve zcela bila a ve tme sviti modre, hodinova rucka pak nazelenale. V dennim svetle neni v barve obou lumi partny zadny rozdil.

 

Rucky jsou masivnejsi, dle meho nazoru trochu skoda tech zaoblenych sipek na konci, jinak u verze 45mm jsou v pohode, pomerne vyraznejsi je vterinovka a oproti puvodni pusobi trochu humpolacky.

 

Luneta je skutecne seda a jak jsem konzervativni, tak si myslim, ze je to zajimay designovy krok, tady nemam zadnou pripominku, naopak diky tomu, ze je luneta matna, pusobi zajimaveji nez hlinikova.

 

Pozdro je na vysku (lug to lug) kratsi a zmenu doznaly i koncove clanky tahu prilehajici k pouzdru, diky tomu jsou (oproti predchozi verzi) nositelne i na mensim zapesti. 1mm navic u tloustky hodinek je dle meho nazoru spise ku prospechu, hodinky pri svem prumeru nepusobi jako "placka". Celkove ma nove pouzdro lehce jine linie a pusobi kompaktneji nez puvodni PO 45mm. Rovnez vetsi korunka a zvetseny He ventil je krok kupredu.

 

Tah neni nijak vyrazne masivnejsi nez puvodni, sroubovaci clanky jsou bonus, ale pocitove jsem mel dojem, ze je vic "chrastivy" nez u puvodnich PO. Spona je mensi a extenzi je snazsi rozepnout, pokud bych ji mel s srovnat s puvodni, rekl bych, ze u starych PO je spona malinko lepe zpracovana (ale muze to byt subjektivni pocit).

 

Pruhled je velka parada, strojek i rotor je velmi pekne dekorovan, jak prosklena dynka nemusim, tady s tim nemam zadny problem, je na co koukat.

 

Nove chrono

Naprosta bomba, cifernik je skvele vyvazeny, odpor tlacitek chronografu je tak akorat, aby nebylo nutne pouzit hrubou silu, ale na druhou stranu nehrozi nechtene spusteni. Vyska hodinek je neco malo pres 19mm, ale jakmile jsem je vzal na ruku, mel jsem pocit ze sedi perfektne. Ovsem zkouseno na gume, otazka je, jak budou pusobit na tahu.

 

 

Celkovy dojem z hodinek je velmi dobry, na vsech fotkach, ktere jsem na webu nasel jsem byl spise naklonen pro verzi 232 ... 001, ale ta lestena nerezova cisla nejsou z mnoha uhlu videt a hodinky pusobi velmi konzervativnim az nudnym dojmem (osobni nazor), takze spis zvazuju verzi 232 ... 003, ta oranzova je imho zajimavejsi. 45mm je naprosto v pohode a pokud bych mel dojem z velikosti prirovnat k puvodnim PO, rekl bych ze nove 45-ky jsou pocitove nekde mezi 42 a 45mm puvodnich PO.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, oboji jsou velikost 45mm.

Dojmy jsou takove smisene ...

 

souhlasim s tim tahem, je mirne chrastivy, verze ciselniku 232...001 se mi zdaji proste super, ta oranzova cisla mi fakt nejedou, spona byla mozna o neco lepsi drive, ale ani tahle neni spatna, pruhled parada, videl jsem oba kalibry, je to fakt pokoukani...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem Chrono na ruce na Arkádách a mohu porovnat s původními, které mám. I když jsou nové trochu vyšší, ale sedí lépe, na koncích totiž více přiléhají k ruce. Nové se mi zdály o trochu těžší, ale na ruce to nebylo znát. Nové působí celkově drsnějším dojmem i díky třeba šroubovacím článkům, větším tlačítkům a korunkám, starší jsou takové více kancel diver a jsou asi více univerzálnější. Celkově jsou nové pro mě posun vpřed, dva větší subdialy jsou hezké, datum na 6 také. Co mi ale vadilo hodně, je průhled. Na tomto typu hodinek je to pro mě neakceptovatelné a škoda, že nemají plné dýnko, podle mě by jim slušelo daleko více. Chrastění tahu jsem nezaznamenal a kvalita mi přišla stejná.

Upraveno uživatelem Ondraj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak před chvílí mně volali z klenotnictví Goldeligius ve Zlíně, že už mají skladem nové 45 s oranžovými číslicemi. Půjdu je omrknout, abych měl přímé srovnání se "starými" 42.

 

u dušáka na václaváku je mají také... na kaučuku, pomerančový hodinky fakt nee, ale aspoň jsem si pohrál, korunka je opravdu příjemná, neřeže do prstu:-)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

. Co mi ale vadilo hodně, je průhled. Na tomto typu hodinek je to pro mě neakceptovatelné a škoda, že nemají plné dýnko, podle mě by jim slušelo daleko více...

 

Naopak, kéž by měly všechny automaty průhled na stojek skrz dýnko, vždyť je to hrozná škoda, že to zůstáva ukryto zraku, navíc když hodinky stojí 100 litrů. Nemoci se podívat, co uvnitř vlastně tluče, beru jako velké mínus. Rád pozoruji chod strojku a myslím si, že i laik, co příjde do prodejny, by to ocenil, protože nikdy předtím nic takového pravděpodobně neviděl. Proč pak vyvíjejí hodinářské firmy inhouse strojky, proč je dekorují ap, když je pak zaplácnou kokovým dýnkem.. Pro mě je to nepochopitelna zhovadilost, kdyby alespoň dali zákazníkovi vybrat..

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Axel: No, pro mě (a spoustu dalších lidí) je zase nepochopitelná zhovadilost, dávat na šestisetmetrový potápky s héliákem prosklený dýnko..

 

 

Jenže když není strojek vidět, tak to by rovnou mohli výrobci do hodinek dát quartz s plynulým chodem vteřinovky.. Ten pocit, že vím, že uvnitř tiká něco mechanického, co má i nějakou hodnotu, ale přitom to ani nevidím, mi příjde prostě málo. Rád bych viděl, za co platím a tahle ztracená přidaná hodnota mi u mechanických hodinek dost vadí.

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...