Přejít na obsah

Černobyl...byl tam někdo...

ttrstom

Doporučené příspěvky

Zrovna o tom jde porad na dvojce... Trochu z toho mrazi....

Byvaly kolega tam byl na vejsce a "dobrovolne" musel odklizet bordel....

Je mu 47 (asi) a pry uz 10 let presluhuje..... :-/

Upraveno uživatelem ttrstom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Letos mi tesne utekla lakava moznost navstivit misto katastrofy... Chystam se tam uz par let, ale nejak nemuzu najit stejneho blazna... Byl tam nekdo? S kym/ jak? Diky

...ted se do pripjati a do cernobylske as nejezdi, nebot to zakazala generalni prokuratura ukrajiny. ale na netu jsou informace, ze by se brzy melo zase jezdit. bezne se poradaji / poradali jednodenni vylety z kyjeva autobusem, organizovane cestovkama, cena pro rusky mluviciho a nebo ukrajince ca 120 usd, pro cizince anglicky mluviciho 170 usd ( trochu zdrazili, jeste v lete se jezdilo za asi v prumeru 1.000 uah ). da se i neoficialne, ale nedoporucuju, clovek muze narazit na problem s mistnimi urady, muzes do zakazane zony, ale ja osobne bych to asi nerisknul, i kdyz jsem o tom taky uvazoval. chtel jsem se tam vydat v letos v lete, ale pracovne mi to nevyslo. jinak obcas porada ve spolupraci s mistnimi urady cesty tam i velvyslanectvi, ale to jsou neoficialni akce, o kterych se dozvis od lidi na velvyslanectvi a konzulatu zase neoficialni cestou.

treba tady jeste jeden odkaz : http://www.tour2kiev.com.ua/Chernobyl.html#gallery

Upraveno uživatelem michal_45
Odkaz ke komentáři

Reknu Ti, kdyz mi kolega vypravel, jak zahrnovali ozareny nakladaky a hasici je kropili mlhou z vody aby je dekontaminovali, taky mi z toho dobre nebylo...

Když jsem viděl tu kolonu tahačů se dřevem co zrovna opouštěla vnější zónu a ten doprovod z ministerstva mával rukou s tím, že to je úplný nic proti množství co se těží na Běloruský straně a že je to všechno na export... Tam se pořád děje spousta věcí ze kterých člověku není dvakrát.

Odkaz ke komentáři

Mám dojem, že je tady jistý vážený člen (bohužel jméno si nevybavím), který se jadernou fyzikou živý a posílal kdysi PowerPointPrezentaci z jeho výletu do Pripjati...

Chronokolega Tyfo a jeho komentované fotografie z Černobylu z roku 2006 (Cernobyl.pps). :nuke:
Odkaz ke komentáři

V roce 2008 jsem tam byl s 6 kamarádama. Dostal jsem se tam načerno přes dva ukrajice, kamarádi, co s náma loni lezli na Elbrus. I po 20 letech po katastrofě, zážitek, kterej bych nikomu nepřál, nedokážu to plně posoudit, ale pro představu - přibližně město jako Plzeň, vybydlené a rozpadající se ( měla by to být "zakázaná zona", ale dost lidí má vyjímku, další se tam dostanou na černo,.... ), prostě není nic lepšího narazit na člověka, když zahýbáte za roh :-)))).Jako zvířata jsem tam potkal pár krys či potkanů.

Odkaz ke komentáři

Petře s dovolením to jsou mé fotografie, právě z té návštěvy před pěti lety :whistle:

Promiň, těsně vedle. :wallbash: Nějak jsem si to popletl. :guitar: On má totiž kolega Tyfo k těm jaderným elektrárnám hrozně blízko. :nuke: Stejně je zajímavé, že i po tolika letech se dá tvoje prezentace stále najít na síti.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...