Návštěvník admira Odesláno 14. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2011 Se?or Patelo navrhl a sestrojil po 1220 hodinach motor jako darek svym 4 vnoucatum. http://www.youtube.com/watch?v=3YfTtGCsiD8&feature=share
Tommy_PP Odesláno 14. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2011 Tak toto je sila, ale krasne!
funf5 Odesláno 14. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2011 Neuvěřitelný, smekám a hluboce se klaním, dlouho jsem neviděl něco tak parádního. Já si pořád myslel, že to bude modýlek motoru, se kterým bude točit a půjde vidět, jak to funguje, ale on funguje doopravdy.
financ Odesláno 14. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2011 Smekám, něco neuvěřitelnýho. Nedělá to někdo jako stavebnici? Hned bych věděl co chci pod stromeček
Jirka23689 Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 WOW !! Obrovský respect jeho šikovnosti a zručnosti... Opravdu skvělá práce!!
H-B Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 Smekám, něco neuvěřitelnýho. Nedělá to někdo jako stavebnici? Hned bych věděl co chci pod stromeček Prodavam se se stejnym dotazem, spanelsky nerozumim, neni tam neco o tom? Tohle bych si pral STRASNE MOC!
Kreuzdorf Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 Se?or Patelo navrhl a sestrojil po 1220 hodinach motor jako darek svym 4 vnoucatum. http://www.youtube.com/watch?v=3YfTtGCsiD8&feature=share No to je fakt nááádhera!!!! Teď už jen aby k tomu snýtoval Spitfire z plechovek od piva a udělal 8 funkčních Browningů ve stejném měřítku a nebude to mít chybu :-)
Milis Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 Je to hezký ale nechápu, jak to funguje. Kde to má třeba nějaký elektrický rozvody pro zapalování/svíčky...?
Kreuzdorf Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 Je to hezký ale nechápu, jak to funguje. Kde to má třeba nějaký elektrický rozvody pro zapalování/svíčky...? Funguje to na stlačený vzduch, viz ta hadička co vede zespodu, ale tenhle pán to ale dotáhnul ještě o level výš :-)
Milis Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 No, to je jiná. Ten model je samozřejmě úchvatnej ale todle je jiná liga.
Ludwig Wittgenstein Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 (upraveno) Nádhera. Tohle je prostě paráda. Jinak ohledně prodeje jako stavebnice - pošlete link na video do Číny a chvilku počkejte. Nejdřív bude Číňan přemýšlet, jak výrobu zjednodušit, co všechno se dá místo soustružení odlít, kam až může posunout mez přesnosti a do půl roku máte stavebnici na světě. Upraveno 15. prosince 2011 uživatelem Ludwig Wittgenstein
Qvido Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 (upraveno) Tohle jsou taky šikulové http://www.youtube.com/watch?v=21MyC82OYEU&feature=player_embedded Upraveno 15. prosince 2011 uživatelem Qvido
Kreuzdorf Odesláno 15. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2011 No, to je jiná. Ten model je samozřejmě úchvatnej ale todle je jiná liga. Modeláři jsou uplně stejný blázní jako chronomagoři (něco málo o tom vím :-D) Třeba tohle , B52 s 8 motory. Je to zmenšený proudový motor, funkčně přesně stejný jako ve skutečným éru. Spotřeba kerosinu tak 10l na min 10min letu (každá!) a cena jedné turbíny kolem 100tis... Za to už by byly slušný hodinky s tím rozdílem, že z tohodle může být ve vteřině hromada šrotu (a často taky je) :-D
vendy Odesláno 23. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2011 No a ještě jednu ,,výhodu" mají tryskové modely.Když totiž ,,praštím" s normálním modelem poháněným spalovacím motorem.tak většinou zachráním i elektroniku,ale po ráně s turbínou to dost často skončí hůře.Ty potvory mají snahu vybuchovat a docela hezky hořet,což nedělá moc dobře elektronice.Je ovšem pravda,že se požáry v poslední době vyskytují i u modelů poháněných elektromotory,LiPol baterky také rády hoří,(a velice dobře).Buď po deformaci,nebo proražení po nárazu,ale i třeba při nabíjení.Je to asi měsíc co málem u nás na letišti shořel známému off roud(skoro nový),protože stál kousek dál a otočen od plochy,a v motorovém prostoru nabíjel LiPOl baterku,která najednou vzplála jasným plamenem.Jenom náhodou to viděl člověk který si šel pro opodál přistavší model a pohotově hořící baterku utrhl z nabíječky a odhodil do trávy.Naštěstí jen mírně poškozené plasty nám připomněli co jsou tyhle baterky zač.Tyhle baterky,i když s malou kapacitou jsou třeba ve vrtulníčcích co jste mohli koupit např. v Tescu,tak si na ně dávejte POZOR!!!
Quasar007 Odesláno 24. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2011 Nádherná práce, původně jsem také myslel že půjde pouze o statický model (něco na způsob podobných šílenců , ale ten cvrkot nemá chybu.
Kreuzdorf Odesláno 24. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2011 No a ještě jednu ,,výhodu" mají tryskové modely.Když totiž ,,praštím" s normálním modelem poháněným spalovacím motorem.tak většinou zachráním i elektroniku,ale po ráně s turbínou to dost často skončí hůře.Ty potvory mají snahu vybuchovat a docela hezky hořet,což nedělá moc dobře elektronice.Je ovšem pravda,že se požáry v poslední době vyskytují i u modelů poháněných elektromotory,LiPol baterky také rády hoří,(a velice dobře).Buď po deformaci,nebo proražení po nárazu,ale i třeba při nabíjení.Je to asi měsíc co málem u nás na letišti shořel známému off roud(skoro nový),protože stál kousek dál a otočen od plochy,a v motorovém prostoru nabíjel LiPOl baterku,která najednou vzplála jasným plamenem.Jenom náhodou to viděl člověk který si šel pro opodál přistavší model a pohotově hořící baterku utrhl z nabíječky a odhodil do trávy.Naštěstí jen mírně poškozené plasty nám připomněli co jsou tyhle baterky zač.Tyhle baterky,i když s malou kapacitou jsou třeba ve vrtulníčcích co jste mohli koupit např. v Tescu,tak si na ně dávejte POZOR!!! Vzhledem k tomu, že lítám i kombat s WWII modely, kde není o havárie nouze, tak už jsem parkrát požár LiPolek zažil. Víš jak se pozná kombaťák? Normální člověk začne při požáru letadla hasit, kombaťák běží pro foťák :-D Takhle dopadl můj SPIT po ráně, shořel až po náběžku, motor, regl, přijímač, baterky všechno pryč, úplně zmizel. Ale stejně by to podle mě nešlo uhasit... :-D
vendy Odesláno 25. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2011 S tím uhašením je to pravda,ani to nemá cenu zkoušet,ty baterky jsou samozřejmě ,,v háji" i když i u nás se našel borec co je chtěl opravovat,naštěstí se ho podařilo přesvědčit aby se na to vykašlal.Pokud to jde,tak s jistým rizikem je možné je vyškubnout a odhodit,ale strašně záleží na rozsahu požáru.Nepamatuji si to přesně,ale je to tak dva,tři roky co v Plzni dokonce vyhořel ,,na LiPolky"jeden obchod.Kamarádovi cestou z letiště začaly tyhle baterky dokonce hořet v kufru auta,a to s nimi jen poletoval ve vrtulníku aniž by dostaly ,,ránu",a teprve po třičtvrtě hodiny začaly doutnat.Klika byla že si toho všiml a stačil je vyhodit do příkopu než začaly pořádně hořet.Já osobně mám,,za sebou"dva požáry,ale to bylo pokaždé po tvrdé kraksně,takže hořícím zdeformovaným baterkám jsem se nedivil.
Kreuzdorf Odesláno 26. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2011 S tím uhašením je to pravda,ani to nemá cenu zkoušet,ty baterky jsou samozřejmě ,,v háji" i když i u nás se našel borec co je chtěl opravovat,naštěstí se ho podařilo přesvědčit aby se na to vykašlal.Pokud to jde,tak s jistým rizikem je možné je vyškubnout a odhodit,ale strašně záleží na rozsahu požáru.Nepamatuji si to přesně,ale je to tak dva,tři roky co v Plzni dokonce vyhořel ,,na LiPolky"jeden obchod.Kamarádovi cestou z letiště začaly tyhle baterky dokonce hořet v kufru auta,a to s nimi jen poletoval ve vrtulníku aniž by dostaly ,,ránu",a teprve po třičtvrtě hodiny začaly doutnat.Klika byla že si toho všiml a stačil je vyhodit do příkopu než začaly pořádně hořet.Já osobně mám,,za sebou"dva požáry,ale to bylo pokaždé po tvrdé kraksně,takže hořícím zdeformovaným baterkám jsem se nedivil. Ono je při transportu potřeba hlavně dávat bacha na zkrat mezi kontakty. Ale jednou jsem se opravdu předvedl, když jsem měnil konektory na 4čl.4400 mAh, tak jsem vzal štípačky a cvaknul jsem oba dráty pěkně najednou :-D Následovalo něco mezi svářečkou a ohňostrojem. Baterka samozřejmě v pr..li, ale i kleště, v ostří vypálené zuby tak 3mm :-D Od té doby chodím kolem lipolek uctivě obloukem pokud mohu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se