Přejít na obsah

Jaký akušroubovák


abbot

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

chtěl bych ještě na rychlo koupit tátovi k vánocům aku-šroubovák. Bude ho používat maximálně párkrát do roka, takže bych preferoval něco s

Li-ion ovou baterií, ale cenu bych si představoval někde do 1300. Z nabídky co jsem prohlídnul do toho zapadají prakticky jen roubováky značky Einhell,

ale nevím, který vybrat a ani se mi nedaří najít nějaký relevantní srovnání.

Co byste vybrali vy?

 

díkes

Einhell RT-CD 10,8 Li Red

 

Posted Image

 

nebo

Einhell BT-CD 14,4 Li Blue

 

Posted Image

 

nebo něco úplně jinýho?

Upraveno uživatelem abbot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Šroubovák ti neporadím. Ale k té baterce - právě lithiový baterky využije ten kdo s tím dělá furt, navíc aby jsi využil naplno tu daze placenou vlastnost baterek musel by jsi mít i odpovídající nabíječ. Ber to tak, že ty sériové nabíječky (nebo spíš jen stabilizované zdroje) stojí pár set, pořádná pár tisíc. Nejlevnější funkční nabíjení lithiových aku bude hádám samotné okolo tisícovky. Jestli to bude používat párkrát za rok, pak bych baterku primárně neřešil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

můžu doporučit Skil. Mám ji už asi 8 let a podělal jsem s ní kdeco. tady sroubování, vrtání kromě zdí, míchání barev při malování. Xkrát jsem ji při fest utahování zastavil ve vrutu nadoraz, běží bez jediné komplikace

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V téhle cenové hladině žádnou slávu nepořídíš, ale na domácí kutění to úplně stačí. Hlavně si ohlídej, aby to mělo baterky dvě a rychlo nabíječku(cca 1,5h nabíjení) a ne tu několika hodinovou. Při používání míň než třeba 10x do měsíce ti baterka(y) stejně tak do dvou let umře, tak neřeš jaká je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

my na dilne pouzivame Black and Deckery, 12V + 2akku v tech bauhausech 1500 - 2000, a docela se drzely. neni to li ion, ale nimh nebo nicd, ted si nevzpomenu.. kazdopadne sroubovak je na nic, lepsi uz je fakt aku vrtacka, a aby to melo tech 12V, slabsi sou taky o nicom :( na dve baterky bych se s klidem vybodl, pokud to bude pouzivat sporadicky, jedna staci a vydrzi dva az tri roky, druha, byt by se nepouzivala, tak vydrzi ca stejne, starnuti jim neprospiva, no.

 

http://www.kasa.cz/dum-zahrada-krmivo/koupit/1025568/black-decker/black-decker-epc12cab-cerna-cervena/?kampan=988#utm_source=zbozi.cz&utm_medium=srovnavac

 

s jednou baterkou stoji 950 a fakt nejsou spatny..

 

http://www.kasa.cz/dum-zahrada-krmivo/koupit/1025567/black-decker/vrtacka-aku-black-decker-epc12ca/

 

Posted Image

Upraveno uživatelem sibirnaya
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky pánové za tipy.

 

Lithiovej akumulátor bych chtěl proto, že by neměl být náchylný na paměťový efekt a vybíjet by se měl samovolně průběžně, takže sem myslel, že když se to vytáhne jednou za půl roku, tak se strčí akumulátor na nabíječku na půl hoďky a na smontování skříňky z Ikey to bude stačit :)... Měl jsem za to, že Nimhka by trpěla a taky by se po půl roce mohlo stát, že bude polomrtvá, ale nejsem moc technickej typ, takže se můžu plést (ostatně proto se tu ptám :) )...

 

Na skil sem taky koukal, je to klasika, ale poměrně mě překvapil nízkej krouťák. Zase netuším, jak moc zásadní a důležitý údaj to je, jen jsem vycházel z nějaký profi serie od Boshe, která má 50 nm a já měl představu o +-20. To stejný platí i pro Black Decker, koukal jsem na to v Hornbachu a byly i hezky zabalený :), ale mám strach že těch 10 je málo (je možný že se zase pletu :))

 

Původně jsem byl rozhodnutý pro ten modrý Einhell, protože parametry vs cena bezkonkureční a hodnocení od lidí taky neni špatný, ale překvapil mě ten prcek z červený serie svojí výbavou/cenou a ještě vyšším krouťákem a to všechno při cca 10V...

 

2 Baterky jsou v týhle ceně asi nereálný, maximálně trochu připlatit a dostat 2 Nimh, ale to se zas směřuju k tomu, co už psal Sibiř, při nepoužívání půjdou do kopru obě :(...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za tuhle cenu je celkem jedno, co koupíš. Vydrží 3-4 roky, pak vyhodíš a koupíš nový, protože baterii neseženeš a repasovat se nevyplatí. Taky už jsem měl asi 4 levné bauhausové. Pak jsem koupil Narex s dvěma li-on akumulátory a nabíječkou a nestačil se divit. Nezastaví se, má 2 rychlosti a používám ji i jako vrtačku. Vrtá bez problémů i do cihlové stěny, takže vrtačku na 220V už ani nepoužívám. A taky to mám na občasné použití. Ale cena asi 3x tolik.

A s li-on akumulátorem je docela lehká. Což oceníš při delší práci.

http://www.naradi-24.cz/aku-vrtaci-sroubovak-narex-asv-14-ea-li-ion

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dva roky zpátky jsem řešil stejný problém. Levnější nimháčka jsem zavrhl a udělal jsem sakra dobře. Nakonec jsem šel do Boschky s lionkou a nemůžu si to vynachválit. Super je, že to vytáhnu po půl roce a vyvrtám pár děr do stěny. Mám ji asi dva roky a je schopna s dobrým vrtákem udělat i díru do panelu (no zas ne extra obrovskou :)), 18V už celkem jede, šroubuje taky výborně. Za mě 1*, ale je to kolem dvou tisíc.

 

Bosch psr li-2

 

post-2667-089485100 1324279311.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V letech cca 94-95 jsem měl co do činění s elektrem (bílá a černá technika plus nářadí) a Einhell byly na obdobné kvalitativní úrovni jako např. televize Funai. (nejvíce reklamací a obecně špatné provedení, vždy jsme se snažili klienty přesvědčit o aspoň "zelené Boschce"..)

Ale teď, kdy se už stejně vše vyrábí tam, kde lidi nosí šikmá očička, je to asi pro hobby použití jedno. Sám mám mikrofrézku od podobné "značky" a ve srovnání s Dremelem je lehčí, s lepším akku a jako bonus má osvětlení pracovní plochy. Pro použití 3x za rok OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

akušroubovák je šroubovák s možností sem tam něco malého vyvrtat, akuvrtačka kterou tady abotovi většinou nabízíte je velká těžká mrcha na vrtání s možností sem tam něco zašroubovat.

Jé mam tohle, to je ŠROUBOVÁK

http://akusroubovaky.heureka.cz/bosch-psr-10-8-li/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abbote baterku fakt neřeš (v této kategorii). Nechtěl jsem tě zahlcovat nesouvisejcíma věcma ale... Uvádí 10,8V a 1500mAh. Li-ion se nabíjí na 3,6V. Takže mluvíme o tříčlánkové baterii. Zajdi do modelářského obchodu a zjistíš, že levnější Li-pol tříčlánek (Li-ion se na modely nepoužívá je zbytečně drahej) s kapacitou cca 1500mAh stojí od cca 1000kč. Pokud neberu vážně čínské Turnigy a podobné riskantní nápady z Číny. Nabíječ stojí také cca od 1000kč. U akku šroubováku v ceně cca 1300kč to jak vidíš bude trošku jinak:-) Nezavrhuj ani klasické nikláky (Ni-MH,Ni-CD). Jsou bezpečnější, nenáchylné k poškození a mnohem levnější. Já používám nikláky baterky Enelop, jsou prý nej, mám je přes rok a fungují stejně jako nové.

 

Já o akku šroubováku taky přemejšlím, ale baterka je mi fuk, taky budu kupovat něco levného na dva roky než se to rozpadne nebo to ztratim na poli:-) Jinak upozorňuju, nepočítej s tím, že si baterku budeš nabíjet třeba u někoho na pořádné nabíječce. Notebboky, mobily atd. nemají nabíječky, to co strkáš do zásuvky je jenom tzv. zdroj, nabíjení obstarává (nabíječku obsahuje) samotný přístroj - mobil, noťas atd. U šroubováku to bude asi taky tak.

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já k ní mám univerzální nabíječku, která sama pozná, jestli je tam NiMh nebo Li-on. Nabíjení vybité baterky trvá asi 20 minut. Nabíjí se akumulátor samostatně, vytažený z vrtačky. Akumulátory tam byly dva, proto vyšší cena. Chtěl jsem s jedním, ale neprodává se.

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mám doma toto

http://www.naradi-de...c600-p-693.html

 

http://www.naradi-de...0l2-p-1066.html

 

už dlouho a naprostá spokojenost ale cena hold jinde,jinak u šváry na firmě jen a pouze HILTI od bateriovek až po jádrové vrtání a to už je nářadíčko :)

Upraveno uživatelem mondeo2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cody: Turnigy - Čína, to teda jo, ale ono upřímně, každá baterka, ať už LRP, Nosram, Turnigy, Zippy, atd, všechno je to Čína v jiném obalu a pokud si přečteš něco o Turnigy, vesměs baterie všude chválí. Jelikož jich mám asi 6-7 (Lipolek) v RC autech, mohu je směle doporučit, kapacita ještě o něco vyšší, snesou rychlé napájení plným proudem, zatím se nenafukují a stojí pár kaček. Možná i proto jsou mezi modeláři oblíbené a doporučené jako cena/výkon. K Aku se nevyjadřuju, těm h...o rozumím - mám Bosch doma a funguje.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...