pavel67 Odesláno 3. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2012 Jak prosimtě takovej cvik vypadá? Nějak si na tom kulatým nesmyslu nedokážu lehy-sedy představit, osobně bych se určitě zmrzačil Právě kvůli zádům bych ale břicho potřeboval posilnit, zlobí mě plotýnky, díky tomu ale žádná posilovna nebo nadměrná zátěž nepřipadá v úvahu. Sednu na balón, nohama se zaháknu pod gauč, skříň apod., pomalu si lehnu a potom sednu. Postupně s přibývající šikovností a silou přidávám na rychlosti a opakováních. Doporučuji při reklamních přestávkách v televizi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 3. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2012 Jak prosimtě takovej cvik vypadá? Nějak si na tom kulatým nesmyslu nedokážu lehy-sedy představit, osobně bych se určitě zmrzačil Právě kvůli zádům bych ale břicho potřeboval posilnit, zlobí mě plotýnky, díky tomu ale žádná posilovna nebo nadměrná zátěž nepřipadá v úvahu. Sedy-lehy jsou, jak doporučuje Pavel dobrej cvik. Na efekt shození břicha bych ale moc nesázel. Dají se tím zpevnit břišní svaly, ale tuk nad tím se takhle neshazuje. Jak už tu zaznělo, lokální hubnutí vlastně neexistuje (asi vyjma těch speciálních napařovacích metod, nebo operativně) Tělo si spotřebuje tuk samo, pokud ho k tomu člověk vhodným jídelníčkem a sportem donutí, nejde ale poručit odkud. Bohužel "špeky" dole na zádech a adekvátně tomu na břiše, jsou asi neproblematičtější partie a ubývá to tam až naposledy. Co se plotýnek týče, jak jsem psal, mám ten stejný problém, dokonce dvě nad sebou a silově cvičím. Zdaleka ne jako dřív, ale všechno je lepší než válení se na gauči. Zapomenout na "mrtvé tahy" a podobné vylomeniny, cvičit každou partii co nejvíc izolovaně a zkusit procítit a mít jasno v tom, kterým svalem vlastně kterou váhu zvedáš. To ale neber jako návod, nevím jak moc to máš a jak jsi na tom. Plotýnky jsou svinstvo a sám se hodně bojím operace, co nade mnou visí jako damoklův meč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 3. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2012 Operaci se snažím vyhnout jak čert kříži, jenže s tím posilováním partií, který by ji mohly aspoň oddálit, nebo zažehnat úplně, je celkem problém. Nic nezvedat, být v klidu, žádná zátěž, jen pohyb jako chůze atd., jenže to bych měl za chvíli dva metráky a ani se nehnul. Ideální komrpomis pohybu ale bohužel neexistuje, fakt je ten, že někdy stačí blbej pohyb, pro něco se člověk rychle ohne, nebo si kýchne a měsíc je mimo provoz... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 3. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2012 Vím o čem mluvíš, já než jsem s tím šel k doktorovi a nenechal se odbýt injekcí, co nic neřešila, býval jsem mimo provoz po nějakém problému vždy tak týden.To jsem chodil shrbenej a kvůli tomu mě bolelo v zádech zase jinde. Těhle akutních záležitostí jsem se rehabilitačním cvičením více méně zbavil a nemám tyhle záchvaty, zato mi přijde, že cítím o něco víc takovou tu trvalou bolest a ztuhlost zad. Já bych asi potřeboval dobrýho maséra, co ví o co jde. Nebo jestli ta Dornova metoda??? Jednou jsem si takhle shrbenej dal asi 10ti hodinovej let do USA :-) Ale to sem nepatří. To břicho zkus zpevnit něčím jiným. Třeba na všech čtyřech natáhni před sebe pravou ruku a zanož levou nohu a chvíli drž, pak to prostřídej.Tím asi nepokazíš nic, pokud nepůjdeš přes bolest a cvičíš s vlastní vahou.Podobných cviků je hodně, ale těžko se to takhle popisuje :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WATCHES Odesláno 3. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2012 (upraveno) Na bolest zad jsem si domů pořídil autotrakční lehátko. Používá se i v nemocnici na rehabilitaci můžu jen doporučit... Všem co je bolívají záda to vřele doporučuji. Běžte si to někam vyzkoušet. Ta úleva po "natáhnutí se" je k nezapacení.... Upraveno 3. ledna 2012 uživatelem WATCHES Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 4. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2012 Vím o čem mluvíš, já než jsem s tím šel k doktorovi a nenechal se odbýt injekcí, co nic neřešila, býval jsem mimo provoz po nějakém problému vždy tak týden. To jsem chodil shrbenej a kvůli tomu mě bolelo v zádech zase jinde. Těhle akutních záležitostí jsem se rehabilitačním cvičením více méně zbavil a nemám tyhle záchvaty, zato mi přijde, že cítím o něco víc takovou tu trvalou bolest a ztuhlost zad. Já bych asi potřeboval dobrýho maséra, co ví o co jde. Nebo jestli ta Dornova metoda??? Jednou jsem si takhle shrbenej dal asi 10ti hodinovej let do USA :-) Ale to sem nepatří. To břicho zkus zpevnit něčím jiným. Třeba na všech čtyřech natáhni před sebe pravou ruku a zanož levou nohu a chvíli drž, pak to prostřídej. Tím asi nepokazíš nic, pokud nepůjdeš přes bolest a cvičíš s vlastní vahou. Podobných cviků je hodně, ale těžko se to takhle popisuje :-) Já teď najíždím na rehabilitační metodu paní Mojžíšové, ta je teda určená hlavně pro ženský, co mají problém s otěhotněním, pomáhá ale právě i při bolesti zad v bederní oblasti. Cvik, kterej popisuješ, tahle metoda taky obsahuje, já mám ale na první měsíc naordinovaný jen dechový cvičení, pak teprve můžu přidat zatínání svalů, pak postupně lehký pohybový cviky, nějaký blbnutí na balóně a další připadá v úvahu tak za půl roku nejdřív. Bude to běh na dlouhou trať. A masáže jsou taky hodně důležitý, aby svalstvo neztuhlo, jak popisuješ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lemare Odesláno 4. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2012 Zhubnout izolovaně nějakou partii (např. břicho) nejde. Takhle to prostě nefunguje, ať si tvrdí kdo chce co chce. Dokonce naopak se může stát, že si pod břišním tukem vypěstujete mohutné břišní svaly a výsledek vypadá parodoxně ještě hůře (tlustěji) než předtím. Nejefektivnější způsob (tzn. největší účinek za nejkratší strávený čas cvičením) je podle mě intervalový trénink - viz např. http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohybe/intervalovy-trening-je-na-spalovanie-tukov-najlepsi.html . Pozor, to že jsem řekl nejefektivnější neznamená, že je to bez námahy, právě naopak Extrémní podoba intervalového tréninku je tzv. Tabata protocol, viz např. zde - http://kickboxing.blog.cz/0810/tabata-a-dalsi-aneb-intenzivni-intervalovy-trenink-pro-sportovce . Jde o princip, výběr sportů je dost široký snad pro každého (běh, kolo, veslování...). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 4. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2012 no a už jsme zase u toho..prostě se nepřejídat (jíst málo a častěji) a trocha toho běhu...a kila jdou dolů :-) Já osobně stravu nějak nedělím a jím to co normálně, ale v polovičním množství než před tím. Do toho trocha běhu..a už to frčí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 4. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2012 Lemare:Tabata je super. Len treba zacat zlahka. Klasicke rozpisy dokazu zamavat aj s trenovanymi jedincami.Toho, ze pod tukom si niekto vypestuje mohutne brusne svaly by som sa az tak neobaval Zaklad je velmi jednoduchy, az prilis jednoduchy...prijem energie musi byt nizsi ako energia vydana. A to sa lahsie dosahuje cvicenim ako prostym obmedzenim prijmu stravy.Naviac, urcity narast svalovej hmoty=metabolicky aktivneho tkaniva chudnutie vyrazne ulahcuje. Aj ked vaha moze hovorit o inom a na prvy pohlad sa moze zdat, ze "ved mam upravenu stravu, cvicim a nechudnem"... Sval je totiz tazsi ako tuk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 4. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2012 debilní Silvestr ...grrr...už jsem měl 89 kilo (měl jsem i 105 před tak 3 lety) a teď zas 91...a to jsem to udržel i přes Vánoce, debilní chlast...přitom jen asi...vlastně hodně piv, a trochu i ten tvrdej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 4. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2012 Toho, ze pod tukom si niekto vypestuje mohutne brusne svaly by som sa az tak neobaval Jukni na zápasníky Sumó......obrovské svaly skryté tukem. A na fýzu by si dali mnohého z nás....i z profíků...při jejich tvrdém tréninku se ale ani nedivím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel67 Odesláno 4. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2012 Trochu motivace nikdy neuškodí: Chcete-li však cvičením shodit tuk na břiše, pak vězte, že na spálení kilogramu tuku musíte udělat asi 9000 zkracovaček! Zdroj Jo, jo, před hoďkou jsem přišel z fitka, kde drtím už 2. pernamentku a kde se zase dávám fyzicky do kupy. Měl jsem ze sebe dobrý pocit, už jsem si mírmě zvedl zátěž a při posledních sériích jsem se krásně třepal. Ale teď jak se připravuju na noční, tak jsem objevil krabici s vánočním cukrovím, byla na mě drzá, tak jsem ji ztrestal sežráním. Já se z toho picnu . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 4. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2012 Na bolest zad jsem si domů pořídil autotrakční lehátko. Používá se i v nemocnici na rehabilitaci můžu jen doporučit... Všem co je bolívají záda to vřele doporučuji. Běžte si to někam vyzkoušet. Ta úleva po "natáhnutí se" je k nezapacení.... To nevypadá zle a věřím, že je to relax. Já když se prověsím (tedy normálně nohama dolů) třeba na tyči, tak mám trochu problém pustit ty záda dole a nehlídat je, prostě je uvolnit. Tohle bych ale někde zkusil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 4. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2012 Trochu motivace nikdy neuškodí: Chcete-li však cvičením shodit tuk na břiše, pak vězte, že na spálení kilogramu tuku musíte udělat asi 9000 zkracovaček! Zdroj Jo, jo, před hoďkou jsem přišel z fitka, kde drtím už 2. pernamentku a kde se zase dávám fyzicky do kupy. Měl jsem ze sebe dobrý pocit, už jsem si mírmě zvedl zátěž a při posledních sériích jsem se krásně třepal. Ale teď jak se připravuju na noční, tak jsem objevil krabici s vánočním cukrovím, byla na mě drzá, tak jsem ji ztrestal sežráním. Já se z toho picnu . Tym sa netrap Vola sa to "inzulinove okno" a pokial si v posilke riadne makol, do tuku to velmi nepojde. Ale tak zase za predpokladu, ze toho nebolo pol kila Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martini Odesláno 5. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2012 (upraveno) Trochu motivace nikdy neuškodí: Chcete-li však cvičením shodit tuk na břiše, pak vězte, že na spálení kilogramu tuku musíte udělat asi 9000 zkracovaček! Zdroj Jo, jo, před hoďkou jsem přišel z fitka, kde drtím už 2. pernamentku a kde se zase dávám fyzicky do kupy. Měl jsem ze sebe dobrý pocit, už jsem si mírmě zvedl zátěž a při posledních sériích jsem se krásně třepal. Ale teď jak se připravuju na noční, tak jsem objevil krabici s vánočním cukrovím, byla na mě drzá, tak jsem ji ztrestal sežráním. Já se z toho picnu . Tech 9000 zkracovacek je spise nadsazka. Nikdo necvici jen bricho a pokud se uz odhodla zamakat, tak dela i jina cviceni, takze je to pak ve vysledku mix vseho. Izolovanym cvicenim bricha jsem na brichu nikdy neshodil. A to jsem jeden cas delal sedy-lehy po 400 opakovanich v serii. Pak jsem prisel na to, ze mi s-l likviduji spodni zada a presel jsem na pestrejsi cviky s/bez zateze. Kazdy jsme jiny, na kazdeho zabira neco jineho. Pokud se clovek nehyba a "chradne" staci mu zacit chodit (!). Na zada a udrzeni pevneho stredu je nejlepsi aktivni pohyb, jako plavani a joga/powerjoga, na hubnuti je nejlepsi hodne pohybu, na svaly cinky, na mlsani cokolada, na Vanoce kapr, howgh. Jen zacit a vydrzet. Pravidelnost je dulezitejsi nez vaha na cince. Nejvic a nejrychleji hubnu, kdyz zacnu pravidelne behat a jist 6x denne Upraveno 5. ledna 2012 uživatelem martini Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2012 Tak po deseti dnech mám kolem čtyř kil dole (ze skoro metráku), namlouvám si, že jsou tam možná navíc nějaký ty svaly. Najel jsem režim posilovna a maximálně jedno pivo denně.. Do posilky jsem si vymyslel takovej svůj prográmek, třikrát čtvrt hoďky až dvacet minut na pásu, proložený vždy čtvrť hoďkou až dvaceti minutama cvičení. Ve výsledku to teda dává padesát minut běhu jakožto aerobní aktivity a padesát minut posilování/cvičení. Takhle pondělí, středa, pátek, mezitim nějaký protahovačky doma a víkend buďto dlouhá rychlá procházka, nebo třičtvrtě hodiny šouracího běhu. Ale nejvíc asi stejnak dělá to pivo, od minulý středy jsem měl tak dvě. Jim trochu zdravějc, větší snídaně, k obědu salát, večer něco malýho. No..po tý posilovně párkrát i něco většího:) Jsem zvědavej jak dlouho mi to vydrží, ale pocit je to zatim fajnovej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2012 super, drzim palec, jen to kardio bych pri redukci neprokladal cvicenim a jel tech 45 min v kuse ve spravne tepove frekvenci, drz se Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2012 Na přečtení celého vlákna nemám zatím odvahu (ani mandát;)), ale z děsivých 102,8 je méně děsivých 95,5 a ani to nebolelo a byly Vánoce.. Stačí menší porce, častěji a sem tam aspoň vyběhnout schody do 7.patra... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2012 Gasi dík. K tomu běhu, jo, ale ze třičtvrtěhodinovýho nonstop běhu na pásu by mi hráblo. No a kdybych šel běhat ven, zase už se nepřemluvim k tomu cvičení, který mi přitom dělá vyloženě dobře:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2012 Nehrablo jsou tam prece tv a hodne holek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se