Přejít na obsah

Kila dolů


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak Ti držím palce, ja som zatiaľ až tak ďaleko nedošiel, teda to behanie ,ale niečo s tým budem musieť robiť. Nejako sa mi ťažšie viažu šnúrky na topánkach. Pomaly si budem pripadať, ako lovec perál pred ponorom :oneeyed02:

 

Mno, mě právě běhání nikdy moc nebavilo, tak jsem rád, že sem se dokopal....Nějakých těch pár kilo snad hodím dolů. Aspoň na tu váhu co jsem měl před vánociPosted Image Tak seber taky odvahu a šup do terénu Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, nevím, kolik vážíte, ale s tím běháním vopatrně. Kupte si radši rotoped, poťte se na něm a běhejte až budete něco lehčí.

 

Mno já to nemám tak hrozný..sportuju normálně (hokej, squash), ale běh jsem nikdy neměl rád. A teď jsem poslední dobou nějak zlenivěl a nabral pár kilo na víc. při své postavě 187 cm vážím 86 kg, ale před nedávnem jsem měl 80-81kg. Je to divný, ale těch 6 kilo na víc docela pociťuji, ikdyž to není zas taková raketa nahoru. Proto ten nenáviděnej běh a musím to zase nějak dostat zpátkyPosted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale dá. Jde to trchu hůř, ale dá. Viz obrázek. Jen pro šťouraly - jím 5x denně. Ne moc, ne málo, ale střídměji. Nějaké to mlsání (cukroví) taky, na štědrý večer jsem si klidně dal bramborový salát. Hlad nemám.

 

to obdivuju...Já to taky nechci řešit nějakou razantní hladovkou. Prostě budu jíst to co do teď, jen v menším množství (poslední dobou mě nějak moc chutnalo a ten pohyb ubyl). Jídlo si dám 5x denně klidně, ale poslední tak v 18hod max. Mno a přidám k tomu trochu víc toho pohybu (běh). A snad se nějaký výsledek dostaví. Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dámy a pánové, možná, že to tady proběhlo, ale nevšiml jsem si toho. Tak tedy:

velmi mě zaujala teorie , založená na tom, že člověk je v podstatě průtokový ohřívač - napije se tekutiny (ideální je pochopitelně voda, ne limonády) o teplotě třeba 17°C a tuto tekutinu vyloučí ohřátou na cca 37°C. No a jak známo, skupenské teplo vody není zrovna malé a tak ohřev vody odebere poměrně hodně energie z těla a tato nutná energie se v těle získává i štěpením tuků. Takže pití doporučovaných 2 až 3 litrů tekutiny denně (tekutiny pokud možno chladné!) by mělo vést k poměrně značnému úbytku tuku, pokud se ovšem člověk současně s hojným pitím necpe hodně kalorickými potravinami.

Nevím, jak to funguje v praxi, ale teoreticky by to nějaký vliv mít mohlo.

 

Obecně by chladová terapie měla fungovat. Ferriss o tom píše v kapitole "Mastering Temperature to Manipulate Weight", bohužel to free nikde na webu není, je to součástí té jeho knihy. V zásadě tam experimentálně ověřil, že nějaké ledové zábaly, studené sprchy, konzumace zmrzlé vody po ránu (brrr) měly pozitivní efekt na hubnutí. Já ale raději zůstanu u kombinace vhodného jídla a cvičení :) (i když proti studené sprše nic nemám).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono obecně pokud piješ jakékoli nápoje tak je ohříváš pokud to není zrovna horká káva čaj a nebo něco podobného, a jelikož doporučuji hodně pít tak vím že to funguje a mám to na sobě otestováno, pokud víc piju mám větší váhový úbytek než při stejné konzumaci kalorii a menšího objemu vypitých tekutin..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mně je základ v pravidelné a kvalitní stravě. 5 - 6 jídel denně. Ráno to může být hodně sacharydů, postupně se z toho stávají bílkoviny, aby k večeru člověk jedl jenom zeleninu. A pak jde nadbytečná váha pryč a pokud se cvičí (což považuji za základ neb "ve zravém těle , zdravý duch" ) , tak se i přibírá na svalech... A chce to jíst kvalitně! Žádnej bordel z fasfůdů, žádný ovary. Prostě kvalitní bílkovina, kvalitní sacharidy, kvalitní zelenina. :)

Upraveno uživatelem Onisau
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ona vlastně není k "hubnutí" jen jedna cesta.

Jde o to, kam člověk míří a co chce přesně dosáhnout. Když vynechám diety ze zdravotních důvodů a kvůli nemocem, tak lidi v zásadě chtějí buď shodit, nebo nabrat svalovou hmotu a to často v tomhle pořadí. Slovo dieta mi trochu zavání tím časově omezeným intervalem po který se lidi trápí, ale myslím, že jde o to udělat si z toho dlouhodobě udržitelný životní styl, než si dát deadline 3 měsíce a pak, až utáhnu opasek o jednu dírku, vrátit se do starých kolejí.

Chce to zatnout zuby, protože každý začátek je těžký, ale pak člověka začne pohánět sledování výsledků a i tělo si na to zvykne.

 

Udělat si nějakej koncept, nebo přímo jídelníček, není tak těžká věc, jak se ze začátku zdá.

Docela jednoduše se dá spočítat kolik vzhledem k momentální a cílové váze mám jíst denně bílkovin, tuků a sacharidů a hlavně taky jakých sacharidů.

Jiné jsou v bonboniéře a jiné v rýži :-) A v kterou denní dobu klást na co z toho důraz.

Často mi přijde, že lidi co se touhle věcí nikdy nezabývali vlastně ani na nákupu netuší v čem přesně jsou bílkoviny a v čem převažují cukry.

Vždycky mně překvapí, když mi někdo řekne, že chce zhubnout a že na to jde tak radikálně, že jedl celý den jen zdravé mandarinky... plné jednoduchých sacharidů, což je prostě zlo.

Já se s věcmi o kterých se tu bavíte trochu seznámil asi před 10 lety jako "mladej kluk" když jsem jezdil hodně na kole a uvízl jsem v tom natolik, že jsem si jídlo poctivě vážil a zapisoval.

K tomu mi sloužil nějaký web, který si už nevybavím a pak taky paradoxně stránky margarínu Rama, kde bylo mraky předdefinovaných potravin a některé další tam šly zaslat a někdo od nich mi je tam vložil.

 

Po čase člověk zjistí, že to má v oku a ví, kolik je bílkoviny v průměrném kuřecím prsíčku a pak už to není ani třeba zapisovat, protože člověku hodnoty nějak přirozeně přiskakují v hlavě ke konečnému večernímu součtu.

Dovedl jsem zhubnout 10kg a pak ve svalové hmotě asi 5 a něco přibrat a celou dobu to na váze s grafem i sledovat (váha/svalová hmota/voda/tuky)

Nebylo to za nějak překotně krátkou dobu, spíš naopak, ale to je dobře, netrpěl jsem hlady. Mimochodem, kdo by chtěl za hodinu zhubnnout kilo, ať zajde bez pití do sauny a je to dole :-)

 

No ale pak se mi trochu zhoršil problém se plotýnkama, který začal už nějakou dobu před cvičením a teď už dlouho jím co chci a do fitcentra si chodím ze setrvačnosti číst ty časopisy co jsou tam zdarma :-) Přibral jsem tak 15kg a protože mám srovnání s mým stavem v lepší kondici, každý z nich cejtím jako ďas. Pro představu je to v každé ruce jeden kartonek balené vody od rána co vstanu, až do večera kdy s kartónky uléhám a to ani nezmiňuji to, že nejen váha se zvýšila, ale taky hodně masa z původní váhy vytěsnil tuk, který nic neunese :-)

 

I když 15kg není extrém, tahle diskuze a to, že už o tom dlouho jen kecám, mně motivují k tomu, že zkusím ve fitku přitvrdit a hlavně začít jíst. Opět nejdřív s cílem redukovat a poté nabrat. Opráším zmíněnou přechytralou váhu, hodinky Suunto abych znal tep a pokusím se vstát z popela a nechat někde postupně ty láhve z balenou vodou. Doufám, že mi do toho nebudou ty záda moc kecat, takže díky a ostatním odhodlaným držím palce, ať docílí co chtějí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mně je základ v pravidelné a kvalitní stravě. 5 - 6 jídel denně. Ráno to může být hodně sacharydů, postupně se z toho stávají bílkoviny, aby k večeru člověk jedl jenom zeleninu. A pak jde nadbytečná váha pryč a pokud se cvičí (což považuji za základ neb "ve zravém těle , zdravý duch" ) , tak se i přibírá na svalech... A chce to jíst kvalitně! Žádnej bordel z fasfůdů, žádný ovary. Prostě kvalitní bílkovina, kvalitní sacharidy, kvalitní zelenina. :)

 

 

No... To jsem v podstatě chtěl napsat, akorát jsem se s tím smolil o 20 minut déle :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto nemoze byt nahoda. Idem zajtra po vianociach do skoly na intrak a hovorim si

"Citim sa ako nafuknuty mech , chcem uz konecne trvalo schudnut a ked schudnem na 100 , doprahem si nieco pekne na ruku "

a nie ze by som siel pozriet fora ako schudnut, ale co na tu roku pojde :D

 

Ako som to tak precital , nasiel som presne moje stravovanie v tom zlom , rano nieco a okolo 8 vecer cestoviny alebo ryza..

tak hor sa chudnut v motte "jest casto a v mensich davkach " , zatial som zvladol prvu polovicu , na tej druhej sa bude intenzivne pracovat

 

2.1.2011 -> 125/187 cm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak toto je opravdu povedené vlákno. Doufám že se tím "úspěchem" nebude nikdo inspirovat. Ty rady jsou naprosto k ničemu a pomůžou leda abnormálně a hovad.. rozežranému jedinci co dáví dvakrát během dne uzeniny a zapíjí je škopkem a colou, popř to prokládá kafem. To se potom zhubne ze 150kg lehce na 100. Ale jen díky rozežranému metabolismu, zadržování vody atd. Neheldě na to, že takové vyhladovění nemá nic společného se zdravým organismem. Nadměrným proléváním se vodou si zase vyplavíte vitamíny.

 

Jediná nezázračná rada je jíst bílkoviny, rýži, zeleninu apod. spolu s kombinací aerobního (stačí běh, plavání, kolo) a bodybuilding cvičení v posiovně. Pak případně sacharidové vlny a nebo přežírací den na nastartování.

 

Návšteva specialisty nemusí být nutně otázkou solventnosti. Každopádně organismus táhnoucí několik let těch 150kg je tak zhuntovaný, že je dle lékařského doporučení vhodné přizpůsobit režim poškozeným játrům, slinivce, srdci atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...