Jump to content

Kila dolů

FrantisekH

Recommended Posts

Mno...taky jsem s tím začal konečně něco dělat...... při 180 cm mám 88 kg..... není to tak hrozné, ale ten pupek :-).... upravil jsem jídelníček, nejdřív jsem vypustil pšenici, čistě žitnej chleba mi navíc chutná, momentálně jsem vypustil i ten a jen žitný knackebrot, kterej mám taky moc rád...... víc zeleniny atd.  a pohyb, chodím každý den z práce pěšky, pěkně svižně z Nuslí na Anděl cca 30' (taky proto, že na vandru jsem kvůlivá zádům byl naposled koncem listopadu)...... a v 90% případů nevečeřím...... jen ty 3-4 12-ky  ...ty by to chtělo taky vypustit, já vím, ale...... :-D

Mám to stejně jako ty. Taky jsem přestal jíst pečivo. Ale ty 3-4 piva si zatím neumim odpustit. Z 97 jsem shodil na 92. Víc to zatím nejde.

Vcera jsem zrovna koupil nejaky ochuceny caje, ze bych to jako po vecerech pil misto chlastu, tak jsem zvedav. Taky resim nizkoenergetickou nahradu za pivo a koralku... nejhorsi je vino, to ma u me jediny reseni - nekupovat ho. Jinak dam klidne lahev za vecer a to uz do kil leze. A nejen do kil...

Mám to stejně jako ty. Taky jsem přestal jíst pečivo. Ale ty 3-4 piva si zatím neumim odpustit. Z 97 jsem shodil na 92. Víc to zatím nejde.

S tím pivkem to mám stejně..... nemám doma váhu, takže kontrola hmotnosti jednou ta dva týdny na plasmě, jdu zítra, tak uvidíme :-)

2organic: neblbni, to bych umřel... :-D

Neumřel. Je to sice vlastizrada, ale já pivo skoro přestal pít. Dám si jednou za kvartál v hospodě 10 plzní :D, ale nekupuju lahváče. Vína tak 1-2 lahve za týden. Víno mě baví...Uvidíme, jak na jaře. Jak je teplo, mám na pivo slinu...

já teda s vypětím sil piju pivo jen o víkendu (Pá+So) V neděli většinou ne, většinou... Předtím sem dal denně 2-3 plzně

Zkoušel sem suchej leden a půl února. Přečet sem si, jak se mi všechno zlepší, budu líp spát, odpočinutej budu, zregenerovanej. No, po pravdě, cejtil sem se úplně stejně. A vzhledem k tomu, že mě pivo baví víc než nepivo, kašlu na nějaký sušení.

Mno...taky jsem s tím začal konečně něco dělat...... při 180 cm mám 88 kg..... není to tak hrozné, ale ten pupek :-).... 

88 při 180cm  není hrůza. Mám stejnou výšku a koncem roku jsem byl na 92. V práci jsem celý den u PC, začaly mě trochu brát záda, mám tedy motivaci. Tak jsem zrušil pivo a popcorn večer u TV, zmenšil  porce (jinak jím totéž) a začal se trochu víc hýbat.  Začal jsem cca 45-60 minut denně chodit na eliptickém trenažéru (mohu se při tom učit jazyky) a pak ještě sem tam cvičím dle aplikací v mobilu. Ne, že bych to bez nich nedal, ale vytvářejí ucelenou sérii a navíc mě nutí nepřestat. Na špeky v oblasti břicha jsem si vybral 6pack za 30 dní a přestože si nemyslím, že se mi to někdy podaří mít břicho jako bojovníci ve Spartě, tak úbytek špeku pozoruji již za 14 dní. S váhou jsem na 86 ale každé deko dolů jde hůř a hůř. Počítám, že níž, než kolem 85, se nedostanu, ale i tak jsem spokojen. Hýbe a dýchá se mi líp a i baby v práci si všimly změny :smile_anim:

To je slušný, za necelý tři měsíce 7 kg dole...... co se práce týká, jsem na tom stejně, celý den u PC..... přes den jediný pohyb korzování venku na cigáru, protažení zad a večer pěšmo ze Synkáče na Anděl..... https://mapy.cz/s/3py52

Ty Mapy jsou nějaký líný, chodím to cca 35'...

• 2 weeks later...

88 při 180cm  není hrůza. Mám stejnou výšku a koncem roku jsem byl na 92. V práci jsem celý den u PC, začaly mě trochu brát záda, mám tedy motivaci. Tak jsem zrušil pivo a popcorn večer u TV, zmenšil  porce (jinak jím totéž) a začal se trochu víc hýbat.  Začal jsem cca 45-60 minut denně chodit na eliptickém trenažéru (mohu se při tom učit jazyky) a pak ještě sem tam cvičím dle aplikací v mobilu. Ne, že bych to bez nich nedal, ale vytvářejí ucelenou sérii a navíc mě nutí nepřestat. Na špeky v oblasti břicha jsem si vybral 6pack za 30 dní a přestože si nemyslím, že se mi to někdy podaří mít břicho jako bojovníci ve Spartě, tak úbytek špeku pozoruji již za 14 dní. S váhou jsem na 86 ale každé deko dolů jde hůř a hůř. Počítám, že níž, než kolem 85, se nedostanu, ale i tak jsem spokojen. Hýbe a dýchá se mi líp a i baby v práci si všimly změny :smile_anim:

Máš prosím odkaz na ten 6 pack?

Díky.

• 4 weeks later...

Týden 3/13, začátek na 99,5, teď 97,5 kilo.

Třikrát týdně 5x5 mrtvola 100 kilo, stovka kliků (ne nutně naráz) a počítání toho, co sežeru na kalorických tabulkách. Každý úterý dvě hodinky šermu.

Sixpack tam do léta sice nebude, ale změna bude znatelná :)

• 2 months later...

Tak jsem postupně upravil svůj jídelníček a podělím se o poznatky.

I když jsem kalorie na začátku nepočítal, počítat jsem je začal, abych měl větší přehled. Předešlý systém nebyl tak exaktní a taky, popravdě jsem potřeboval větší přísnost.

Spočítal jsem si bazální metabolismus a upravil jsem množství bílkovin, sachrů a tuků. Kalorie počítám podle tabulek (snažím se o přesnost, ale někdy jsem nucenej to opravdu jen odhadnout), držím poslední měsíc příjem tak 15-20% pod bazálním metabolismem a nezapočítávám fyzickou aktivitu, tzn že bych mohl být klidně 30%(?) pod udržovacím denním příjmem. Sportuju kolem 5 dnů v týdnu, většinou teď mimosezónně kolo nebo posilka.

Bílkovin min 140g, zbytek podle sumy energie. Jelikož jsem člověk, co moc nejí sladký, ani pečivo a přílohy, většinou mám sacharidů někde kolem stovky a tuků do počtu podle tý sumy. vyhovuje mi 6 jídel denně menších než 3 větší, protože mám tendenci se míň přežírat.

Takže zatím -4cm v pase a -3kila váhy. Cíl je tvrdý ? 95kg s tukem max 12% (víc mě ale zajímá tuk než váha). To pro mě znamená víc síly a rychlosti a taky jedna váhová kategorie dolu.

Poznatky bodově:

• musím počítat kalorie
  • musím mít kalorický deficit pod bazálem aspoň 15%
  • musím mít bílkoviny aspoň 140g
  • musím jíst aspoň 5 jídel denně, spíš šest
  • můžu pivo ale pak nemůžu tolik žrát

Pred 5 lety 110 kilo

pak jsem zacal behat a automaticky mi prestaly chutnat prasarny, 92. 1600 km za rok nabehano

pak jsem polevil, 97

rozvod, bez behani a sportu se dvema nutellama do tejdne 91

ted jsem v pohode, 100

zase jsem se zacal hejbat, 97

optimum je u me pod 95.. a ne a ne se tam zas dostat

Tak jsem postupně upravil svůj jídelníček a podělím se o poznatky.

I když jsem kalorie na začátku nepočítal, počítat jsem je začal, abych měl větší přehled. Předešlý systém nebyl tak exaktní a taky, popravdě jsem potřeboval větší přísnost.

Spočítal jsem si bazální metabolismus a upravil jsem množství bílkovin, sachrů a tuků. Kalorie počítám podle tabulek (snažím se o přesnost, ale někdy jsem nucenej to opravdu jen odhadnout), držím poslední měsíc příjem tak 15-20% pod bazálním metabolismem a nezapočítávám fyzickou aktivitu, tzn že bych mohl být klidně 30%(?) pod udržovacím denním příjmem. Sportuju kolem 5 dnů v týdnu, většinou teď mimosezónně kolo nebo posilka.

Bílkovin min 140g, zbytek podle sumy energie. Jelikož jsem člověk, co moc nejí sladký, ani pečivo a přílohy, většinou mám sacharidů někde kolem stovky a tuků do počtu podle tý sumy. vyhovuje mi 6 jídel denně menších než 3 větší, protože mám tendenci se míň přežírat.

Takže zatím -4cm v pase a -3kila váhy. Cíl je tvrdý ? 95kg s tukem max 12% (víc mě ale zajímá tuk než váha). To pro mě znamená víc síly a rychlosti a taky jedna váhová kategorie dolu.

Poznatky bodově:

• musím počítat kalorie
  • musím mít kalorický deficit pod bazálem aspoň 15%
  • musím mít bílkoviny aspoň 140g
  • musím jíst aspoň 5 jídel denně, spíš šest
  • můžu pivo ale pak nemůžu tolik žrát

opravdu 15-20% pod bazálem ?

Bazální metabolismus je když jenom ležíš a žiješ, u mě nějakých cca 1600kcal. Z toho 15-20% mínus a za den bych teda měl sníst 1280-1360kcal?

To se snad nedá vydržet měsíc ne?

No, opravdu. Bazalní metabolismus je skutečně energie nutná k pokrytí základních potřeb těla, ano. Mám bazal nějakejch 2100kcal. Mám příjem cca do 1800kcal. Tělo v tomto případě evidentně čerpá ze svých záložních zásob, takže z tuku...podkožního. Vzhledem k tomu, že v posilce jedu silovej trénink a potřebu bílkovin mám pokrytou, tak minimalizuju spalování svalový hmoty.

Upřímně, u mě šlo jen o to, abych upravil jídelníček tak, abych neměl hlad. Sračky nejím, jím kvalitní jídla, ale tak...co si budem povídat... krapet víc než je zapotřebí. Podkožního tuku tím pádem nemám rozhodně 10 nebo 12% ale x-krát víc...Takže tělo má kde brát.

K žádnýmu zpomalení metabolismu, ani uvržení těla do "stavu nouze" a tedy zastavení hubnutí v důsledku sníženého příjmu nedojde. Tělo bude prostě jen čerpat energii ze zásob, který má k dispozici. Pokud je příjem nižší než výdej, tak k hubnutí dojde dycky. Otázkou zůstává, zda se bude hubnout špek nebo svaly, ale hubnout se bude na beton. Pochopitelně člověk nechce hubnout svaly, ale špek. To se dá výrazně ovlivnit zvýšeným příjmem bílkovin a silovým tréninkem. Ten teda spíš slouží právě k udržení, případně zvýšení množství svalů, spíš než ke zhubnutí. Ne, že by neovlivňoval výdej energie, ale je to tak malý číslo, že redukce příjmu je proti tomu kulomet.

Takže jako zhubnout se dá "pouhým" snížením kalorií, cvičení není třeba. Je fajn a prospěšný, ale není třeba.

Já to neumím vědecky, tabulky a vážení asi nedám, ale "díky" opětovnému nakopnutí jater střevní chřipkou a trocha důraznějšího varování od doktorky za 3 měsíce cca 8 kg dole. U mě jídlo a trochu jiný pohyb než před tím. Uvidím po kontrole, ale mě to jídlo začíná naprosto vyhovovat :-) Jo a bez chlastu.

Tak kalorie není nutný počítat v případě, že to člověk "umí" udělat jinak. Je spousta přístupů, která vede k hubnutí a počítání kalorií nepoužívá, ať už je to okometrický zmenšení porcí (třeba takovýto?maso velikosti dvou dlaní, příloha jedna dlaň, ořechy hrst atd...), nebo náhrada vysokokalorickejch potravin nízkokalorickýma (třeba výměna slazený limonády za vodu)

Kalorickej deficit ale být musí. Jinak se nehubne.

Při počítání kalorií, což je teda ze začátku fakt vopruz, vím totiž, kolik přesně ten deficit mám a dá se s ním po tom manipulovat, tedy dá se řídit jak rychle a jestli hubnu.

Rychlý hubnutí, rychlý = myšleno nějaký kila za pár dní, tak to je voda. Dycky. Lepší ukazatel je obvod pasu, páč váha může dost kecat.

Mám s tím osobní zkušenost, když třeba sundám sacharidy skoro na nulu, tak během týdne mám i 4 kila dolu, ale jak řikám, je to jenom voda. Dá se to použít, když potřebuju během chvilky sundat váhu do váhový kategorie. Po zvážení se zavodním zpátky. Klasickej efekt při lowlarb dietě, vysazení pečiva apod.

Jasný, u kalhot jsem šel dolů, pásek taky vidět. Jak říkáš, spíš míň (vidím kolik) a jiný jídlo. Je to klišé, ale zelenina, chleba žitný nebo knecker. Jen sladký je boj, čokoláda :-( a prohrávám... A hořká, kvalitní (poslední nákup mě stál asi dva litry) mi nepomůže. Ale zkouším zmenšovat dávky. Pití v podstatě jen čaj a voda bez bublin. Jediný "úlet" je limonáda jednou za den (citrón, zázvor, trochu šťávy a trochu bublinkový). No uvidím co kontrola, jestli mi neotrne :-))