Jump to content

Maďarský uherák PICK - kdo ho miluje ?

prizak

Recommended Posts

Před hodinou, prizak napsal:

Chleba je zbytečnost, ale svačinky pěkně vyrovnaný. Klidně bych jich pár nechal vyschnout v pokoji 🙂

Jj, zdaji se mi trochu vlhci nektere, jak to nechavas vyschnout, v obalu nebo rozbalis a povesis?

Nevim, jestli to v tomhle tematu nebude trochu kacirske, ale znate i uherak Kometa? Ja ho kdysi objevil v Madarsku, obcas se postesti sehnat i tady (treba tento tyden v Praze v Globusu za 169,-/400g) a prijde mi minimalne stejne dobry jako Pick, ne-li lepsi.

před 23 minutami, phweb napsal:

Nevim, jestli to v tomhle tematu nebude trochu kacirske, ale znate i uherak Kometa? Ja ho kdysi objevil v Madarsku, obcas se postesti sehnat i tady (treba tento tyden v Praze v Globusu za 169,-/400g) a prijde mi minimalne stejne dobry jako Pick, ne-li lepsi.

Kometu prodávají v Normě a stojí za hovno. Jsou na to furt slevy a nikdo to nekupuje. Takže  tak.

Momentálně je v akci v Normě od 18.4. do 24.4. 500 g v akci za 99.90 Kč. Tak hodně štěstí.

Edited by Geodet

před 13 hodinami, Geodet napsal:

Kometu prodávají v Normě a stojí za hovno. Jsou na to furt slevy a nikdo to nekupuje. Takže  tak.

Momentálně je v akci v Normě od 18.4. do 24.4. 500 g v akci za 99.90 Kč. Tak hodně štěstí.

Normu nikde v casteji navstevovanem okoli nemam, takze nemuzu soudit. Kazdopadne ten kus z Globusu je chutove dobry a s Pickem, ktery jsem mel minuly tyden je naprosto srovnateny. Asi budu muset udelat nejaky slepy test. Paradoxne nejlepsi uherak za posledni dobu jsem kupoval ve Vidni s napisem Echte Ungarische Salami a ve srovnani s v CR koupenym kusem s napisem Pick to bylo jako nebe a dudy. Vyrobce byl o obou stejny. 

V 16. 4. 2023 v 18:46, zceyee napsal:

Jj, zdaji se mi trochu vlhci nektere, jak to nechavas vyschnout, v obalu nebo rozbalis a povesis?

Prosím tě, pamatuj si, vždy rozbalit a igelit sundat. Nechat viset jen na provázku a kdyby se ti náhodou zdálo, že ta bílá plíseň mizí a salám jakoby byl z obyčejné slupky, ničeho si nevšímej. Za měsíc si ukroj a posereš se blahem. Nechej jej v pokojové teplotě klidně, ale na větraném místě, třeba někde u dveří mezi pokoji, nebo okna, které občas se nechává ventilačkou pootevřené. Dělám to 35 let a v pohodě. Čuss

před 19 minutami, prizak napsal:

Prosím tě, pamatuj si, vždy rozbalit a igelit sundat. Nechat viset jen na provázku a kdyby se ti náhodou zdálo, že ta bílá plíseň mizí a salám jakoby byl z obyčejné slupky, ničeho si nevšímej. Za měsíc si ukroj a posereš se blahem. Nechej jej v pokojové teplotě klidně, ale na větraném místě, třeba někde u dveří mezi pokoji, nebo okna, které občas se nechává ventilačkou pootevřené. Dělám to 35 let a v pohodě. Čuss

Neverim ze to vydrzej mesic, ale aspon jsem zjistil na co sem mel ve skrini to vroubkovany raminko. Díky moc!

20230417_202105.thumb.jpg.838c7167c91d269b2761b105036db583.jpg

zceyee:  Kde ze to bydlis? ;-). 

Tvl tohle mit doma, tak to dopadne jak ty salamy z pamatne sceny z filmu Slavnosti snezenek. Jak je mel u toho uzeni hlidat ten prostorove vyrazny pan [tusim to byl reziser Krejcik] :-D.

před 13 hodinami, zceyee napsal:

Neverim ze to vydrzej mesic, ale aspon jsem zjistil na co sem mel ve skrini to vroubkovany raminko. Díky moc!

20230417_202105.thumb.jpg.838c7167c91d269b2761b105036db583.jpg

Na to musíš mít hodně pevnou vůli, aby ti to měsíc vydrželo. Je to prakticky nemožná věc. Ale pokud si necháš zlomit nohu a zavřít se na měsíc do nemocnice, tak to dokážeš 😀👍🇨🇿

V 16. 4. 2023 v 21:08, phweb napsal:

Dneska jsem byl v Normě, tak jsem ho vzal abych to porovnal. Pick je chuťově o dost lepší jak to máš vedle sebe. Kdybych to ale neměl vedle sebe a jednou za čas si odřízl z lednice kousek a dal si to s chlebem a k tomu pivo, pravděpodobně bych ten rozdíl nevnímal. Jestli mam dát za Kometu 99,- nebo za pick 249,- ... je to určitě na zvážení. Takže díky za tip.

před 2 hodinami, zceyee napsal:

Dneska jsem byl v Normě, tak jsem ho vzal abych to porovnal. Pick je chuťově o dost lepší jak to máš vedle sebe. Kdybych to ale neměl vedle sebe a jednou za čas si odřízl z lednice kousek a dal si to s chlebem a k tomu pivo, pravděpodobně bych ten rozdíl nevnímal. Jestli mam dát za Kometu 99,- nebo za pick 249,- ... je to určitě na zvážení. Takže díky za tip.

Taky jsem ho kdysi v Normě zkusil. Celej nadšenej z levnýho uheráku. Ale pamatuji si, že mi moc nechutnal.

před 12 minutami, Geodet napsal:

Taky jsem ho kdysi v Normě zkusil. Celej nadšenej z levnýho uheráku. Ale pamatuji si, že mi moc nechutnal.

Ja tam obcas koupim i nejaky ty jejich levny piva, ono to stoji asi 8 nebo 13 korun, ale predtim jsem tam za tu cenu koupil neco docela dobryho, netusim co to vsak bylo.

V 17. 4. 2023 v 20:44, Xenomorfus napsal:

zceyee:  Kde ze to bydlis? ;-). 

Tvl tohle mit doma, tak to dopadne jak ty salamy z pamatne sceny z filmu Slavnosti snezenek. Jak je mel u toho uzeni hlidat ten prostorove vyrazny pan [tusim to byl reziser Krejcik] :-D.

😀😀😀👍🇨🇿

před 21 hodinami, zceyee napsal:

Opravdu velmi dobrý uherák je i JULISKA. Tento maďarský uherák je v Německu v Kauflandu běžně k dostání a vyjde kolem 120 130 kg v akci méně ale u nás moc není.

IMG_20201106_195326.jpg

před 22 hodinami, Horhe napsal:

teď jsem koupil tady v kaufu ungar v akci, tak uvidím jestli to nehodím prasatům, tedy zase mně...

Určitě nehodíš, UNGAR je v pohode. Ale do sebe, tomu věřím 😀

Edited by prizak

• 7 months later...