Přejít na obsah

Maďarský uherák PICK - kdo ho miluje ?


prizak

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil

Tak ještě jedna citace:

 

Salámy "zdravější než jogurt"

   Ačkoli má spotřebitelská veřejnost díky příslušným reklamám v televizích v podvědomí spojen výskyt pro tělo žádoucích mikroorganismů (bakterií) především s různými typy mléčných výrobků a zejména s jogurty, tvoří tyto mikroorganismy také součást kvalitních salámů?
   Jde o suché fermentované salámy uherského typu, které mají vzhledem k obsahu probiotik (živé mikroorganismy přidávané do potravin nebo do potravinových doplňků, které příznivě ovlivňují zdraví jejich konzumenta zlepšením rovnováhy jeho střevní mikroflóry) i prebiotik (nestravitelné složky potravy podporující růst nebo aktivitu těchto prospěšných mikroorganismů v tlustém střevě) značně pozitivní zdravotní význam. Z hlediska použitých biotechnologií jde přitom v případě salámů o příbuzné, někdy totožné mikroorganismy mléčného kvašení, konkrétně o bakterie mléčného kvašení rodu Lactobacillus. Nejzdravější fermentované salámy kromě toho nesou na svém povrchu ušlechtilé plísně rodu Penicillium.
   Jinými slovy to, co možná někoho na první pohled odrazuje, je ve skutečnosti prospěšné pro lidský organismus a "plesnivý" povrch křemešníků, hermínů či rozličných uheráků bychom měli považovat především za signál kvalitní a zdraví prospěšné potraviny. Věděli to ostatně již naši předkové. V podstatě lze říci, že fermentované zdravé salámy byly na světě mnohem dříve než zdravé jogurty. Jejich existence je prokázána z doby před více než 2000 lety v oblasti Středomoří a například dlouhověkost Mojžíše je v Bibli mimo jiné připisována konzumaci fermentovaných masných výrobků.

   Salámy uherského typu obsahují v 1 gramu až 7,1 log10 cfu (colony forming units), tedy deset na sedmou prospěšných mikroorganismů typu Lactobacillus plantarum, a také kolem 7 log10 cfu dalších prospěšných mikroorganismů typu Lactobacillus sakeí/curvatus, případně také stejné množství Lactobacillus versmoldensis.
   Obsah těchto probiotik je tak naprosto srovnatelný s jogurty, v některých případech je dokonce vyšší. Nejlepší jogurty, prezentované jako vysoce kvalitní pro svou probiotickou funkci, obsahují přitom řádově 7 log 10 cfu Lactobacillus bulgaricus a řádově kolem 6 log 10 cfu bifidobakterií. Salámy uherského typu ale navíc obsahují produkty z rozložených tuků a bílkovin, vzniklé v průběhu zrání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ještě jedna citace:

 

Salámy "zdravější než jogurt"

   Ačkoli má spotřebitelská veřejnost díky příslušným reklamám v televizích v podvědomí spojen výskyt pro tělo žádoucích mikroorganismů (bakterií) především s různými typy mléčných výrobků a zejména s jogurty, tvoří tyto mikroorganismy také součást kvalitních salámů?

   Jde o suché fermentované salámy uherského typu, které mají vzhledem k obsahu probiotik (živé mikroorganismy přidávané do potravin nebo do potravinových doplňků, které příznivě ovlivňují zdraví jejich konzumenta zlepšením rovnováhy jeho střevní mikroflóry) i prebiotik (nestravitelné složky potravy podporující růst nebo aktivitu těchto prospěšných mikroorganismů v tlustém střevě) značně pozitivní zdravotní význam. Z hlediska použitých biotechnologií jde přitom v případě salámů o příbuzné, někdy totožné mikroorganismy mléčného kvašení, konkrétně o bakterie mléčného kvašení rodu Lactobacillus. Nejzdravější fermentované salámy kromě toho nesou na svém povrchu ušlechtilé plísně rodu Penicillium.

   Jinými slovy to, co možná někoho na první pohled odrazuje, je ve skutečnosti prospěšné pro lidský organismus a "plesnivý" povrch křemešníků, hermínů či rozličných uheráků bychom měli považovat především za signál kvalitní a zdraví prospěšné potraviny. Věděli to ostatně již naši předkové. V podstatě lze říci, že fermentované zdravé salámy byly na světě mnohem dříve než zdravé jogurty. Jejich existence je prokázána z doby před více než 2000 lety v oblasti Středomoří a například dlouhověkost Mojžíše je v Bibli mimo jiné připisována konzumaci fermentovaných masných výrobků.

   Salámy uherského typu obsahují v 1 gramu až 7,1 log10 cfu (colony forming units), tedy deset na sedmou prospěšných mikroorganismů typu Lactobacillus plantarum, a také kolem 7 log10 cfu dalších prospěšných mikroorganismů typu Lactobacillus sakeí/curvatus, případně také stejné množství Lactobacillus versmoldensis.

   Obsah těchto probiotik je tak naprosto srovnatelný s jogurty, v některých případech je dokonce vyšší. Nejlepší jogurty, prezentované jako vysoce kvalitní pro svou probiotickou funkci, obsahují přitom řádově 7 log 10 cfu Lactobacillus bulgaricus a řádově kolem 6 log 10 cfu bifidobakterií. Salámy uherského typu ale navíc obsahují produkty z rozložených tuků a bílkovin, vzniklé v průběhu zrání.

Ale to je krásně napsaný, to bych teda nedal, i když mám policejní školu :-). Ovšem jsem si to přečetl dvakrát. Dík chlape, hnedka jdu pro manželku ať čte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník swanieck

tak to je teda maďarský masakr motorovou pilou.......ale chápu tě, občas také ujedu a žeru čabajku a uherák jako zvěř aniž bych krájel poloprůsvitné plátky :giljotiini:

 

Ahoj, to věřím, já jel z práce kolem KAUFU a tam 400g šiška. No, nedokázal jsem odejít bez ní. Domů to mám 13km a představ si, že jsem nic nepřivezl. Měl jsem jen bílou bundu a džíny. Ale zato mám další známku na přívěšek do autobusu    :baby: attachicon.gifpick.jpg

Upraveno uživatelem swanieck
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl Prizaku, právě jsem na autobusaku zahlidl karosu s priveskama a musel jsem si te jit prohlidnout:-) Řeknu ti, že na tobe jsou ty uheraky docela vidět.

Ahoj, no uz je to lepsi, mam uz jrn 136 kilo. Malo pohybu, ale jde to. Chtel bych mit zas kolem 120ti. Dokud jsem byl jeste u policie a mel pohyb, taj 120 nebyl problem. Ale jses prvni, ktery si znamek vsimnul. Myslim Liberecaku. A jdu startovat, kastani uz preslapujou :-). Cusik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...jsem si ho teda včera koupil. Dnes načal, jen na ochutnávku, abych věděl, kvůli jaké záležitosti tady jste někteří ochotni položit i život... No běžte do ři.i všichni! Nic lepšího jsem nejedl (teda jako uherák): Jako bych neměl dost zlozvyků, teď ještě závislost na PICKu ! Nemám vás rád! :death:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...jsem si ho teda včera koupil. Dnes načal, jen na ochutnávku, abych věděl, kvůli jaké záležitosti tady jste někteří ochotni položit i život... No běžte do ři.i všichni! Nic lepšího jsem nejedl (teda jako uherák): Jako bych neměl dost zlozvyků, teď ještě závislost na PICKu ! Nemám vás rád! :death:

to musíš být ovšem neskutečně mladej, když jsi ještě nejedl uherák. Tvůj věk je obsažen v nicku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem mlád, Frostie, jsem stár... uherák jsem jídával, ale naposledy za socíku. Protože to, co se po revoluci začalo vydávat za uherák, nemá s uherákem nic společného. N..o a pak mi doma stále přistávaly nějaké tyto pseudo uheráky, ale ani jeden z nich si nemůže k PICKu  ani čuchnout.... to, co jsem psal v příspěvku, je, že jde o fakt dobrou záležitost, a že chutná tak návykově, že mám novou závislost...:(  a to mě štve, páč těch  závislostí pár mám a blbě se jich zbavuji (respektive nedokážu se jich zbavit).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem mlád, Frostie, jsem stár... uherák jsem jídával, ale naposledy za socíku. Protože to, co se po revoluci začalo vydávat za uherák, nemá s uherákem nic společného. N..o a pak mi doma stále přistávaly nějaké tyto pseudo uheráky, ale ani jeden z nich si nemůže k PICKu  ani čuchnout.... to, co jsem psal v příspěvku, je, že jde o fakt dobrou záležitost, a že chutná tak návykově, že mám novou závislost... :(  a to mě štve, páč těch  závislostí pár mám a blbě se jich zbavuji (respektive nedokážu se jich zbavit).

já jsem to myslel v legraci, M10, Tak teď už víš, že jediný uherák je Pick, ne nějaké kostelecké bláto...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před vánocema jsem kupoval za 170 kč 400g štangli v hypernově... od tý doby jsem 3x mlsně obešel regál, jelikož cena 275 Kč mě deprimuje, skoro 700 Kč kilo   :crying_anim02:

 

kostelecký sem ani nebral, na omak je strašně měkký 

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem mlád, Frostie, jsem stár... uherák jsem jídával, ale naposledy za socíku. Protože to, co se po revoluci začalo vydávat za uherák, nemá s uherákem nic společného. N..o a pak mi doma stále přistávaly nějaké tyto pseudo uheráky, ale ani jeden z nich si nemůže k PICKu  ani čuchnout.... to, co jsem psal v příspěvku, je, že jde o fakt dobrou záležitost, a že chutná tak návykově, že mám novou závislost...:(  a to mě štve, páč těch  závislostí pár mám a blbě se jich zbavuji (respektive nedokážu se jich zbavit).

Vitej v klubu. Brzy na ti bude diagnoza

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vitej v klubu. Brzy na ti bude diagnoza

...no právě :( ...to vám všem teda pěkně děkuju :D:D:D... Připomíná mi ten vtip o těch chudácích, co si chodili o půlnoci na hřbitov k duchům pro vyléčení svých deformací...až tam naposledy šel vyčuránek a duch se ho ptá : "Máš hrb?" "Ne.." odpoví postižený. "Tak tady ho máš!"....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem byl u dcery na kávě. Po chvíli se začala tlemit. Až pak jsem na to přišel. Hele. A jestli mlaďas vyroste a bude mi užírat, pošlu ho na převýchovu do Bangladéše :-))) p.s. samozřejmě jsme to hnedka zlikvidovali, aby se to nezkazilo :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...