Geodet Odesláno 9. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2020 Off topic. Zjistil jsem, že existuje něco jako chuťová paměť. Třeba si pamatuju jak chutnaly rajčata před 35-40 lety. Dneska jsou tak přešlechtěný, že dneska se té chuti ani neblíží.
Kotlick Odesláno 9. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2020 Off topic. Zjistil jsem, že existuje něco jako chuťová paměť. Třeba si pamatuju jak chutnaly rajčata před 35-40 lety. Dneska jsou tak přešlechtěný, že dneska se té chuti ani neblíží.Jj ale v létě ze zahrady vypěstované na sluníčku to je pecka. Tam ta chuť pořád ještě je.Odesláno z mého F2 pomocí Tapatalk
Geodet Odesláno 9. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2020 Ze zahrádky jsou dobrý. Taky je pěstuju. Ale TA chuť už tam není.
siwi Odesláno 9. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2020 Můj děda často říkával, že už ani ta sůl není, co bývala Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk
Geodet Odesláno 9. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2020 před 2 minutami, siwi napsal: Můj děda často říkával, že už ani ta sůl není, co bývala Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk +1. Jo sem starej sentimentální dědek.
siwi Odesláno 9. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2020 To já taky. Ty rajčata dneska fakt chutnají jinak Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk
Tom4 Odesláno 10. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2020 S přibývajícím věkem je potřeba nakrmit mozek novými podněty i ohledně chutí. Určitě si vybavíte že jste i vy sami museli ke spoustě chutí dospět, nemyslím dětské nejím rajčata/banány, ale typicky olivy, kapary, aromatické sýry. Dnes je fantastická dostupnost informací i surovin, asi bych doporučil vybrat si národní kuchyni která zní dobře z hlediska surovin a postupů, prostě co se člověku líbí. Vyzkoušet pár jídel v příslušně zaměřené restauraci, pokud sedí, tak kdo vaří nákup surovin, návštěva příslušné země . . . svět je krásnej, rozmanitej a strašně dobře chutná. A nemusí to být nutně exotika. Třeba Polská kuchyně je zajímavá, stejně jako třeba Maďarská
Moty Odesláno 10. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2020 před 12 hodinami, Frostie napsal: Jj. Eres, Anička, paprika sladká i pálivá, klobasz a samozřejmě Pick Přesně tak, pista je taky důležitá, ale co je Anička?
Frostie Odesláno 10. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2020 Přesně tak, pista je taky důležitá, ale co je Anička?Erös Pista a Édes Anna. Dvě nezbytné ingredience pro přípravu omáček a gulášů
Moty Odesláno 10. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2020 Cajk, Annu jsem neznal, díky za rozšíření obzoru maďarské kuchyně
bobi Odesláno 10. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2020 Hmm. Koukám,že Andulu budu muset taky prubnout
mAra_ Odesláno 10. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2020 Koukám, mají to v makru. Tak to tam zkusím příště najít...
Frostie Odesláno 10. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2020 Hoši, neříkejte mi, že jste to dodnes neznali Jak jste vařili guláš? Pro příznivce krapet ostrejsiho doporučuji Haragos Pistu )
bobi Odesláno 10. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2020 Guláš vaří drahá polovic.Je dobrý a šmakuje.Jenom vím,že tam dává také feferonky,které dostáváme v Bulharsku.Letos jsme BG nenavštívili,tak těch feferonek už asi moc nemáme (bohužel). Heragost pistu případně zkusíme - yes.
Moty Odesláno 10. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2020 @Frostie Jakej tovar ještě doporučíš z Maďarska?
Frostie Odesláno 10. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2020 [mention=15103]Frostie[/mention] Jakej tovar ještě doporučíš z Maďarska?V podstatě to máš dobře zmapovany. Papriky mleté obě, krémy oba (pálivý a sladký), Érös a Édes, klobásy, Pick, alternatívne Herz. A věc, kterou jsme ještě nezmínili, je národní likér Unicum. Chutí cca mezi fernetem a Jägermeisterem. Namražené sehr gut!
Moty Odesláno 10. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2020 Právě teď, Frostie napsal: před 10 minutami, Moty napsal: [mention=15103]Frostie[/mention] Jakej tovar ještě doporučíš z Maďarska? V podstatě to máš dobře zmapovany. Papriky mleté obě, krémy oba (pálivý a sladký), Érös a Édes, klobásy, Pick, alternatívne Herz. A věc, kterou jsme ještě nezmínili, je národní likér Unicum. Chutí cca mezi fernetem a Jägermeisterem. Namražené sehr gut! To je na mě moc voňavý, ale ještě jsem si vzpomněl na špek z mangalice a přidal na seznam, boží záležitost
bandicoot Odesláno 10. listopadu 2020 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2020 Já bral vždycky ty Csemege/ Csipös Paprikakrémy v tubě. Ale to bude asi ten Pišta s Ančou...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se