Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Off topic. Zjistil jsem, že existuje něco jako chuťová paměť. Třeba si pamatuju jak chutnaly rajčata před 35-40 lety. Dneska jsou tak přešlechtěný, že dneska se té chuti ani neblíží.

Odesláno
Off topic. Zjistil jsem, že existuje něco jako chuťová paměť. Třeba si pamatuju jak chutnaly rajčata před 35-40 lety. Dneska jsou tak přešlechtěný, že dneska se té chuti ani neblíží.
Jj ale v létě ze zahrady vypěstované na sluníčku to je pecka. Tam ta chuť pořád ještě je.

Odesláno z mého F2 pomocí Tapatalk

Odesláno
před 2 minutami, siwi napsal:

Můj děda často říkával, že už ani ta sůl není, co bývala emoji3.png

Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk
 

+1. Jo sem starej sentimentální dědek. 🙂

Odesláno

S přibývajícím věkem je potřeba nakrmit mozek novými podněty i ohledně chutí. Určitě si vybavíte že jste i vy sami museli ke spoustě chutí dospět, nemyslím dětské nejím rajčata/banány, ale typicky olivy, kapary, aromatické sýry.

Dnes je fantastická dostupnost informací i surovin, asi bych doporučil vybrat si národní kuchyni která zní dobře z hlediska surovin a postupů, prostě co se člověku líbí. Vyzkoušet pár jídel v příslušně zaměřené restauraci, pokud sedí, tak kdo vaří nákup surovin, návštěva příslušné země . . . svět je krásnej, rozmanitej a strašně dobře chutná.

A nemusí to být nutně exotika. Třeba Polská kuchyně je zajímavá, stejně jako třeba Maďarská ;)

Odesláno
před 12 hodinami, Frostie napsal:

Jj. Eres, Anička, paprika sladká i pálivá, klobasz a samozřejmě Pick emoji4.png

Přesně tak, pista je taky důležitá, ale co je Anička?

Odesláno
Přesně tak, pista je taky důležitá, ale co je Anička?
Erös Pista a Édes Anna. Dvě nezbytné ingredience pro přípravu omáček a gulášů c46508c54324e1c7cd432c258606513c.jpg
Odesláno

Hoši, neříkejte mi, že jste to dodnes neznali Jak jste vařili guláš? Pro příznivce krapet ostrejsiho doporučuji Haragos Pistu )

Odesláno

Guláš vaří drahá polovic😉.Je dobrý a šmakuje.Jenom vím,že tam dává také feferonky,které dostáváme v Bulharsku.Letos jsme BG nenavštívili,tak těch feferonek už asi moc nemáme (bohužel).

Heragost pistu případně zkusíme - yes.

Odesláno
[mention=15103]Frostie[/mention] Jakej tovar ještě  doporučíš z Maďarska?
V podstatě to máš dobře zmapovany. Papriky mleté obě, krémy oba (pálivý a sladký), Érös a Édes, klobásy, Pick, alternatívne Herz. A věc, kterou jsme ještě nezmínili, je národní likér Unicum. Chutí cca mezi fernetem a Jägermeisterem. Namražené sehr gut!
Odesláno
Právě teď, Frostie napsal:
před 10 minutami, Moty napsal:
[mention=15103]Frostie[/mention] Jakej tovar ještě  doporučíš z Maďarska?

V podstatě to máš dobře zmapovany. Papriky mleté obě, krémy oba (pálivý a sladký), Érös a Édes, klobásy, Pick, alternatívne Herz. A věc, kterou jsme ještě nezmínili, je národní likér Unicum. Chutí cca mezi fernetem a Jägermeisterem. Namražené sehr gut!

To je na mě moc voňavý, ale ještě jsem si vzpomněl na špek z mangalice a přidal na seznam, boží záležitost

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...