Frostie Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 před 1 minutou, Geodet napsal: Jo, tak jsem si to zapamatoval dobře. Bohužel jo a leccos může napovědět i prodejní cena Link to post Share on other sites
Geodet Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Off topic. Zjistil jsem, že existuje něco jako chuťová paměť. Třeba si pamatuju jak chutnaly rajčata před 35-40 lety. Dneska jsou tak přešlechtěný, že dneska se té chuti ani neblíží. Link to post Share on other sites
Kotlick Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Off topic. Zjistil jsem, že existuje něco jako chuťová paměť. Třeba si pamatuju jak chutnaly rajčata před 35-40 lety. Dneska jsou tak přešlechtěný, že dneska se té chuti ani neblíží.Jj ale v létě ze zahrady vypěstované na sluníčku to je pecka. Tam ta chuť pořád ještě je.Odesláno z mého F2 pomocí Tapatalk Link to post Share on other sites
Geodet Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Ze zahrádky jsou dobrý. Taky je pěstuju. Ale TA chuť už tam není. Link to post Share on other sites
siwi Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Můj děda často říkával, že už ani ta sůl není, co bývala Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk Link to post Share on other sites
Geodet Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 před 2 minutami, siwi napsal: Můj děda často říkával, že už ani ta sůl není, co bývala Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk +1. Jo sem starej sentimentální dědek. Link to post Share on other sites
siwi Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 To já taky. Ty rajčata dneska fakt chutnají jinak Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk Link to post Share on other sites
Tom4 Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 S přibývajícím věkem je potřeba nakrmit mozek novými podněty i ohledně chutí. Určitě si vybavíte že jste i vy sami museli ke spoustě chutí dospět, nemyslím dětské nejím rajčata/banány, ale typicky olivy, kapary, aromatické sýry. Dnes je fantastická dostupnost informací i surovin, asi bych doporučil vybrat si národní kuchyni která zní dobře z hlediska surovin a postupů, prostě co se člověku líbí. Vyzkoušet pár jídel v příslušně zaměřené restauraci, pokud sedí, tak kdo vaří nákup surovin, návštěva příslušné země . . . svět je krásnej, rozmanitej a strašně dobře chutná. A nemusí to být nutně exotika. Třeba Polská kuchyně je zajímavá, stejně jako třeba Maďarská Link to post Share on other sites
Moty Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 před 12 hodinami, Frostie napsal: Jj. Eres, Anička, paprika sladká i pálivá, klobasz a samozřejmě Pick Přesně tak, pista je taky důležitá, ale co je Anička? Link to post Share on other sites
Frostie Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 Přesně tak, pista je taky důležitá, ale co je Anička?Erös Pista a Édes Anna. Dvě nezbytné ingredience pro přípravu omáček a gulášů Link to post Share on other sites
Moty Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 Cajk, Annu jsem neznal, díky za rozšíření obzoru maďarské kuchyně Link to post Share on other sites
bobi Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 Hmm. Koukám,že Andulu budu muset taky prubnout Link to post Share on other sites
mAra_ Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 Koukám, mají to v makru. Tak to tam zkusím příště najít... Link to post Share on other sites
Frostie Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 Hoši, neříkejte mi, že jste to dodnes neznali Jak jste vařili guláš? Pro příznivce krapet ostrejsiho doporučuji Haragos Pistu ) Link to post Share on other sites
bobi Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 Guláš vaří drahá polovic.Je dobrý a šmakuje.Jenom vím,že tam dává také feferonky,které dostáváme v Bulharsku.Letos jsme BG nenavštívili,tak těch feferonek už asi moc nemáme (bohužel). Heragost pistu případně zkusíme - yes. Link to post Share on other sites
jovani Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 jj, PISTA Link to post Share on other sites
Moty Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 @Frostie Jakej tovar ještě doporučíš z Maďarska? Link to post Share on other sites
Frostie Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 [mention=15103]Frostie[/mention] Jakej tovar ještě doporučíš z Maďarska?V podstatě to máš dobře zmapovany. Papriky mleté obě, krémy oba (pálivý a sladký), Érös a Édes, klobásy, Pick, alternatívne Herz. A věc, kterou jsme ještě nezmínili, je národní likér Unicum. Chutí cca mezi fernetem a Jägermeisterem. Namražené sehr gut! Link to post Share on other sites
Frostie Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 jj, PISTA To je přesně ono! Link to post Share on other sites
Moty Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 Právě teď, Frostie napsal: před 10 minutami, Moty napsal: [mention=15103]Frostie[/mention] Jakej tovar ještě doporučíš z Maďarska? V podstatě to máš dobře zmapovany. Papriky mleté obě, krémy oba (pálivý a sladký), Érös a Édes, klobásy, Pick, alternatívne Herz. A věc, kterou jsme ještě nezmínili, je národní likér Unicum. Chutí cca mezi fernetem a Jägermeisterem. Namražené sehr gut! To je na mě moc voňavý, ale ještě jsem si vzpomněl na špek z mangalice a přidal na seznam, boží záležitost Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now