jovani Posted January 11 Report Share Posted January 11 jak to myslis? Link to post Share on other sites
Frostie Posted January 11 Report Share Posted January 11 před 4 minutami, jovani napsal: jak to myslis? Že je to v ledničce totéž, pod jiným obchodním názvem / značkou Link to post Share on other sites
5etter Posted January 11 Report Share Posted January 11 Jestli to bylo na mě, tak takhle: Hnízdní parazitismus je typický pro kukačky, které nakladou svá vejce do hnízd jiných ptáků.Máš tam jeden parazitní salám. Link to post Share on other sites
jovani Posted January 11 Report Share Posted January 11 jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj ale to neva, zjest sa da Link to post Share on other sites
M3maniac Posted January 27 Report Share Posted January 27 Chlapi dlouho jsem tu nebyl, ale je to bombička miluji ho. Link to post Share on other sites
prizak Posted January 28 Author Report Share Posted January 28 před 18 hodinami, M3maniac napsal: Chlapi dlouho jsem tu nebyl, ale je to bombička miluji ho. Jedu do KAUFU Link to post Share on other sites
bandicoot Posted January 28 Report Share Posted January 28 Několik dnů jsem neměl čich a tedy i většinu chutě. To bylo naprosto strašný koukat na šišku do lednice. V puse nebyl rozdíl mezi uherákem, jabkem nebo cibulí. Link to post Share on other sites
prizak Posted January 28 Author Report Share Posted January 28 před 1 hodinou, bandicoot napsal: Několik dnů jsem neměl čich a tedy i většinu chutě. To bylo naprosto strašný koukat na šišku do lednice. V puse nebyl rozdíl mezi uherákem, jabkem nebo cibulí. Kamaráde, tak to jsi byl opravdu chudák. To muselo být utrpení, cítím s tebou Link to post Share on other sites
Maxel Posted January 28 Report Share Posted January 28 Poslední dobou jedu na uherský vlně s bavorskou hořčicí a focacciou. Vyladěný kombo Link to post Share on other sites
jovani Posted January 29 Report Share Posted January 29 Několik dnů jsem neměl čich a tedy i většinu chutě. To bylo naprosto strašný koukat na šišku do lednice. V puse nebyl rozdíl mezi uherákem, jabkem nebo cibulí.nj, covid je previt, mal som to podobne, 2 a 1/2 tyzdna ... Link to post Share on other sites
Conrad Posted January 29 Report Share Posted January 29 před 45 minutami, filo-boxer napsal: Takhle zacházet s uherákem je něco mezi barbarstvím a diletantismem Link to post Share on other sites
neuromancer Posted January 29 Report Share Posted January 29 To souhlas, ale podle videa bych řekl, že to ani uherák není, vypadá to jak vysočina Link to post Share on other sites
Frostie Posted January 29 Report Share Posted January 29 To souhlas, ale podle videa bych řekl, že to ani uherák není, vypadá to jak vysočinaMožná ani to ne, pro mne je to něco jako separátový polopárek z Kostelce Link to post Share on other sites
filo-boxer Posted January 29 Report Share Posted January 29 Vy naděláte. Pořád je to jenom vepřový salám že supermarketu. I když Pick mi do pomazánky taky přijde škoda. Ale dá se tak zužitkovat třeba nějaký ne echt uherák, když ho někdo omylem koupí a pak nešmakuje. Link to post Share on other sites
Frostie Posted January 29 Report Share Posted January 29 Před hodinou, filo-boxer napsal: Vy naděláte. Pořád je to jenom vepřový salám že supermarketu. I když Pick mi do pomazánky taky přijde škoda. Ale dá se tak zužitkovat třeba nějaký ne echt uherák, když ho někdo omylem koupí a pak nešmakuje. To by šlo Link to post Share on other sites
Tom4 Posted January 30 Report Share Posted January 30 (edited) Za první republiky byla na poměrně novodobý výrobek té doby, uherský salám; uvalena tzv. daň z přepychu, ale i přesto, nebo možná právě proto, v té době . . . v době kdy se u nás začal vyrábět první tavený sýr v plechovkách . . . byla vyráběna tzv. "uherská pěna". Její výroba spočívala v namletí i těch nejmenších odřezků uheráku, smíchaných s vyšlehaným máslem a taveným sýrem. V nedávné historii jsme tuto měli dokonce uvedenu v ČSN normách pro studené stravování (v podstatě jde o cca stejný poměr uvedených surovin). Takže za mě doporučuji v rámci této nostalgie ušlehat uherskou pěnu, namazat ji na plátek veky, přidat nahoru šunku od kosti, kyselou okurku, vzpomenout si na dobu Paukerta, Buriana a trochu se bez odsuzování zasnít Edited January 30 by Tom4 Link to post Share on other sites
prizak Posted January 31 Author Report Share Posted January 31 V 30. 1. 2021 v 8:27, Tom4 napsal: Za první republiky byla na poměrně novodobý výrobek té doby, uherský salám; uvalena tzv. daň z přepychu, ale i přesto, nebo možná právě proto, v té době . . . v době kdy se u nás začal vyrábět první tavený sýr v plechovkách . . . byla vyráběna tzv. "uherská pěna". Její výroba spočívala v namletí i těch nejmenších odřezků uheráku, smíchaných s vyšlehaným máslem a taveným sýrem. V nedávné historii jsme tuto měli dokonce uvedenu v ČSN normách pro studené stravování (v podstatě jde o cca stejný poměr uvedených surovin). Takže za mě doporučuji v rámci této nostalgie ušlehat uherskou pěnu, namazat ji na plátek veky, přidat nahoru šunku od kosti, kyselou okurku, vzpomenout si na dobu Paukerta, Buriana a trochu se bez odsuzování zasnít V ucnaku kolem 1981 jsem si v kantosce kupoval uherskou a cabajskou penu v kelimku. Dodnes si chut pamatuju Link to post Share on other sites
Tom4 Posted February 3 Report Share Posted February 3 Když jsem včera dělal větrníky, zbylo trošku těsta, to je normálně odpalované tedy bez cukru, udělal jsem pár mini kousků a rovnou spíchnul tu pěnu. Paráda. Ještě že jsem byl odpoledne chvíli běhat Link to post Share on other sites
Frostie Posted February 3 Report Share Posted February 3 @Tom4 paráda, jak od Lipperta Link to post Share on other sites
Recommended Posts