Přejít na obsah

Korsbek Ocean Explorer 1000M


Návštěvník

Doporučené příspěvky

Po 4 měsících po prodeji panerai jsem dostal chuť na hodinky, ze kterých by se zase testosteron řinul proudem. Prostě to tak mám nastavené, vždycky doma musí být nějaké nekonformní mrchy. Výsledek té chuti vidíte na fotkách.

 

Hodinky Korsbek jsou nefalšované potápky 45 mm v průměru, 54 mm dlouhé, 17 mm vysoké a 24 mm rozteč řemene. Pouzdro dělali ve Pforzheimu u Frickerů, uvnitř tepe ETA 2824. Ciferník chrání 4 mm tlustý mírně klenutý safír s vnitřním AR. Na tahu se ani nosit snad nedají, váží okolo 350 g, takže budou na kůži a na léto půjdou na Hirsch extreme.

Jedná se o limitku 100 ks z roku 2008.

 

Pocity jsou z nich více než uspokojivé. Velice slušně udělané, krásný kovově hlasitý chod lunety, korunka čapne závit naprosto bez problémů. Ciferník jednoduchý, výborně čitelný, luminiscence nedosahuje úrovně třeba Seiko, ale nijak mě to netrápí.

 

Myslím, že jako hodinky do hospody, na dovolenou, na takové to domácí machrování budou sloužit dobře a ku spokojenosti.

 

pár fotek

post-1551-060548000 1325113857.jpg

 

post-1551-076704800 1325113877.jpg

 

post-1551-029759300 1325113898.jpg

 

post-1551-099980500 1325113907.jpg

 

post-1551-080441200 1325113915.jpg

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluji k přírustku. :notworthy:

Něco jako náš Nautilus L.E. .... Máš k tomu i ten atomový kufřík ?

Až Tě omrzí, dej vědět .... Takovéto ultimátní potápky se mi líbí. :smile_anim:

 

jojo, kufřík je taky. Voni tam píšou, že je to original pelican case, já tomu prd rozumím, ale pochopil jsem, že je to něco jako pixla s rodokmenem. :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jelikož se trochu potápím a neustále hledám, co opravdu padne na ruku, tak díky tvé minirecenzi tento kousek zařazuji do seznamu. Jsou fakt pěkný a vypadaj, že něco vydržej. Navíc se mě líbí dobrá čitelnost a jednoduchost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Když mně přijdou všechny ty "neznačkové" diversky jako Kobold, UTS, Kazimon, Kadloo, Zixen, Kremke, atd., čím dál tím stejné. Vím, ono není moc co vymýšlet, když musí splňovat nějké specifikace, ale stejně jsou na jedno brdo.:D Většinou ETA, vysoké pouzdro, trochu nemotorné, cena kolem tisícofky.

 

Co tě k nim vedlo? Snaha o odlišení nebo únava z osvědčených značek?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co tě k nim vedlo? Snaha o odlišení nebo únava z osvědčených značek?

 

To, co píšeš, platí i o "osvědčených značkách" - popis Většinou ETA, vysoké pouzdro, trochu nemotorné bude platit na Breitling, Ball, Sinn, Fortis atd., takové potápky asi budou všeobecně. Samozřejmě neřeším Rolex, IWC, PROPLOF...

Ze skupiny tebou jmenovaných bych asi vyřadil Kadloo, což jsou trošku vykradači hrobů, ale ti ostatní mají podle mě nezadatelné právo fungovat jako určitá subkultura hodinkového světa. Většinou jsou na rozdíl od naleštěných kancldajvrů opravdu používané k potápění. Je to asi pochopitelné, že majitel 312 OP se nevrhne mezi korály šnorchlovat a dojebat hodinky za 5000 éček.

 

K Tvé otázce, unavenej z osvědčených značek nejsem a odlišovat se nechci. Chtěl jsem vyzkoušet nějaké hodinky z té smečky WUS značek a ten Korsbek se mi líbil, stejně jako se mi líbí Sinn U2 nebo Kobold Spirit of America nebo UTS Adventure.

 

Za slušný peníze mám německý pouzdro, ETU 2824, pěkně udělaný hodinky, který mám jako třetí, když si chci odpočinout od IWC. A taky v tom hrál roli fakt, že mě baví zkoušet nové kousky a měnit hodinky a do toho komba Ingenieur a da Vinci se mi sahat nechce a nemám prachy na to mít třetí drahý hodinky asi je ani vlastně moc nechci, protože by na rukce nebyly tak často.

Takže je to čistě fanouškovský přístup. Můžeme jít po Novém roce na kafe v Práglu a předvedu ti je naživo, třeba se ti zalíbí, bručoune :D

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

si měl říct, že si přeješ pod stromek louskáček na ořechy, že se vám letos urodily... tak ještě jednou gratuluji a máš jednu jistotu, tyhle z tebe tahat nebudu, byly by mi velké :whistle:

 

louskáček to žádnej není ty vořechu, děkuji za gratulace a o moc větší jebky než ty vysoký OP 1950 zase nejsou. :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

To, co píšeš, platí i o "osvědčených značkách" - popis Většinou ETA, vysoké pouzdro, trochu nemotorné ...

Ale ne o největších ikonách Submarinerech nebo Seamasterech.:)

 

 

..... na kafe v Práglu a předvedu ti je naživo, třeba se ti zalíbí, bručoune :D

Mně se docela líbí, já je nehaním. Jen jsem na rozdíl od těch všech pochlebovačů a Hujerů lehce kritický.:lol2: Můžu si snad po těch letech tady a mracích hodinek, které mi prošly rukama, dovolit poněkud odlišný názor. Osobně bych si za stejný peníz koupil něco jiného. Ale nemáme a ani nemůžeme mít všichni stejný vkus, což je dobře.

 

S tím kafem nezapomeň!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasňačka náčelníku...

 

Vo těch seamasterech a submarinech jsem psal, že to je někde jinde.

 

Kritika vo mejch novejch hodinkách je samozřejmě vítaná, ale vocamcaď pocamcaď. :D

 

Ne vážně, sám jsem koukal na to zpracování, a těžko jim co vytknout. Jen mě děsí ta mrňavá ETA ve velkým pouzdře, ale s tím neuděláš lautr nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chválim nové vetry na fóre = Korsbek. Tento model by mi neprišiel ako láska na prvý pohľad. Určite však účely, aké si poznamenal, splnia.

 

Model Oceaneer má možno napohľad "živšie" indexy (budú základom aj pre GMT model), ale pre zmenu tu máš origo umiestnenú dátumovku. Rád si čítam ohlasy aj na WUS, keďže tam je v tomto smere viac majiteľov hodiniek, ako sú milo prekvapení aj v porovnaní s notoricky známymi značkami. Tak verím, že to časom len potvrdíš. V tomto duchu držím palce napríklad aj austrálskym Kremkáčom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...