Přejít na obsah

Investicni ZLATO


Doporučené příspěvky

Podle mě je samozřejmě těžký odhadnout, která mince vydaná ČNB půjde časem tak nahoru, že se vyplatí ji koupit xkrát dráž než je cena surovýho zlata.

 

Já se držím střední cesty, například včera jsem koupil novou edici 1 oz Britannia 30. výročí,kterých bylo vyraženo jen 7030ks což je docela málo a vzhledem k tomu, že mě stála 29 985Kč což je jen o 1025Kč víc než nejlevnější a nejobyčejnější Philharmoniker, tak bych řekl že za dvacet let na tom určitě bude o fous líp :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ano, mince ČNB jsou "na váhu" drahé. Na druhou stranu jsou poměrně dobře prodejné, lépe, než zlaté slitky. Tedy nyní, "v klidných časech", jak by to bylo v nějaké bouřlivější době se špatně odhaduje, v zahraničí asi ještě horší.

Tím, že vycházejí v nízkých nákladech mají i určitou sběratelskou hodnotu (a tedy nepodléhají tolik výkyvům ceny kovu) a zatím jsem nezaznamenal, že by se někde objevily falešné (což se o slitcích, výrobcích ze zlata nebo mincích produkovaných v milionových sériích říct nedá) - což opět zvyšuje prodejnost na sekundárním trhu (slitek bych na Aukru nekoupil, minci ČNB ano).

 

Pak je tu určitá citová hodnota. Je to jako s těmi hodinkami - u většiny cena spadne okamžitě po koupi a pak už jen padá. Přesto si je lidé kupují a někdy si i nalhávají, že do nich "investují". 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Nez nekdo zacne koukat na zmanipulovane grafy, je treba si polozit jednu zasadni otazku a tou je - kdo urcuje cenu zlata (a klidne i rovnou stribra)?  Asi vetsina vykrikne trh.. Ve skutecnosti jsou to nejvetsi banky, ktere si v zadnem pripade nepreji, aby lide utikali od potisteneho papirku a virtualnich cisel k necemu, co ma fyzicky omezene mnozstvi a co je mimo jejich sferu vlivu. A v tom je ten kamen urazu.. Je to podobne, jako by o vysce trestu rozhodoval sam zlocinec.. Ze se obchoduje s nasobne vetsim mnostvim zlata, nez ho fyzicky existuje, to uz je jen pomyslna tresnicka na dortu.. 

Z niceho utvoril neco jen Buh.. No a potom hned banky a burzy :)  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...