Přejít na obsah

Změna barvy bílých hodinek Casio baby G - reklamace


Doporučené příspěvky

Dobrý den.

Chtěla bych poprosit o radu při reklamaci hodinek.

Koupila jsem sportovní dámské bílé hodinky Casio Baby G. Hodinky stály skoro 4 tisíce.

Hodinky jsem začala nosit někdy v červenci 2011 a po krátkém nosení(několik měsíců) jsem začla pozorovat změnu barvy hodinek. Hodinky jsem proto po 3 měsících odnesla k reklamaci. Změna barvy hodinek je taková, že pásek je zvrchu i zespodu zabarvený, pimentovaný, zdálo se mně, že pásek je od rezu (kovové součásti) a od toho je barevná i umělá hmota pásku. Změna zabarvení je nejen na pásku, ale i na bílé barvě kolem ciferníku. Hodinky po několika měsících nošení vypadají, jako by byly špinavé a nosené několik let. S hodinkami jsem nezacházela nijak neadekvátně, jsou to sportovní hodinky, které by podle mě měly něco vydržet. Nesportuji, takže jsem hodinky ani při sporu nepoužívala, jen jsem je běžně nosila (denní aktivity, práce, hodinky jsem prakticky nasundavala..jako jakékoliv jiné předchozí hodinky , co jsem měla). Nepracuji s barvou, hodinky jsem ničím neobarvila. Hodinky jsem odnesla k reklamaci a bylo mně řečeno, že jsou to bílé hodinky a že jsem to mohla očekávat, že bílé hodinky se vždy obarví..že jsou nošené a špinavé (špinavé ale nejsou, změna pigmentace nejde umýt, odstranit). Dále mně bylo řečeno, že se hodinky obarvily od barevného oblečení, že se to stává. Nevím, zda se to stává, ale nepředpokládala bych, že si koupím takhle drahé hodinky a po 2-3 měsících budou vypadat, jako bych je nosila 3 roky. Nepředpokládala bych, že se hodinky obarví od oblečení. Nepředpokládala bych, že pokud si koupím bílé hodinky, nebudu moct nosit barevné oblečení. Pokud by byly hodinky obarvené od oblečení, nebyly by podle mě obarvené i zespoda pod páskem. Hodinky jsem již dvakrát reklamovala a dvakrát mně byly vráceny s neuznanou reklamací. Nyní jsem je odeslala k reklamaci potřetí. Prosím Vás proto o radu, jak postupovat.

Přijde mně to jako nesmyls, aby si člověk koupil bílé hodinky a bál se je nosit, aby je nobarvil (jen tím, že je nosí). S hodinkami jsem zároveň na druhé ruce nosila bílý, gumový náramek, zajímavé je, že ten je stále bílý (pokud bych obarvila hodinky, měl by se obarvit oblečením i tento plastový náramek¨Posted Image.

Nevím si již dále rady, proto Vás prosím o radu.

děkuji Jana B.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předpokládám že vyjádření o zamítnutí i se zdůvodněním máš písemně s razítkem, podpisem a nikoliv per-hubam, kdy lze navykládat cokoliv.

Žádat vrácení peněz, v případě neuznání nechat zpracovat znalecký posudek, zažalovat a necouvnout na smír.

Bez hodinek v ruce Ti asi těžko někdo řekne víc. Teoreticky můžeš mít pravdu (špatně namíchaný polymer, který zdegradoval) stejně můžou mít pravdu "oni".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Písemné vyjádření důvodu zamítnutí reklamace + posudek soudního znalce bude-li pro tebe pozitivní zajdi s ním naposledy za prodejcem, většinou vyměkne. Jinak normálka soud, s kladným posudke znalce je vysoká šance.

Stejné rady jsi mohla dostat ale i např TADYtohle forum je sice o hodinkách ale trochu jinak <_<

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam tiez biele Baby-G..a tiez sa zaspinili..je to proste guma, nic s tym neurobis..ja ich beriem furt k moru a do bazenov..chlor a sol ich trocha vybielia..take somariny neriesim..su to sportove hodinky... :whistle:

myslim, ze ti reklamaciu neuznaju

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

G shock se zabarvují, nejen bílé, ale i jiných barev. Teoreticky by reklamace uznána být mohla, je to imho vlastnost-nestabilita materiálu.. Jinak na fórech jsou různé rady jak barvu "změnit", pokud by Ti reklamace uznána nebyla, můžeš začít experimentovat ;-)

A s Gčkama se zažije spousta srandy, nemá smysl na ně zanevřít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiez som uz davnejsie kupila biele hodinky s gumovym naramkom za 400? (Armani). Nosila som ich len v lete a nemali sa ani ako od oblecenia zafarbit a guma aj tak ostala po 2mes zazlknuta. V obchode mi povedali, ze to je normalne a na vlastne naklady som si kupila druhu gumu. Myslim, ze to netreba moc riesit. Proste s tym treba ratat pri bielej farbe. Ani biela kabelka pri beznom pouzivani neostane ziarivo biela.

Skus tu gumu trosku vydrhnut sodou bikarbonou. Mne to trosku pomohlo. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpovědi. Pro příště se poučím a bílé hodinky kupovat nebudu. Ale stejně mně to štvě. Chápu, že bílá nebude vždy bílá, ale nesouhlasím s tím, že jsem s tím měla počítat, když jsem si kupovala bílé hodinky. Brala bych to po třeva roce nošení, ale po dvou měsících..pásek je teď opravdu hnusnej :( Hodinky od "vietnamců" by vydržely víc, než tyhle, Jsou sice krásné, fungují zatím jak mají, ale ta barva. Možná to moc řeším, jak zde píšete, ale bílé hodinky by měly zůstat bílé...a ne hned jako kdybych je přetřela barvou :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neni to nic neobvyklého, bílá guma prostě žloutne.... měl jsem možnost vidět i světle růžovou gumu zbarvenou do zvláštního odstínu modrozelené.

Reklamace alespoň podle mě uznaná nebude...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Gumové pouzdro má na povrchu  póry, tak že  se do nich usadí cokoliv s čím přijde do stiku, včetně potu s tím se těžko něco nadělá.  I když je fakt že, Tě prodejce na to mohl upozornit  . Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...