Přejít na obsah

Britské armádní hodinky - od firmy GWS


A10

Doporučené příspěvky

Pokusím se o malé "představení" těchto armádních hodinek respektive hodinek, které jsou inspirovány oficiálními hodinkami britské armády.

 

Hodinky vyrábí britská firma GWS (je to oficiální distributor Traser a také zajišťuje servis těchto hodinek pro britský trh)

http://www.militarywatchshop.co.uk/section/h3-gws-g10/, a díky tomu má tato firma vynikající přístup ke švýcarským strojkům Ronda a hlavně k tritiu pro jejich osvit.

 

Model těchto hodinek je nabízen v mnoha variantách, PVD, vodotěsnost 100m nebo 200m, safírové či minerální sklíčko, řemínky NATO, guma, kůže jedná se o stejné řemínky používané firmou Traser, jen nemají logo Traser na sponě.

 

Co hodinky charakterizuje, jejich vynikající přehlednost a čitelnost typická pro armádní hodinky, jsou to příjemné hodinky a tak nějak Vám na ruce "přistanou".

 

Hodinky, která bych Vám rád představil mám cca. 2roky je to model Pro Diver.

 

Základní vlastnosti:

 

- ocelové pouzdro 316L (dýnko kartáčované)

- průměr pouzdra 43mm s korunkou, sklíčko průměr 32mm, výška pouzdra 12mm, váha cca.79g

- safírové sklíčko

- šroubovací dýnko a korunka - vodotěsnost 200m

- strojek Ronda 715

- osvětlení ciferníku a ručiček pomocí Tritia vybral jsem si modrou barvu (je nabízená ještě zelená barva vyberete při objednání) 12h je osvícená oranžově

- šroubovací stěžejky, rozteč 22mm

- jednoduchá datumovka

- řemínek NATO Strap (používám jiný než dodává výrobce)

 

Hodinky se dodávají v malé papírové krabičce s manuálem a letákem s nabídkou dalších modelů výrobce (Traser, GWS)

 

Přehlednost, přesnost a určitý druh odolnosti (ocelové pouzdro, safírové sklíčko, vodotěsnost....) a dokonalá čitelnost ve tmě to myslim dělá hodinky hezkou alternativou k ostatním armádním modelům na trhu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Mozna to chapu spatne, kdyztak me prosim opravte, je to tak, ze H3 na ciferniku oznacuje pouziti tritia? A pismeno "t" taky?

 

H3 určitě a myslím že i o to značení T, se na dává na hodinky s tritiem ale nejsem si jistej jestli se nedává jen na vojenské ciferníky.

 

Ano, oba symboly označují to samé.

 

Označení T v kroužku je britské vládní označení pro erární hodinky obsahující svítivé materiály na bázi tritia.

 

H3 je zkratka z Hydrogen-3, což je po americku zjednodušené vyjádření správného zápisu tritia jako 3H. Požadavek na uvedení zkratky H3 a radiaktivního symbolu na ciferníku pak pochází z amerických vojenských předpisů na vojenské hodinky. Ze stejného zdroje je také požadavek na dvojitou podobu indexů na číselníku od 1-12 a 13-24. To žádné oficiální britské vojenské hodinky nemají.

 

Takže číselník hodinek od GWS je takový mix US vojenských požadavků s příměsí britských regulí. Třešničkou na dortu komplikovanosti značení je licenční požadavek výrobce tritiových GTLS kapslí, švýcarské společnosti Mb-microtec, že na dýnku musí být napsáno "mb-microtec H3".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Ahoj, od května tohoto roku, vlastním model GWS pro diver WR 200 m se šroubovací korunkou. Prakticky z ruky jsem je sundal jen při občasném vyprání Nato strapu a jinak je mám 24 hod na ruce. Jsem zámečník, tak s něma svařuju a brousím a dělám jiné nepřístojnostin co se jinak nedělají. Dělají se mnou v lese a na baráku a nevím, že bych o nich věděl, třeba že by mě zavazely nebo tak něco. Mám model bez PVD jen kartáčovaný nerez a zelené podsvícení indexů, což je mimochodem luksus. Svítí to jak prase a je to i v noci i ve dne velice přehledné na odečet času.Sklíčko je u tohoto typu safírové a i po této zátěži co jim dávám je jako nové. Na pouzdru jsou jen mikro vlásečnicové škrábanečky, ale to k životu patří.Ruku mám 17-18 po obvodě a anintak nejsou v průměru 42 moc velké a sedí jak prdel na hrnec. Pokud se dostanu včas domů, přidám nějaké fotky na ruce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za fotky. To pouzdro vypadá parádně a myslím si, že díky kartacovani nebude vidět každé škrábnutí. Trochu mě u Traseru mrzi to sklo,je tam minerální. Druha věc je korunka, není šroubovací,ale asi to mají vymyšlený. Co mi vadí víc jsou dvě polohy korunky. Tu první na datum moc nejde poznat. Ale je to asi otom najit ten grif.

Čitelnost super a tritium je luxusní! Originál nato řemen pohodlný. Jsou prostě super! Časem snad sesmolím par řádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...

Za mě jsou to moje zatím už víc jak rok jediné dokonalé na denní nošení hodinky.Jsou se mnou denně i v noci a ve sprše . Stále na ruce a vůbec o nich nevím. Trtium je krásně čirelné, svítí jak žárovka a na denním světle jsou přehledné na první pohled. Jsem svařeč zámečník a až na pár vlásečnic na pouzdře jsou jak nové. Sklo bez poskvrnky a origo nato strap jen jednou za čas přeperu a zase jdou na ruku. Mohu jedině doporučit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...