Přejít na obsah

Dotazy - pelmel


Doporučené příspěvky

Zdravím. Vím, ze se tu pohybují lidé z různých oborů, proto hodím dotaz. je tu nekdo, kdo by mohl udělat nějakou zajímavější cenu na vstupné do aquapalace Praha? Kdysi sem tam jezdivaval a bylo tam plno lidí za "nenormální" vstupné, tak to zkouším. Případně se kdyztak ozvěte do SZ. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neděláte někdo do podlah? Po pětiletém provozu je naše plovoučka (od developera, tudíž to nejlevnější co bylo tehdy na trhu) zralá na výměnu a tak se poohlížím co, kde a jak.

 

Zatim jsem rozhodnut pro vinyl, ale to je asi tak vše, kde jsem skončil.

Potřeboval bych poradit co je lepší (klick, lepení), jakou zvolit výšku nášlapu, kde koupit, na co dát bacha, apod.

 

Pokud by byl někdo schopen poradit firmu, co to udělá na klíč za rozumný peníz ? odstranění stávající, instalace nové podlahy a vše kolem toho, budu šťastný jak blecha. Nemám moc času to řesit sám.

 

Díky!

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prostě si vyber lokálního podlaháře - samotného mě na podzim překvapilo kolik to dnes dělá lidí, vývar na materiálu mají asi slušný, takže cena práce je spíš zaokrouhlovací chyba. Zaměření+dodávka byly v podstatě na počkání, vyklizení staré plovoučky berou v hodinovce jako součást instalace (akorát u mě nebylo co). 

Máš děcka, takže do pokojů ber vinyl (strukturovaný povrch, neklouže a je odolnější než laminovaný papír) podložený korkem (hluk) na zámky (rychlost instalace záleží jen na množství detailů). Lepené provedení má IMHO smysl spíš do kuchyně a nebo tam kde se něco intenzivně vylejvá a nebo brutálně rozbíjí o zem (možnost výměny poškozených dílů bez stěhování a rozborky). Důležité je jen abys měl opravdu rovný podklad - ale jestli měls plovoučku, víš o co jde, jinak je potřeba k ceně (600-900/m2) připočítat 30-50% navrch za stěrkování (dělají si sami podlaháři = netřeba shánět zedníka, akorát tvrdnutí zabere pár dní navíc).

Jo - a jestli nemáš úplně jasno v barvě, kašli na internetové vzorníky a malé vzorky ve skladech osvětlených zářivkou. Doporučuju hodit místnost do poctivého 3D (vloni mi ušetřil ranec Live Home 3D) a skouknout co to udělá - hlavně u tmavších odstínů strašně záleží na světle, teprv na sluníčku (je potřeba zohlednit světové strany) a nebo při vhodném osvětlení (God Bless Philips HUE!) na té textuře krásně vyniknou barvy a na konfekční "světlou bukovou plovoučku" rychle zapomeneš  :cool02:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Máte někdo tip na ubytování, penzion nebo tak něco v okolí novyho města na Moravě? Cca do 60km směr od Prahy? Jde o přespání pro mé a ženu cestou na světový pohár Mtb. Takže nic hogofogo, ale zase aby to mělo nějakou úroveň. Děkuji

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar chlapi, budu rád za každé rady, případně pokud jste to taky tak měli, jak jste to řešili. 

 

V ledničce cca týden zpátky začalo něco nechutně smrdět, tak jsem první myslel, že nějaká potravina se tam zkazila, probrali jsme všechny potraviny a vyčistili vnitřek a smrad stále nic. Tak jsem začal zjišťovat, kde je příčina a dočetl jsem se o odtokovém kanálku, ok tak jsem vyndal vše ven. Mrknu na kanálek a vidím tam nějaký nějaký kus něčeho, tak to vytáhnu a říkám si vyřešeno, ale pro zichr jsem tam ještě nacpal brčko a najednou vytáhl nějaký červený hnus, tak si říkám co to sakra je, nedalo mi to a vytáhl jsem ledničku, že zkontroluji zda něco není v té nádobce odpařovací nad kompresorem. V nádobce nic nebylo, ale ve žlábcích, kde to mělo pomalu asi stékat do té nádoby na odpaření byl totální masakr hnusu, červená tekutina/želé zapáchající. Vyčistil jsem to (100% to není, to bych urval ty černé žebra zezadu, které jsou napojené na trubku), kanálek několikrát projel, ale smrad stále je a já si teď říkám co s tím. Lednička je rok stará jedná se o model Bosch KGE36DW40. Ještě jsem si všiml, že ono než to steče k tomu kompresoru, tak to musí dostatečně se zaplnit takové plastové jímky, nemělo by to rovnou téct k té nádobce od toho kanálku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslíš, že by mi v tem Gumexu jich pár i vysekli?

Tohle řešení mam taky v zásobě, ale zase nevim kdo by to vyrobil.

 

Aha, koukám, že asi jo.

Zalezi na poctu. A pokud je slozitejsi tvar, tak se obrat na firmu Kalina Zlin. Jestli mam dvojku gumu, tak ti jich par vystrihnout muzu, musim zitra mrknout v hokne. Dyztak pisni SZ.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar chlapi, budu rád za každé rady, případně pokud jste to taky tak měli, jak jste to řešili.

 

V ledničce cca týden zpátky začalo něco nechutně smrdět, tak jsem první myslel, že nějaká potravina se tam zkazila, probrali jsme všechny potraviny a vyčistili vnitřek a smrad stále nic. Tak jsem začal zjišťovat, kde je příčina a dočetl jsem se o odtokovém kanálku, ok tak jsem vyndal vše ven. Mrknu na kanálek a vidím tam nějaký nějaký kus něčeho, tak to vytáhnu a říkám si vyřešeno, ale pro zichr jsem tam ještě nacpal brčko a najednou vytáhl nějaký červený hnus, tak si říkám co to sakra je, nedalo mi to a vytáhl jsem ledničku, že zkontroluji zda něco není v té nádobce odpařovací nad kompresorem. V nádobce nic nebylo, ale ve žlábcích, kde to mělo pomalu asi stékat do té nádoby na odpaření byl totální masakr hnusu, červená tekutina/želé zapáchající. Vyčistil jsem to (100% to není, to bych urval ty černé žebra zezadu, které jsou napojené na trubku), kanálek několikrát projel, ale smrad stále je a já si teď říkám co s tím. Lednička je rok stará jedná se o model Bosch KGE36DW40. Ještě jsem si všiml, že ono než to steče k tomu kompresoru, tak to musí dostatečně se zaplnit takové plastové jímky, nemělo by to rovnou téct k té nádobce od toho kanálku?

Asi by som tam do toho kanalku nalial tak stvrt deci sava a bolo by po zapachu. Otazka je kde sa tam ten sajrajt bere... spravne by tadial mala tiect len voda/kondenzat. Ja som svojho casu dosiahol podobnych stavov ked tam spolubydla vylial kelimok smotany. Savo to spolahlivo vyriesilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

Kdopak tu také jezdí pravidelně po D1? Nemáte někdo nějaké nové informace jak to vypadá s úsekovým měřením v omezeních? Dívám se po značkách, čarách a pořád nic, už je to nějaké podezřelé :)

Upraveno uživatelem dtx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...