Přejít na obsah

Dotazy - pelmel


Doporučené příspěvky

Tvl, ty ještě pamatuješ dobu předinternetovou, tak mu uvař oldskúl a ne podle chytrostí na netu. Nezapomeň že na tydlecty internety píše každej vědec. Babka psovi vařila rejži a těstoviny, zalitý vývarem z masa a psi se dožili jeden 18 a druhej 16 let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na "co se davalo ked neboli granule" by som sa urcite vykaslal, davalo sa proste co zrovna bolo, ale tiez ludi vacsinou az tak moc nezaujimalo kolko sa ratafak dozije.

 

Normalne by som ho pre zaciatok vzal k veterinarovi a tam Ti povedia odkial pramenia jeho problemy a ako s nimi co najdrahsie bojovat. Potom to skusis a bud to zabere (a pripravis sa o vsetko zabavu) alebo zistis, ze to az tak moc nefunguje. Kazdopadne v tej prvej casti sa veterinar vacsinou moc nepletie,... takze ako zaciatok to bude dobre a Ty potom mozes zacat obrazat specializovane fora, experimetovat a napriklad mu tie granule zacnes teplou vodou rovno polievat dopredu, alebo mu ich das na par minut do parneho hrnca, ci na ne 10 minut pred tym rozbijes vajce, alebo mu zacnes kupovat take tie psie salamy/konzervy,.... bude tam urcite viac nez jedna slepa ulicka, ale zase budes sa citit trochu ako Dr. House.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já to teď dělám tak, že koupím 600g kuřecích prsou, to uvařím tak ve dvou litrech vody, přidám k tomu zeleninu takovejch taky 600g a kolínka tak, aby z toho vznikla po vychladnutí v podstatě kompaktní hmota. dá to na tři dny. Ale právě nevím, jestli tam nemá bejt víc masa, což asi jo. A co tuk?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nadměrné pití a může poukazovat na poškození ledviny, takže dávej něco bez soli. Zkus třeba tohle https://www.husse.cz/chovatelske-potreby-pro-psy/krmiva-pro-psy/masove-konzervy-pro-psy

 

Dají se od nich sehnat i vzorky, abys to mohl na psovi otestovat, zda mu to bude šmakovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Psům jsem vždy vařil vepřové koleno a nožičky z výseku za pár korun. Do toho těstoviny anebo granule. Vařil jsem to na dvě etapy - jedno koleno a dvě nožičky hned na začátku a po 2 hodinách jsem přihodil ještě jednou to samé a vařil hodinu. Ta první várka se rozvařila a udělala hutnou hmotu na zahuštění směsi, ta druhá várka byla na okusování. Plus ty kosti z toho měli jako zábavu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, zda je pro psa vařené maso zrovna ideál, vařené kosti ale určitě ne.

Zkusil bych jiné granule, míň soli, menší/větší, nebo se zkus podívat na krmení syrovým masem a zeleninou, tzv barf.

Dává to větší smysl, než by jeden čekal, všude je spousta prodejen, co ti za supr cenu nabídnou už předmíchané zmrazené pytlíky, které jen ráno vytáhneš z mrazáku a večer krmíš.

Dobře poradí např. MVDr Šťourač, na netu jde najít kontakt a ani u starýho psa by neměl být problém na tuto stravu přejít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám starýho psa a  von když žere granule, tak se dusí, hodně pije a pak potřebuje furt na záchod. Chci mu teda vařit, ale v podstatě nikde se nedočtu konkrétní složení takový stravy. Řekněme 60% bílkovin a zbytek co? Nějaký tuky, zelenina - a co nějaká rejže nebo kolínka?? Nebo se nepotřebuje cpát přílohama? Krmná dávka vychází na cca 700g denně, ale k tomu musím připočíst i tu vodu, co se to v ní bude vařit, ne? 

Já jsem našemu Maxovi (střední pes, cca 30 kg) dával, vedle seniorských granulí a kvalitních konzerv, syrové hovězí srdce, což je čistá svalovina, naprosto ideální. A abych mu dodal kolagen, míchal jsem srdce se sulcem z prasečích nožek. Ty jsem dal do pomalého hrnce a vařil, dokud kosti nebyly téměř měkké (pak jsem je samozřejmě vyhodil). Srdce jsem mu ale raději nakrájel na malé kousky, jinak by se udávil, jak to hltal, ale i tak svou záchovnou dávku (cca 800 g) vdechnul za dvě minuty. Udělal jsem toho samozřejmě kotel, rozdělil na dávky a zmrazil. Dostával tak 2 x 3 do týdne, na střídačku, jak jsem psal, s granulemi a konzervou.

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja v podstate varim podobne - jen tedy obcas pridavam korenovou zeleninu - mrkev petrzel, obcas kedluben. Vyvar z toho pak mam v mrazaku a granule/konzervy tim jeste psum zaleju. 

Btw v Kauflandu maji konzervy na barf - pul kralika a hovezi ve vlastni stave - 80kc/kus (ale da se sehnat v podstate vsude - jen do Kauflandu proste chodim) - pridavam jim to taky do zradla - jedna mi vydrzi tak dva dny pro dva vetsi psy.

EDIT: chtel bych si zrat jak nasi psi...

Upraveno uživatelem mAra_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiez je dolezite sa nenechat popliest niecim, co je vraj medzi chvatelmi zname ako "Kocky by kupovali whiskas - syndrom". Zvierata su na tom uplne rovnako ako ludia, zdaleka nie vsetko co im chuti je pre nich zaroven dobre-zdrave. Ja som sa napriklad experimentovaim dopracoval ku granuliam, ktore ratafak miluje zo vsetkych testovanych asi najmenej, ale zas po nich vzdy do tyzdna zmizne problem s vytokom z ucha.... takze mu to teraz miesam aby sa pes nazral a ucho zostalo zdrave :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...