Přejít na obsah

Dotazy - pelmel


Doporučené příspěvky

před 23 hodinami, dtx napsal:

Nenašel jsem vlákno k dílně a kutilům, tak to dám sem. 

Dnes se mi rozbila tátova historická vrtačka Narex. Je to opravdu historický kousek, ale co ta přežila a co se s ní postavilo je neuvěřitelné. Ještě dnes jsem s ní vrtal a teď večer se nechce zapnout - zmačknuspoušťa nic. Bude to asi nějaký problém v elektročásti, protože se občas rozběhne, ale hned zase zdechne. 

Neznáte nějakého šikovného opraváře staršího nářadí? Vím, že dnes nová vrtačka tolik nestojí, ale tohle je roky osvědčená kvalita a máme k ní citový vztah. 

 

Předem díky 

Že by to byly uhlíky? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 40 minutami, Strocek napsal:

Jestli ti můžu dobře poradit a že vim vo čem mluvim, tak na jakýkoliv umělecký obory jako je malba, socha, nový média (AVU, UMPRUM) ho v životě nedávej!!! To je zabitejch 6 let studií s nulovým předpokladem uživení v těchto oblastí. Jestli by si chtěl přesto jít (nebo mladej) tímto směrem, tak určitě vyber obory, který maj budoucnost. Např. počítačová grafika (hry, reklamka), uměleckej dizajn, návrhy vozidel apod. takovýhle šikuly automobilky rádi zaplatí. Tímhle směrem bych asi šel. Případně něco s filmem, režie atd., ale to bych taky řadil do kategorie né moc perspektivní. Muj postup by byl takovej, že bych ho systematicky tlačil tak, že by nechtěl dělat nic jinýho než zubaře ;)

Chlapec má hlavne čas. Pokud je rozevlaty bordelar tak spíše umělecké obory. Pokud je perfekcionalista tak design apod. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud je perfekcionista, tak může bej i hyperrealistický malíř... Jasně kluk má čas, bez debat, což hned nevyplynulo. Ale dát dítě (i když to už se bavíme o dospělých) na zmiňovaný obory avu, umprum, a je jedno jestli to je rozevlátý bordelář nebo něco jinýho, je zazdění 6ti let, který by zužitkoval daleko líp v daleko perspektivnějším oboru a jestli si myslíš, že tyhle obory jdou dělat kvalitně na vrcholný úrovni bez finančních prostředků, tak bohužel nejdou, takže i kdyby to vystudoval (jako že jinak teda nedá a chce a ně) a neměl finančně krytý záda rodičema, tak to stejně dělat nebude a ani na dobrý úrovni bez finančních prostředků ani nemůže. To je asi tak nějak co bych k tomu řekl a pointa bylo varování se těmhle oborům ze široka vyhnout... Vlastně už v tomhle věku to zkoušet směřovat jinam, tady naštěstí to vypadá, že by to mohlo jít nechci říct správný směrem, každopádně určitě perspektivnějším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju, prostě bych mu chtěl pomoci rozvíjet koníček, kde jsem sám jalovej. Je mi jasný, že se to může ještě několikrát otočit a nečekám ani, že by z něj vyrostl druhej Franta Vláčil. Sám žádnou podobnou dovedností neoplývám, takže tápu. Zase ale nejsem línej se optat nebo vnutit.  :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za vyhnutí uměleckým školám se přimlouvám, máme jednu ve městě a vždy tam chodili největší smažky a podobná extraliga, většina z nich je teď na pásu. Taky bych se vyhnul YT tvorbě, internet je krutej a děcko to může vcucnout a pěkně semlet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Další dotaz: 

dnes dorazil mejl od České pošty z adresy support@neelejay.de

Vážený zákazníku,

Vaše zásilka ceká na dorucení

Prepravní kód: 2938456

Poslední aktualizace: prijato na pošte (5am | 27-10-2020).

Stav zásilky: ceká na platbu.

Potvrdte platbu 99 CZK pomocí následujícího odkazu:

https://www.postaonline.cz/payonline/Track=2938456

Poznámka: Do odeslání vám nebudeme úctovat žádné náklady.

©Ceská pošta

Nevím, za co chtějí zaplatit poštovné a z mejlu to nejde zjistit. Po rozkliknuti je odkaz na údaje od karty. Moc se mi to nezdá, když nevím za co to je a i ten mejl je divnej

 

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, Prochy68 napsal:

A Gustave, antivir nějakej máš?

Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk
 

Já to otvíral v mobilu....po kliknutí se objevil stránka pro platbu kartou. To mě přišlo divný...tak jsem to zavřel

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tam je to asi zase víc nebezpečný než jabko . Lepší je se nejdřív podívat kam odkaz ukazuje než nejdřív klikat, zvlášť u podezrelejch mailu.

Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 minutami, Prochy68 napsal:

Tak tam je to asi zase víc nebezpečný než jabko emoji5.png. Lepší je se nejdřív podívat kam odkaz ukazuje než nejdřív klikat, zvlášť u podezrelejch mailu.

Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk
 

Tady moc jasný právě nebylo...postaonline.cz žádný údaje o kartě jsem nevypisoval, tak by to měli být ok, ne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...