Přejít na obsah

Dotazy - pelmel


Doporučené příspěvky

před 13 hodinami, Tom4 napsal:

Od čeho to je znečištěné? 

 

Vůbec netuším, nebýt ženy, ani o tom nevím:-)

před 13 hodinami, Prochy68 napsal:

A není náhodou už poskozene to samotné chromování?

Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk
 

To nevím, každopádně vůbec to nevystupuje na povrch, je to úplně hladké.

před 13 hodinami, M3maniac napsal:

No mám pocit, že o to šlo. Žena chtěla novou s marfael ji sdělil, že je ještě docela pěkná a že to chce jen švédskou utěrku😂

Tak, mně to samozřejmě nevadí a žena chce měnit baterii, což je to poslední co chci, to to radši uleštím k smrti:-). Nedávno jsem spravoval myčku, ještě mě čeká oprava oťukaných omítek a tak logicky chuť do výměny baterie tam úplně není:-))

 

 

A co případně ten Cape Cod, tím bych to nevydřel? Ale zkusím i to, co mi bylo doporučeno. I kdybych to měl vzít flexou, baterii neměním.

Upraveno uživatelem Marfael
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavně ten chrom je jen tenká povrchová úprava, pod tím je mosaz. Jakmile poškodíš chromovou vrstvu bude prosvítat a v tomto případě bude velmi rychle nevzhledná. Nejprve bych zvolil běžně dostupnou chemii, konkrétně Fixinelu, nechat chvíli působit a otřít. Při dlouhodobém působení a používání (typicky pokojská v hotelu co to zleje a nechá půl hodiny "ať to působí" a takto to udělá 2x za týden tak baterii za 3 měsíce vyhodíš), Fixinela chrom sežere. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako za 11 let už má holka nárok, voni tyhle věci nejsou na věčný časy a prostě jednou jejich čas nastane, ale 11 let na často používanou baterii je podle mě dost dobrý, ale jestli to je jenom v tom chromu, tak jako proč se nepokusit to dát do cajku, to zase chápu. Sem tuhle vyměňoval baterii mámě a vydržela jednom 7 let, ale měla nějakou z těch levnějších. Těch přípravků budu  celá řada. Já bych to osobně vzal tim silichromem, protože tam budeš vědět tutáč jestli je to povrchový nebo ne. A když to nerozleští silichrom, tak to nevyčistíš ničim a ušetříš si práci. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Silichrom je leštěnka na chrom, takže bych se toho vůbec nebál. A když to nedá jedno kontrolní přelíznutí silichromem, kde jasně poznáš jestli to pak má cenu řešit nebo je to natolik v pr..., že už to řešit nemusíš a můžeš rovnou vyrazit pro novou a ušetříš si plno sraní s pokusama o vyčištění. Klidně tady můžete míchat lektvary a kupovat plno prostředků, ale takhle bych to udělal já. Na běžný a dobrý vyčištění všeho možnýho a vodního kamene mám Cillit bang, u kterýho by se mi nestalo, že by něco nevyčistil, bavíme se o běžným čištění, ale tohle bude náročnější. Tady to vypadá, že už bude poškozenej samotnej chrom. 

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prohlídni si pořádně tu baterii, jako co tam chceš poškrábat? :) Tam sou vrypy jako kráva, tady neleštíš tah vod hodinek. Se silichromem mám samozřejmě praktický zkušenosti, jinak bych ho nedoporučoval, nevim o tom, že bych něco poškrábal, ale věřim, že na konečné vypucování chromu bude ten Sitol vhodnější, ale tady na srovnání takovýhleho povrchu a zjištění jestli to má vůbec cenu bych se silichromu vůbec nebál a taky protože ho mám ve skříni a sitol bych si musel koupit ;). Jinak neříkám, že ten silichrom je nejlepší leštěnka aby bylo jasno a na finální povrch když by o to šlo, tak bych volil něco jiného. To je asi tak všechno co bych tomu dodal, pak se nechám překvapit jak to dopadlo i čím to kolega vypucoval, případně kolik utratil za prostředky, než si šel koupit novou  ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaky máte názor na následující situaci - potřebuji reklamovat sportovní zboží, prodejny uzavřeny (tedy hlasitě inzerují že pro výdej zboží otevřeno), poslal jsem tedy reklamaci s fotografiemi a popisem na zákaznický servis. Nabízím odvoz na prodejnu v jimi určený čas, nebo zaslání na adresu kam chtějí.

Odpověď zní, že zboží bylo koupeno v kamenném obchodě, reklamaci nelze poslat a nelze odevzdat v obchodě, že musím počkat na ukončení nouzového stavu vládou, respektive na otevření prodejny.

Což může být třeba za měsíc. Tedy, klidně několik týdnů nemohu užívat zakoupené zboží z důvodu závady na něm. To, že se jedná o korporátní řetězec asi netřeba dodávat, předpokládám že normální obchod by postupoval přijetím reklamace ve výdejním okénku, to ale asi nezapadá do excelové tabulky řidiče korporátní pobočky :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkdy je přípustné trvat na osobní reklamaci v obchodě, nakupovals to u toho "korporátu" jako "spotřebitel" a nebo na firmu (pak je vše na dohodě)?

Mrkni na coi.cz, tam je to popsané celkem jasně - poslat poštou s dodejkou na adresu prodejce, s tím že lhůta na vyřízení reklamace začne běžet okamžikem doručení (nebo vložení do PO boxu). Technicky vzato, můžeš tu reklamaci podat i formou doporučeného dopisu a nebo datovkou - a pak ať Ti prodejce v rámci zahájeného řízení sám určí jestli/jak/kam chce vadné zboží doručit, nebo jestli jeho likvidaci nechá na Tobě...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koncový spotřebitel, ppstupy viceméně znám, ze jo, tady v podstatě prodejce odmitá převzít reklamaci a zahájit reklamační řízení. Pošlu odpověď že mě jejich odmítnutí zahájení reklamace sice mrzí, ale zákonná lhůta běží, uvidíme jestli se pohneme :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak - tys už jim prokazatelně oznámil že reklamuješ a teď by mělo být na nich, aby si ve lhůtě ošéfovali další postup ...v rámci čehož si ovšem můžou vymínit i prodloužení lhůty o dobu nezbytnou k doručení zboží na jejich adresu. Každopádně už to že to vůbec musíš takhle "řešit" je na facku - doufejme žes měl jenom smůlu na poskoka co Ti zrovna zvedl telefon a že ojebávání reklamací není "firemní standard"... -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...